Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Και τώρα ανθρωπάκο, σκάσε και υπάκουε


Ο αναμορφωτής της Ιστορίας Θουκυδίδης έγραψε, ότι ¨τα μεγάλα έθνη πάντα κάνουν αυτό που θέλουν και τα μικρά πάντοτε αποδέχονται αυτό που πρέπει να αποδεχτούν¨..


Αν προέβλεπε τη μελλοντική πολιτική συμπεριφορά του νεοέλληνα πολιτικού, θα πρόσθετε, ότι τα κράτη γίνονται μικρά, όταν επικρατεί προς τα έσω, η αναξιοπιστία, η λεηλασία, η διαπλοκή, οι απάτες, η καταστροφική μανία, η αδικία, η κοινωνική ανισότητα, η εύνοια προς πελάτη – πελατοκρατία, η φαυλότητα, ο παρασιτισμός και εξωτερικά, δουλικότητα, ανικανότητα, εναγκαλισμό με το τραπεζικό κατεστημένο, τους τοκογλύφους και τις αχόρταγες ¨αγορές¨.

Στις δύο προεκλογικές περιόδους, που προηγήθηκαν, πέρα από την τρομοκράτηση των πολιτών, ή τα εκβιαστικά διλλήματα ευρώ ή δραχμή, τα κόμματα της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους του Μνημονίου. Δήλωναν ακόμη, ότι έχουμε αργήσει και τα χρήματα για τις υποχρεώσεις του κράτους, επαρκούν μέχρι 15 Ιουλίου. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να σχηματισθεί την επόμενη των εκλογών για να προλάβει τα χειρότερα.

Όταν το σπίτι σου καίγεται, πραγματικά, ή είσαι σε πόλεμο – εκφράσεις που χρησιμοποίησαν προεκλογικά οι πολιτικοί μας, για να δείξουν το έντονο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, δεν χρονοτριβείς, ούτε στιγμή. Εστιάζεις γρήγορα όλες τις ενέργειες, ακόμη και λανθασμένα, ή παράτολμα για να..
σβήσεις τη φωτιά και να περισώσεις, ό,τι μπορείς.

Πέρασαν σχεδόν τρεις εβδομάδες για να διαβαστούν στη Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Μέχρι τότε οι πρώτες προτεραιότητες ήταν, να βρεθούν οι κομματικές ισορροπίες, να αντικατασταθούν οι πρώτες υπουργικές απώλειες πριν οριστούν – παγκόσμια πρωτοτυπία αποσύνθεσης, να βρεθεί ποιος θα εκπροσωπήσει τελικά τη χώρα στην Ε.Ε. και τέλος να συνεργαστούν τα τρία κόμματα της κυβέρνησης για να καταλήξουν σε προγραμματικές δηλώσεις.

Ενώ η χώρα καίγεται κυριολεκτικά, ακόμη και η ίδια η ΕΕ - Κομισιόν καταγράφει σε έκθεσή της, ότι, το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, οι άνεργοι μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 8,7%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 και οι άστεγοι αυξήθηκαν σε δύο χρόνια κατά 25%, η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τίποτα και δια του κ. Στουρνάρα δηλώνει στους Financial Times ( είχε προηγηθεί δεσμευτική δήλωση του κ. Σαμαρά για εφαρμογή του Μνημονίου το βράδυ των εκλογών και επιστολή δουλοφροσύνης ), ότι, ¨το οικονομικό πρόγραμμα είναι εκτός πορείας και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους πιστωτές μας, εάν δεν το επαναφέρουμε στην ορθή του πορεία¨ . Το επανέλαβε και εντός Βουλής, με άλλη φρασεολογία, ότι, ¨πρέπει να θέλει και η άλλη πλευρά την επαναδιαπραγμάτευση¨.

Αν ακόμη προστεθούν, τα αυξημένα συσσίτια, οι 260. 000 επιχειρήσεις που έχουν κλείσει (ακολουθούν άλλες 70. 000 μέχρι τέλος του 2012), οι 500.000 εργαζόμενοι, που έχουν να πληρωθούν 4,5 και 6 μήνες, η αύξηση των αυτοκτονιών (350 απόπειρες τον Ιούνιο, στοιχεία ΕΚΑΒ), τα εννιά χαράτσια μέχρι τέλος του χρόνου, τα κοινωνικά προβλήματα θα επιδεινωθούν στο δεύτερο εξάμηνο, όπως προβλέπει και η Κομισιόν.

Οι παραπάνω δηλώσεις φανερώνουν, για μία άλλη φορά, ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να προβούν σε ριζικές αλλαγές για να βοηθηθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται άσχημα. Αρέσκονται να κερδίζουν πολιτικό χρόνο, γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας, προστατεύοντας το σάπιο πολιτικό σύστημα και τους οικονομικούς προστάτες του. Προσπαθούν να μας πείσουν με το ζόρι να δεχθούμε τους υπαίτιους της καταστροφής μας, ως σωτήρες.

