Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Νέο παρεκκλήσι της Αγίας Θέκλας θα κτίσει το κατοχικό καθεστώς


Λευκωσία: Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την κατεδάφιση του παρεκκλησιού της Αγίας Θέκλας στη κατεχόμενη Βοκολίδα, η λεγόμενη προεδρία κυβερνήσεως του κατοχικού καθεστώτος ανακοίνωσε ότι θα χτιστεί νέο παρεκκλήσι με τα ίδια οικοδομικά υλικά.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, δόθηκαν για το.... θέμα αυτό οδηγίες στο λεγόμενο τμήμα ιστορικών μνημείων και μουσείων του ψευδοκράτους.Στην ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ακόμη ότι αυτή θεωρεί απαράδεκτη κάθε καταστροφή ή ισοπέδωση ιστορικού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς και σύμφωνα με τον περί αρχαιοτήτων «νόμο» μια τέτοια ενέργεια ισοδυναμεί με αξιόποινη πράξη.


Στο μεταξύ, στην απουσία κατάλληλης συντήρησης της Βασιλικής της Αγίας Τριάδας στο ομώνυμο χωρίο της κατεχόμενης Καρπασίας, αναφέρεται το Σάββατο η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαμπερντάρ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εκκλησία δεν συντηρείται όσο θα έπρεπε αλλά ούτε και προβάλλεται κατάλληλα. Σημειώνει ακόμη ότι ο χώρος έχει σκεπαστεί με χόρτα και οι επισκέπτες κινδυνεύουν από τα φίδια.
Πηγή: ΚΥΠΕ
http://www.philenews.com