Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΟΖΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ


Στα 195 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα έφτασε στις τέσσερις, χθες, το μεσημέρι η τιμή του όζοντος στο Ίλιον, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας που παρουσιάζει το econews.gr, ενώ...
το όριο ενημέρωσης κοινού είναι στα 180 και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, σε μια από τις θερμότερες ημέρες του φετινού ...
καλοκαιριού. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, μία ώρα νωρίτερα, στον ίδιο σταθμό, η τιμή έφτασε στα 186 μικρογραμμάρια και στο σταθμό του Περιστερίου στα 184. Στις δύο το μεσημέρι, στο σταθμό της Γεωπονικής, η τιμή του όζοντος άγγιξε τα 183 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ μία ώρα αργότερα η τιμή μειώθηκε στα 169.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση με τις ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό.
Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».