Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Νίκο Άγκο


Είχε βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της αρθρογραφίας του σχετικά με την άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.

Μετά από είκοσι χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, και με το αιτιολογικό της απόκλισης από το….

“απαιτούμενο όριο ενσήμων” κατά την περίοδο 2007-08, ο αλβανικής καταγωγής δημοσιογράφος Νίκο Άγκο, απελαύνεται από τη χώρα. Ο δημοσιογράφος είχε την τελευταία περίοδο βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της αρθρογραφίας του σχετικά με την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές γι’ αυτήν του τη δράση.
Σε κείμενο του που δημοσιεύει το radiobubble.gr, ο ίδιος γράφει:

“Σ’ευχαριστώ Ελλάδα”

Συμπλήρωσα 20 χρόνια στην Ελλάδα και μπήκα αισίως στο εικοστό πρώτο. Εργάστηκα σε διάφορες δουλειές και μετά από πολύ κόπο και πολύ διάβασμα, έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα, έμαθα την ελληνική γλώσσα, κυρίως να γράφω, και σήμερα είμαι δημοσιογράφος στα ελληνικά ΜΜΕ. Σε πιο βαθμό καταφέρνω να κάνω καλή δημοσιογραφία, το κρίνετε εσείς και αυτοί που διαβάζουν αυτά που γράφει η ταπεινότητά μου. Μεγαλώνω δυο κόρες που σήμερα είναι 18,5 και 17,5 ετών. Η μεγάλη ήρθε 5 μηνών, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν γνώρισε άλλη χώρα. Προσέφερα λίγα η πολλά αλλά πάντως, δούλεψα και δουλεύω τίμια. Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν απασχόλησα τις Αρχές της χώρας. Αφοσιώθηκα στο επάγγελμά μου αλλά και στην προσφορά υπέρ των δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτά με εκφράζουν, αυτά κάνω. Η άνοδος της Χρ. Αυγής και οι απειλές που λαμβάνω για τη ζωή μου, συνέπεσαν με κάτι άλλο άσχημο. Δεν ξέρω αν αυτό το δεύτερο είναι το ίδιο με το πρώτο αλλά σίγουρα με πονά περισσότερο. Σήμερα, το ελληνικό κράτος, με ειδοποίησε ότι εντός 30 ημερών, πρέπει να εγκαταλείψω την Ελληνική Επικράτεια, επειδή το έτος 2007-2008, περίοδο την οποία είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν μπόρεσα να συγκεντρώσω τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσω την άδεια παραμονής. Είχα γράψει κάποτε ένα άρθρο με θέμα “Σου χρωστάω ένα ευχαριστώ, Ελλάδα”, το ίδιο μπορώ να επαναλάβω και σήμερα αλλά γεμάτος πίκρα: Σ’ευχαριστώ Ελλάδα!

Niko Ago

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο καλό και να μη μας γράφεις!Στο καλό και να μη ξαναγυρίσεις!Αρκέτα διαλύσατε τη χώρα μας!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία και ;
στην πατρίδα του θα πάει
πρέπει να είναι χαρούμενος.
Μήπως δεν είναι ;
Γιατί ;

Ανώνυμος είπε...

κλαψ

Ανώνυμος είπε...

Η υπερβολή και η μετάθεση ευθυνών είναι στο αίμα μας.Δεν είναι ευχαριστημένος γιατί στην πατρίδα του θεωρείται προδότης,εφόσον ενστερνίστηκε την παιδεία,την κουλτούρα και την θρησκεία την Ελληνική,αυτός ή και τα παιδιά του.Οταν κάποτε αποκτήσουμε την ικανότητα να μην παρασυρόμαστε από πάθη και γίνουμε αντικειμενικοί,
ίσως μπορέσουμε να έρθουμε στην θέση του άλλου και να φανταστούμε την ζωή των Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό ,όπου επένδυσαν μια ζωή και κρινονται πλέον αποδεκτοί σε καμμιά πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

ειναι καποια πραγματα απιθανα που λεττε ,

η κορη του ειν ελληνιδα βαση νομου ,

απειρες ελληνοποιησεις εχουνε γινει για κομματικους λογους σε χρονο ντε τε πολλω δε μαλλον 20 χρονια που ειναι στην Ελλαδα ο κυριος ,

αν ηθελε ο κυριος θα μπορουσε να ειχε ελληνοποιηθει βαση νομου αλλα δε το ηθελε ,

κι καποια στιγμη θα πρεπει να μας πουνε οι κυριοι αν ειναι υπερ η κατα του συνταγματος και των νομων που παραπονιουντε . . .

αν ειναι υπερ της πτωσης των νομων και του συνταγματος να συληφθουν . . .

καθως και οι προαναφερομενοι που για κομματικο οφελος δε τηρουν τους νομους . . .

Ανώνυμος είπε...

Ο εν λόγω κύριος καθώς και πολοί συμπατριώτες του ευθύνονται για την άνοδο της Χρυσής Αυγής!Οπότε δε πρέπει να διαμαρτύρεται!

Ανώνυμος είπε...

Στον αγυριστο.....οπως και φονιαδες ετσι και παπαγαλους ειχαμε αρκετους δικους μας δεν χρειαζομασταν και εισαγομενους σαν και σενα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλά, η Χρυσή Αυγή τον έδιωξε..

Έχει στην πατρίδα του φυλλάδες να πάει να φάει να χορτάσει.

Βρίσκουν όλοι γάιδατο και βαράνε τη Χρυσή Αυγή...

Ας πάει στην πατρίδα του. Ας φύγουν όλοι οι πεινασμένοι. Χορτάσανε εδώ, φάγανε, βγάλανε τα λεφτά μας έξω, μας γαζώνουν με τα καλάσνικοφ, αγοράσανε όλοι σπίτια στην Αλβανία, είχανε σκοπό να φύγουν γατί εδώ δεν έχει χρήμα, και τα φορτώνουν στη Χρυσή αυγή.

Στον αγύριστο φίλοι μου Αλβανοί,

για να μη σας στείλω κάπου χειρότερα.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. Παράσιτα είσαστε όλο γκρίνια, πείνα και μικροψυχία. ΟΥΣΤ.

Και όταν λάμψει καλά το μεγαλείο της Ελλάδας, μην τολμήσετε να ξανάρθετε.
Θα σας ξεπουπουλιάσω εγώ προσωπικά.

Και δεν ψηφίζω Χρυσή Αυγή, για να ξέρετε.