Χάθηκε πολύτιμος εθνικός χρόνος και πάλι. Η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η διαπλοκή, οι συντεχνιακές αντιλήψεις, είναι οι βασικές αιτίες του κακού, που αυξάνουν τα ελλείμματα και βουλιάζουν το κράτος. Ενισχύονται κάθε φορά, όταν δεν υπάρχει πολιτική αποφασιστικότητα.

Πέρα από μία γενική περιγραφική έκθεση ευχολογίων δεν ακούστηκε κάτι συγκεκριμένο στη Βουλή από την τριτικομματική κυβέρνηση στο τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων. Πολλά από αυτά έχουν ακουστεί, με συνθηματικό τρόπο ως ¨επανάσταση του αυτονόητου¨, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί. Λέγονται από το πολιτικό βήμα για εσωτερική κατανάλωση και για να ακούγονται από τους χειροκροτητές.

Το μόνο νέο και συγκεκριμένο, αφορούσε, την πώληση τμημάτων ¨από το παραγωγικό μέρος της ΔΕΗ, του ΟΣΕ¨, καθώς και ¨των εταιρειών υδάτων¨, ¨150.000 θέσεις εργασίας¨ ( με ύφεση 7%! ), ¨τη συγκρότηση διυπουργικών επιτροπών για την διοικητική μεταρρύθμιση¨ ( όταν δεν θες να γίνει κάτι συγκροτείς επιτροπές ) και τέλος ( άκουσον! ), η ¨τακτοποίηση των φετινών αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων σε περισσότερες δόσεις¨ από τρεις που είναι σήμερα. Το πρόβλημα της φορολογικής τακτοποίησης δεν προκύπτει από ανυπακοή, αλλά, γιατί οι ειλικρινείς πολίτες δεν έχουν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν φορολογικά στους εξοντωτικούς φόρους.

Και έπονται τα χειρότερα, όπως : ¨μέτρα που ψηφίστηκαν για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2012 θα εφαρμοστούν για να πάρουμε τη δόση¨, ξεκάθαρη δήλωση του κ. Στουρνάρα γι΄ αυτό που έρχεται, ¨το μισθολογικό κόστος θα παραμείνει υπό έλεγχο για χρόνια¨, σύμφωνα με τον τοποπαρατηρητή Ράιχενμπαχ, τα αποθεματικά των ταμείων κατέρρευσαν μετά από το ¨κούρεμα¨, χάθηκαν 11,5 δις για τις συντάξεις, ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει 4 δις ευρώ και απειλεί με κατάρρευση το ασφαλιστικό σύστημα και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τέλος οι ¨αναθεωρήσεις¨ του Μνημονίου προς το χειρότερο μετά από κάθε επίσκεψη της τρόικας – ζητούνται άμεσα 3 δις ευρώ .

Τίποτα το ουσιαστικό δεν πρόκειται να γίνει για τον καθημερινό πολίτη του μόχθου, η οικονομία θα συρρικνώνεται, η κοινωνία θα συνεχίζει να πληρώνει το φαγοπότι και την κοροϊδία από πάνω, μέχρι το τελικό ¨τράβηγμα της πρίζας¨ από τους δανειστές μας, είτε την εξαναγκαστική μας αποχώρηση από την ευρωζώνη.

Θα συνεχίζουν να μικραίνουν, να απαξιώνουν και να εξαπατούν, οδηγώντας τη χώρα με γρήγορο ρυθμό σε πλήρη κατάρρευση.

Θα μείνει στο τέλος η τυφλή υπακοή, προς υποτιθέμενους διεθνείς οργανισμούς (το φανερώνει η ειρωνική απάντηση και τα χάχανα της κ. Λαγκάρτ σε ερώτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης ), από μία υποτιθέμενη Δημοκρατία ( με την άδεια της να επισκέπτεται τα υπουργεία ο Ράιχενμπαχ, πριν τον πρωθυπουργό της χώρας ), σ΄ ένακαταρρακωμένο κράτος της πλάκας, που δεν λειτουργεί τίποτα, αλλά διαιωνίζει την πολιτική σαπίλα, τη δουλοπρέπεια και το πλιάτσικο.

¨Η ελευθερία του να υπακούς δεν είναι ελευθερία. Το έθνος που υπακούει, δεν είναι πια έθνος: είναι η ηχώ ξένων φωνών, είναι η σκιά άλλων σωμάτων¨. Εντουάρντο Γκαλεάνο, Ουρουγουανός Συγγραφέας.


ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
πηγη