Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Α. Τσίπρας:οι επικείμενες εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα


«Ας μας δώσει ο λαός δύναμη. Ζητάμε να συνειδητοποιήσει πως οι επικείμενες εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε την εκλογική...
αναμέτρηση ως την πιο σημαντική στη Μεταπολίτευση. «Υπάρχει ένας δρόμος που οδηγεί στην καταστροφή και την αποικιοκρατία και ένας που έχει μεν κινδύνους, αλλά έχει και ελπίδα και αξιοπρέπεια» επεσήμανε δίνοντας το πλαίσιο του διλήμματος και των επόμενων εκλογών, τόνισε δε «αν όχι εμείς, τότε κανείς»,

Παράλληλα, ζήτησε να σταματήσει η κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων. «Αν κινδυνεύει από κάτι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι από την κινδυνολογία των εγχώριων πολιτικών δυνάμεων και ενός τραπεζικού λόμπυ το οποίο παίζει πολιτικά παιχνίδια» υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας. «Δεν φοβάμαι τους ξένους αλλά την 5η Φάλαγγα, τον Έλληνα Εφιάλτη» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν μας δώσουν τις δόσεις οι Ευρωπαίοι, εμείς πρώτα θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και μετά θα πληρώσουμε τους πιστωτές» σημείωσε και πρόσθεσε «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Όσον αφορά το θέμα της δραχμής, «νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η θέση μας» είπε και σημείωσε πως είναι φιλοευρωπαϊστής υπενθυμίζοντας πως είναι πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Υπογράμμισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με σεβασμό απέναντι στην ελληνική ετυμηγορία. Έκανε λόγο για υποκρισία, καθώς τα άλλα κόμματα δεν συμφώνησαν ούτε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής το οποίο θα διαχειριστεί τη χώρα για 30 ημέρες.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, κατηγόρησε τα άλλα κόμματα για υποκρισία αναφερόμενος στην πρότασή του για την επιλογή του Γ. Αρσένη, αναφέροντας πως δεν συμφώνησαν ούτε σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα διαχειριστεί τη χώρα τις επόμενες 30 μέρες. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «ό,τι λέμε στο εξής θα προκαλεί αντιδράσεις».

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται ο ίδιος και το κόμμα του για «αλαζονεία» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «εάν ήμασταν αλαζόνες, θα ζητούσαμε ένα ή δύο υπουργεία», ενώ ανέφερε ότι ζήτησε από τα μνημονιακά κόμματα εμπράγματες εγγυήσεις -όπως έδωσαν στη Μερκελ και στην Λαγκάρντ- εάν πραγματικά ήθελαν να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ και δεν κορόιδευαν. «Δεν μπορεί να ισχύει και η υπογραφή στη Μέρκελ και η στήριξη στον Τσίπρα», τόνισε.

«Δεν είμαστε κομπλεξικοί. Χαιρετίζω την απόφαση του Φ. Κουβέλη να μην στηρίξει μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι «μέσα σε τέσσερις ημέρες άλλαζε διαρκώς θέσεις» υποστηρίζοντας από τη μία κυβέρνηση αριστεράς και από την άλλη οικουμενική κυβέρνηση. «Από τη μία μας στήριζαν ολοσχερώς, από την άλλη έλεγαν ότι δεν θα συνεργαστούν μαζί μας ούτε μετεκλογικά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες στα τηλεοπτικά κανάλια, βρίσκεται ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον πέντε εκπροσώπων από άλλα κόμματα, οι οποίοι μόνο επιτίθενται στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να κάνουν τις δικές τους προτάσεις.
24h NewsRoom
πηγη

2 σχόλια:

http://www.scribd.com/oikonomia247 είπε...

Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.

Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Εύρω, ανήκει στην ΕΚΤ και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα)

Δημιουργείται και μετά δανείζεται στις εμπορικές τράπεζες με 1% και κατόπιν αυτές το δανείζουν με 4%, 5% ή και 6%, μέσω της αγοράς ομολόγων. Το ομόλογο όμως αποτελεί μια επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχει και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) αποτελούσε την καλύτερη επένδυση και για αυτό έφερε την υψηλότερη διαβάθμιση ως ΑΑΑ (τώρα πια στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).

Τώρα μέσω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και με συνδυασμό άγριας λιτότητας και υψηλής φορολογίας αναγκάζουν τα κράτη (τους λαούς) να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Δηλ. κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
(ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)

Όταν εκδίδεις όταν ομόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μια δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα μιλάς για χρέος με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως δεν είναι δυνατόν να δώσεις περισσότερο αλκοόλ σε ένα μεθυσμένο, για να τον κάνεις νηφάλιο.

http://www.scribd.com/oikonomia247

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε τον Παν-Αφρικανισμό που επιβάλει ο παιδόφιλος περιτομημένος, αρχιερέας του ρατσισμού, ο σιωνιστής - διεθνιστής, και μεταπράτης της Ανωμαλίας, μέσω των zombie της Σατανιστικής Αριστεράς!

Ελευθεριά στην Ελλάδα και στην Ελληνική Ευρώπη απο τα στρατεύματα κατοχής των προτώγονων εισβολέων της περιτομής και Α(φρ-ί-κής)!

Εκ του Ιδιοκτήτου της Ελλάδας.