Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Θα μας τρελλάνει ο Ομπάμα; Απευθύνει κοινή έκκληση προς Καντάφι-Άσαντ με τον πιο στενό τους σύμμαχο!


Ο Ερντογάν είναι ο πιο στενός σύμμαχος και άρα συνένοχος του Καντάφι και του Άσαντ, κυρίως του δεύτερου, με τον οποίο εφαρμόζουν κοινό σχέδιο για να συνεχιστεί η εγκληματική πολιτική που ασκούν από κοινού Ερντογάν-Ασαντ-Αχματινετζάν εναντίον των Κούρδων. Πώς είναι δυνατόν να απευθύνει έκκληση από κοινού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να σταματήσουν τα εγκλήματα που διαπράττουν εναντίον του λαού τους. Παράλογο; 
Κοινή έκκληση στις ηγεσίες της Λιβύης και της....

Συρίας, να σταματήσουν τις βίαιες επιθέσεις κατά των αντιφρονούντων στις χώρες τους, απηύθυναν τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι δύο ηγέτες που συζήτησαν τηλεφωνικά τις εξελίξεις, κάλεσαν τον Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, να παραδώσει την εξουσία και να "εγκαταλείψει τη Λιβύη οριστικά ώστε να επιτευχθεί μία ανθεκτική και σταθερή λύση στην πολιτική κρίση της χώρας, που θα αντανακλά τη θέληση του λαού της", σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του 
Λευκού Οίκου.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την κρίση στη Συρία οι Ομπάμα και Ερντογάν χαρακτήρισαν τη χρήση βίας από το καθεστώς ως απαράδεκτη και κάλεσαν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ- Ασαντ να εγκαταλείψει τις βίαιες μεθόδους καταστολής και να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή ουσιαστικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων που θα είναι σύμφωνες με τη θέληση και τα αιτήματα του λαού.
Τέλος, ο πρόεδρος Ομπάμα, εξήρε τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης στη λιβυκή κρίση και τη συμμετοχή της χώρας στις προσπάθειές του ΝΑΤΟ, να εφαρμόσει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ώστε να προστατευθούν οι άμαχοι από τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος της Τρίπολης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων