Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επιστολή μητροπολίτη προς τον ΣΚΑΪ για τη σειρά 1821



Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι απέστειλε ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, με αφορμή το επεισόδιο της σειράς «1821» με θέμα την έξοδο του Μεσολογγίου.Μεταξύ άλλων ο κ. Κοσμάς αναφέρει: «Την Τρίτη 01-03-2011 προεβλήθη από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ΣΚΑΪ» ένα επεισόδιο της σειράς «1821» το οποίο ανεφέρετο μεταξύ άλλων και στην Έξοδο του Μεσολογγίου. Ως..... επίσκοπος της Ιεράς και ηρωικής Πόλεως του Μεσολογγίου και της ιστορικής Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εκτός από πολλές απορίες για την ιστορική γνησιότητα γεγονότων και λεχθέντων κατά την παρουσίαση του επεισοδίου, εκφράζω την λύπη μου και την έντονη διαμαρτυρία μου διότι απεσιωπήθη πλήρως η προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας όπως και η προσφορά και η θυσία του ορθοδόξου ιερού κλήρου με επικεφαλής τον Επίσκοπο Ρωγών Ιωσήφ…
Γιατί άραγε οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ και μάλιστα πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν για τις μαρτυρικές μορφές του Ρωγών Ιωσήφ και των άλλων κληρικών;
Η ηρωική αντίσταση των Ελευθέρων Πολιορκημένων και η Έξοδος του Μεσολογγίου ήταν αποτέλεσμα του ελληνορθοδόξου ήθους το οποίο καλλιέργησαν κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας ο μεγάλος μας συντοπίτης Ισαπόστολος, Εθναπόστολος και Ιερομάρτυς Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αλλά και όλοι οι κληρικοί και μοναχοί του δούλου Γένους μας.
Δόξα τω Θεώ. Μιλάνε για την αλήθεια αυτή εκείνοι που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της Πατρίδος…».
Τα συμπεράσματα δικά σας...
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/1821_14.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μην πουνε τετοια πραγματα,ο Βερεμης κι ο Τατσοπουλος!!!!Γι αυτα πληρωθηκανε;

Ανώνυμος είπε...

μητροπολίτες και πολίτες όλοι πρέπει να αντιδράσουμε και να αντιδράμε σε τέτοιες βρωμερές αλλοιώσεις της εθνικής μας συνείδησης και ιστορίας! κανένας δεν περισσεύει, όλοι με κάθε μέσο δια μαρτυρία προς κάθε κατεύθυνση. Για την πίστη και την πατρίδα μας

Έλλην Πολίτης είπε...

Οι κύριοι αυτοί(Βερέμης,Τατσόπουλος),μοιάζουν στα δικά μου τουλάχιστον μάτια,σαν τα παιδάκια που όταν ήμασταν μικροί δεν τα παίζαμε κι αυτά με την σειρά τους έκαναν κάθε είδους σκανδαλιά για να μας τραβήξουν την προσοχή.
Όμως κύριοι δεν θα σας το δώσω αυτό το ελαφρυντικό.Εσείς κατηγορήστε για εσχάτη προδοσία,διότι το κατάπτυστο έργο που παρουσιάσατε,δεν οφείλει την μορφή του σε άγνοια ή σε ελλιπή έρευνα.Προσχεδιασμένα και επί πληρωμής διαστρεβλώνεται την ιστορία με απώτερο σκοπό τον αφελληνισμό και την έλλειψη κριτικής ικανότητας της νέας γενιάς των Ελληνόπουλων.
Δεν θα σας περάσει όμως...

Ανώνυμος είπε...

εγω εχω μια αλλη απορια.γιατι οσοι ανηκουν βαθια στην εκλησια φωναζουν μονο οταν θιγεται ο χριστιανισμος η οι παπαδες.τοσα επεισοδεια που εχουν παιχτει και εχουν ξεφτιλησει το ελληνικο εθνος δεν τους αγγιξαν;χριστιανος ειμαι για οσους προτρεξουν να με πουν αθεο αλλα το 90% των ανθρωπων της εκκλησας μου φαινονται σαν αλογα με παρωπιδες.σαν αυτους που αν κκλεβουν το σπιτι του γειτονα δεν τους νοιαζει γιατι δεν ειναι το δικο τους.

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια τρομάζει πολλούς "μεγάλους" της εκκλησίας. Γιατί; Να δουν την αλήθεια και να βγουν να την πουν. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε. Η επίσημη εκκλησία δεν είναι αυτή που προτοστάτησε στη εξαφάνιση απο προσπώπου γης κάθε τι ελληνικού εδώ και τόσους αιώνες; Τι να πρωτογράψει κανείς. Και μετά την καταστροφή και το σκοτάδι που επέφεραν,βγήκαν και είπαν ότι δήθεν διέσωσαν ότι μπόρεσαν από τον αρχαίο λαμπρό Ελληνικό πολιτισμό.
Ετσι και τώρα η αλήθεια πονάει την επίσημη εκκκλησία. Σίγουρα υπήρξαν λαμπροί θρησκευτικοί ηγέτες και άγιοι άνθρωποι, αλλά η επίσημη γραμμή γέννησε ανθρώπους σκληρούς που ενώ ουδεμία σχέση πέραν της γλώσσας δεν είχαν με εθνικά ιδεώδη, παρ'όλα αυτά επιβλήθησαν στην ιστορική μνήμη του λαού ως ήρωες. Δυστυχώς μόνο ήρωες δεν ήταν. Αυτή η αλήθεια πρέπει να περάσει στον καθένα για να αποκατασταθούν συνειδήσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον όλοι μαζί.