Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΕΔΕ στην Ομάδα Δίας γιατί έκαναν το ...Καθήκον τους


Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από μαζικό κρούσμα απειθαρχίας αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. (άκουσον -άκουσον )
Περίπου 60 εποχούμενοι αστυνομικοί συνεπλάκησαν, στις μία το βράδυ της Τετάρτης, με φοιτητές στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου παρά τις αντίθετες εντολές από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ
και από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς.
(ΓΙΑ αυτό ΚΚΕ και Σύριζα συμφώνησαν σε...
Υπουργό ΠΡΟΠΟ τον άχρωμο Οικονόμου ; )

Οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν με κλομπ πολλούς φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που τους θεώρησαν υπεύθυνους για την ρίψη μπουκαλιών -λίγη ώρα νωρίτερα- εναντίον μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ. Κι όλα αυτά όταν οι υπεύθυνοι αξιωματικοί... φώναζαν στους ασυρμάτους να φύγουν από το σημείο εκείνο οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και να μην συμπλακούν με τους φοιτητές.(γράφει ο Βήμα )

Ήδη έχουν ζητηθεί εξηγήσεις από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ αυτό το κρούσμα «μαζικής ανυπακοής» θεωρείται ενδεικτικό των προβλημάτων που υπάρχουν στην λειτουργία της ομάδας μοτοσικλετιστών της ΕΛ.ΑΣ, το τελευταίο χρονικό διάστημα...

Σύμφωνα, λοιπόν, με αστυνομικές πηγές το περιστατικό ξεκίνησε λίγο πριν τη μία το ξημέρωμα της Τετάρτης όταν δυο εποχούμενοι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, που κινούντο στην οδό Πατησίων, δέχθηκαν ένα δύο αντικείμενα από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Οι δυο αστυνομικοί φαίνεται ότι στάθηκαν σε εκείνο το σημείο και δεν απαντούσαν στους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό προκάλεσε ανησυχία στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ αλλά και σε άλλους μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν μαζικά επί τόπου.

Τουλάχιστον 30 μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ παρατάχθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ και παρά τις αντίθετες εντολές του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ οι αστυνομικοί εφόρμησαν στον πανεπιστημιακό χώρο. Σύμφωνα με αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ «για τουλάχιστον 20 λεπτά ουδείς υπάκουσε στις εντολές. Τους διατάζαμε να φύγουν αμέσως από εκεί, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος γενίκευσης των επεισοδίων, όμως εκείνοι δεν άκουγαν κανέναν...».
Το απόγευμα της Πέμπτης από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διατάχθηκε διοικητική έρευνα για το περιστατικό.
Ας δούμε, λοιπόν, ποιο ήταν το «σκάνδαλο»:

Έχει καταργηθεί δια νόμου το περιβόητο «πανεπιστημιακό άσυλο», ναι ή όχι; Έχει! Άρα, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, είχαν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εισέλθουν στον χώρο και να αναζητήσουν τους ταραξίες. Άρα, έπραξαν το καθήκον τους, όπως το επέβαλλε ο Νόμος.

Το σκάνδαλο (χωρίς βεβαίως εισαγωγικά) είναι το γεγονός ότι το λεγόμενο «κέντρο της ΕΛ.ΑΣ» (ποιος άραγε είναι υπεύθυνος, ονοματεπώνυμο δεν έχει;) έδινε στους αστυνομικούς ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαταγές. Μάλιστα, με το γνωστό μότο «κίνδυνος γενίκευσης των επεισοδίων», το λεγόμενο «κέντρο της ΕΛ.ΑΣ» πάντα αποτρέπει τους αστυνομικούς να επιτελέσουν το καθήκον τους, όταν δέχονται επιθέσεις από αναρχοκομμουνιστές! Τυχαίο; Δε νομίζω! Διοικητική έρευνα, λοιπόν, πρέπει να διατάξει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τις «περίεργα» ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαταγές του «κέντρου της ΕΛ.ΑΣ» κι όχι για τους άνδρες της ΔΙΑΣ που έπραξαν το καθήκον τους.
πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στρατόκαβλε μου εσύ, τι άσυλο και μαλακιες τώρα, έχεις δίκιο καλά έκαναν τα παιδια με τις μηχανές και μπήκαν και όχι μόνο με μηχανές με τανκς έπρεπε να μπουν να τους συνθλιψουν τους αναρχοκουμουνιστες, φασιστα, τραμπουκε

Ανώνυμος είπε...

στις μία το βράδυ της Τετάρτης !!!!

ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ 1
ΟΧΙ ΣΤΙΣ 1

ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΟΙ "ΤΡΟΦΙΜΟΙ" ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΨΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 01.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 03.00 ΤΗΣ 16-5-12. ΕΔΩ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΗΤΑΝ ΣΚΟΥΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ. ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ...ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΤΥΧΑΙΟ;ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!
Υ.Γ.Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Α.!!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ Χ.Α.; ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΦΚΕΣ ΣΑΣ; ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ...