Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Πρώην πρόεδρος Κροατίας: «Είμαστε Σλάβοι ήρθαμε τον Ζ’ αιώνα, οι Αλβανοί ήρθαν πριν τους Ρωμαίους»


Ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας, Στίπε Μέσιτς, ο οποίος προσκλήθηκε από το δήμο της βόρειας παραθαλάσσιας πόλης Shengjin, για να τιμηθεί ως ‘επίτιμο δημότης’ κατά την ομιλία του, τόνισε την αρχαία καταγωγή των Αλβανών.


«Εμείς είμαστε Σλάβοι», είπε, «ήρθαμε από την Ανατολική Ευρώπη τον Ζ’ αιώνα και εγκατασταθήκαμε στα ...
Βαλκάνια, οι Αλβανοί ήρθαν στην Ευρώπη πριν από τους Ρωμαίους».

Ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας,Στίπε Μέσιτς, ο πρώην πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Φατμίρ Σεϊντίου και ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Άλφρεντ Μοϊσίουν τιμήθηκαν από τον αλβανικό δήμο και ο δήμαρχος της Shengjin, Σαλβαντόρ Κασάι, τους απένειμε τον τίτλο του επίσημου δημότη χαρακτηρίζοντάς τους ως ‘αρχιτέκτονες της μεταβολής’ που επήλθε στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια.

«Όταν τα Βαλκάνια θα αποτελέσουν μέρος της ΕΕ, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι η ΕΕ έχει κάνει σπουδαία δουλειά. Πρέπει να εργαστούμε όλοι για το άνοιγμα των συνόρων στην περιοχή, το κοινό συμφέρον μας είναι η ολοκλήρωσή μας στην ΕΕ», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας, σύμφωνα με την αλβανική Bota Sot.


--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Αλβανοί είναι ούννοι και κατέβηκαν λίγο μετά τους Σλάβους κατά τα τέλη του 8 ου αιώνα

Ανώνυμος είπε...

και οι γερμανοι ειναι ιλλυριοι και καταγονται απο τον γυιο του καδμου τον ιλλυριο. ασε μας ρε φιλε με την προπαγανδα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΜΑΛΩΝΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Το μυστήριο της καταγωγής των Αλβανών
http://www.hellasontheweb.org/2010-04-05-22-32-27/2010-04-06-11-49-23/758-2010-08-18-19-30-56

Ανώνυμος είπε...

Χεχ, να τελικά από πια πλευρά έκανε την προπαγάνδα, απλώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις την προπαγάνδα δεν την προλάβαμε γιατί έγινε στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα όταν δημιουργούνταν αυτά τα κράτη και εμείς κολλάμε στο σκοπιανό. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ! ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ(ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ)

Ανώνυμος είπε...

Οι Αβάροι πράγματι έχω διαβάσει ότι λέγονταν αλλιώς "Άσπροι Ούνοι" άρα ο 1ος σχολιαστής έχει κάποιο δίκιο. Λέγονταν Άσπροι Ούνοι γιατί και αυτοί ήρθαν από την Κασπία αλλά όχι από πίσω από τα ανατολικά αλλά από τα δυτικά από εδώ μεριά. Όπως επίσης και οι Τούρκοι ήρθαν 800 χρόνια μετά από τους Ούνους (οι οποίοι ήρθαν από βόρεια) από την νοτιοανατολική Κασπία δηλαδή το Τουρκμενιστάν (σαν να λέμε δηλαδή νότιοι Ούνοι) γι' αυτό και υιοθετούν στην ιστορία τους και τους Ούνους.
Σχολιαστή 2, ξύπνα λίγο γιατί άλλη είναι η πραγματική προπαγάνδα, αν σε κουράζει η γνώση και η ιστορία ασ'το καλύτερα μείνε στα δικά σου συνηθισμένα, τι να κάνουμε η ιστορία και η αλήθεια είναι περίπλοκη.

Ανώνυμος είπε...

τι να ξυπνησω ρε φιλε ,η δικη μας παραδοση μας λεει οτι ο γεναρχης των ιλλυριων ηταν ο γυιος του καδμου του βασιλεα της θηβας ο ιλλυριος .βγαλε μονος σου το συμπερασμα τι ειναι οι αλβανοι. υπαρχει ενα θεμα με αυτους που κουβαλησαν οι τουρκοι απο την αλβανια βορεια της τουρκιας .αλλα οχι οτι και οι ιλλυριοι ειναι ουνοι.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 2 οι Γερμανοί είναι Γερμανοί είναι μία από τις Δυτικές Αρείες φυλές όπως και οι Κέλτες[Γάλλοι, Άγγλοι κτλ.]η λεγόμενη ξανθή άσπρη φυλή(οι ανατολικές πιθανώς είναι οι Σλάβοι, οι Ρώσοι, οι βόρειες αρείες οι Σκανδιναυοί κτλ. νότιες δεν υπάρχουν, εκτός αν θεωρήσουμε τους ίδιους τους Γερμανούς νότια αρεία φυλή, εμείς ανήκουμε στην Μεσογειακή όπως οι Ιταλοί κ.α.).
Με το σχόλιο σου προσβάλλεις την Ελληνική Μυθολογία, όταν λέμε Μυθολογία "Μυθολογία" ένα από τα κομμάτια του πολιτισμού ενός έθνους και ειδικά ενός Γένους σαν το δικό μας! ... Καήκαμε αν οι Γερμανική φυλή είχε φτάσει μέχρι την Ιλλυρία, απ΄όσο ξέρω τα περισσότερα ιστορικά στοιχεία που έχουμε από τους "πολιτισμένους" γερμανούς σήμερα είναι μετά από την επέκταση της Ρώμης προς τα εκεί όπως και για τις περισσότερες βορειοευρωπαϊκές φυλές.

Ανώνυμος είπε...

8.11 δεν καταλαβες τι γραφω . ακριβως το αντιθετο λεω απο αυτο που καταλαβες.
επειδη ο πρωτος λεει οτι οι αλβανοι ειναι ουνοι του απαντησα οτι σιγα μην ειναι και οι γερμανοι που ειναι ουνοι ιλλυριοι.
γιατι η αλβανια πριν το 1913 λεγοταν ιλλυρια .
αυτο το ονομα το σημερινο που ταυτιζεται με την αλβανια χωρα που βρισκεται βορεια της τουρκιας το εδωσαν οι δυτικοι ιταλοι αγγλοι γαλλοι για να μην διεκδικησουμε εμεις την περιοχη μετα τους βαλκανικους πολεμους.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιαστή 2 ασ' τα αυτά δεν ξέρω τι συμπεράσματα έβγαλες.
Περί αυτού του θέματος διάβασε ιστορία δεν πρόσεξες που τόνισα τον 19ο και 20ο αιώνα, δες περί της δημιουργίας όλων των βαλκανικών κρατών, πως τους επηρέασε η εποχή δηλαδή το είδος των σημερινών κρατών, πως ενσωμάτωσαν τις φιλελεύθερες "ωραίες" ιδέες που στο μόνο που χρησίμευαν ήταν στην επέκταση των αποικιοκρατικών δυνάμεων και σε τι στηρίχτηκε ο ΝΕΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ και ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ εθνικός τους διαφωτισμός, το μόνο που ξεχωρίζει είναι η δική μας επανάσταση (η οποία έγινε πρότυπο για τις υπόλοιπες στην οθωμανική αυτοκρατορία), τα ιδεώδη της, τα αίτια της, η ιστορική συνέχεια, ο Ελληνικός Πολιτισμός η Ορθοδοξία και η Οικουμενικότητα που έχουν! Τα οποία βέβαια κλείστηκαν στο ψευτορωμαίϊκο αλλά τέλος πάντων.

Όσον αφορά το θέμα ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας και πολύ αξία τους δίνει τους Αλβανούς εκτός αν έχει στο νου του μόνο την Ιλλυρική καταγωγή τους.

Ανώνυμος είπε...

A εντάξει αν είναι έτσι, νόμισα πως το κορόϊδευες, αλλά τέλος πάντων δεν στόχευα σ'εσένα, αλλά προσπαθούσα να διορθώσω το λάθος νόημα και αρνητικό προς εμάς τους Έλληνες και την ιστορική αλήθεια η οποία είναι προς συμφέρον μας.

Ανώνυμος είπε...

συγγνώμη το τελευταίο 8:41 προς τον Σχολιαστή 2, σαν συνέχεια του 8:37

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο πρώτος σχολιαστής:1)οι Αλβανοί ΔΕΝ είναι ιλλυριοί·για όνομα των θεών δηλαδή.οι ιλλυριοί είχαν είτε αφομοιωθεί από τους Σλάβους είτε είχαν ήδη μεταφερθεί ως σκλάβοι για εργασίες στην Ιταλία από προηγούμενους αιώνες.συνεπώς οι ιλλυριοι´ είχαν διασκορπιστεί απο παλαιά.2)Τέλη 8 ου / μέσα 9 ου αιώνα εμφανίστηκαν οι λεγόμενοι αλαμάνοι,μογγολικης καταγωγής πληθυσμοί που εγκαταστάθηκαν στα βόρεια.3)Ο αλέξιος κομνηνός χρησιμοποίησε τους παραπάνω ως μισθοφόρους ενάντια στους νορμανδούς.ως αμοιβή τους επέτρεψε να δημιουργήσουν χωριά κοντά στο πεδίο της μάχης( για τυχόν ανιστόρητους αναφέρομαι στη μάχη μετα την πολιορκία του δυρραχίου,στη Λάρισα) αφού τους έδωσε ελληνίδες και σλάβες ως γυναίκες,οι παραπάνω έφτιαξαν χωριά κοντά στο δυρράχιον. Θεωρώ λοιπόν πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την καταγωγή των "αλαβάνων"...

Ανώνυμος είπε...

Λάθος δικό μου:όχι αλαμάνοι αλλά αβάροι

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντέχω τόση ανοησία.

Οι Ούνοι ήρθαν τον 5ο αιώνα, στη μέση της εποχής της μετανάστευσης των λαών, και των βαρβαρικών επιδρομών, μαζί με τα γερμανικά φύλα, πρίν την κατάλυση του δυτικού ρωμαϊκού κράτους από τους Γότθους.
Σίγουρα πρίν τους Σλάβους που ήρθαν τον 8ο αιώνα.

Επίσης οι Άγγλοι, οι Γιούτοι και οι Σάξονες που αποτελούν τους σύγχρονους Άγγλους, είναι γερμανικά φύλα που πέρασαν στην Βρετανία με πλοία από την Γιουτλάνδη(βρισκεται στη βόρεια Δανία) τον 6ο αιώνα.

Οι κέλτες υπήρχαν στην κεντρική ευρώπη και βόρεια βαλκανική πρίν από το 4000πχ.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς,γενετικώς/γλωσσολογικώς/γενικώς αβάροι = ούννοι. Τέλος με αυτο. Δεύτερον, οι σλαβικές μεταναστεύσεις ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ τον 8ο αιώνα·εκείνοι άρχισαν να κατεβαίνουν από τον 5 ο αιώνα. Πρώτος σχολιαστής προς απάντηση του παραπάνω