Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ!


ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ …ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ!

Την περίπτωση της ανάπηρης σε ποσοστό 80%, Δέσποινας...
Καββαδία,  ανέδειξε η «Ελεύθερη Ώρα» τον περασμένο Δεκέμβριο. Παρά το ότι  η πάσχουσα από επιδεινούμενη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, είχε καταθέσει τα δικαιολογητικά της σε εφορία και ΔΕΗ , δηλώνοντας αδυναμία αποπληρωμής του τέλους ακινήτου λόγω της πενιχρής σύνταξης που λαμβάνει, η ΔΕΗ όχι μόνο μετέτρεψε το χαράτσι σε …ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και η απάντηση που της έστειλε, τής δίνει σαφές μήνυμα ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να της κόψει το ρεύμα!!!

Αν και προφορικά είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι δεν υπήρχε περίπτωση να της διακόψουν την ηλεκτροδότηση, η επίσημη απάντηση της ΔΕΗ την αφήνει κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού.
Προσέξτε πώς η …κοινωφελούς χαρακτήρα επιχείρηση, αντιλαμβάνεται και κατανοεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας της Δέσποινας Καββαδία, μιας ανήμπορης γυναίκας η οποία  επί 20 ώρες ημερησίως, βρίσκεται κάτω από  μηχανική υποστήριξη:

«Η Επιχείρηση λόγω του κοινωφελούς χαρακτήρα της και σεβόμενη το πρόβλημα που μας αναφέρετε, θα καταχωρίσει την Διεύθυνσή σας και σε προγραμματισμένες διακοπές του δικτύου, θα λαμβάνεται μέριμνα και εάν είναι δυνατόν δεν θα διακόπτεται η ηλεκτροδότησή σας. Υφίστανται όμως περιπτώσεις, κατά τις οποίες η αιτία είναι οι απρόβλεπτες βλάβες του δικτύου (π.χ. κακοκαιρία κ.λ.π.). Στις περιπτώσεις αυτές είναι προφανές, ότι η Επιχείρηση είναι αδύνατον να δεσμευτεί στο υπόψη αίτημά σας για μη διακοπή της ηλεκτροδότησής σας».

Η Επιχείρηση της ΔΕΗ δεν δεσμεύεται  απολύτως για τίποτε προς το αίτημα της κας Καββαδία! Το μόνο που της υπόσχεται αορίστως είναι ότι …θα καταχωρίσει την διεύθυνσή της ώστε «εάν είναι δυνατόν», θα λαμβάνουν μέριμνα να μην της διακόπτουν την ηλεκτροδότηση σε «προγραμματισμένες διακοπές του δικτύου»!!! Δηλαδή όταν η ΔΕΗ διακόπτει το ρεύμα για να κάνει έργα συντήρησης δικτύου ή επιδιόρθωσης σπασμένου καλωδίου, τότε θα «λαμβάνουν μέριμνα, εάν είναι δυνατόν»  να μην της κόβουν το ρεύμα!!!

Η …κοινωφελής ΔΕΗ δεν δεσμεύεται κατ’ ελάχιστο στο δίκαιο αίτημα της πάσχουσας,  να μην προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω της αδυναμίας της να αποπληρώσει το χαράτσι! Αντιθέτως, η ΔΕΗ μετέφερε το χαράτσι από τον κωδικό του τέλους ακινήτου,  στο κοστολόγιο ηλεκτροδότησης!!! Πρόκειται περί  κρατικής εντολής, η οποία εξαναγκάζει όλους τους Έλληνες να πληρώσουν το χαράτσι! Ανάπηροι, άρρωστοι, άνεργοι, φτωχοί, πλούσιοι, ετοιμοθάνατοι και υγιείς, μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι και οδηγούνται βιαίως στην αγχόνη της Πολιτείας για την πληρωμή του τέλους ακινήτου!

Η κα Καββαδία η οποία δεν μπορεί να στερηθεί καθόλου την μηχανική χορήγηση οξυγόνου από δύο μηχανήματα, οδηγείται σε ασφυξία εάν δεν βρει χρήματα να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ! Με απόγνωση και δάκρυα στα μάτια δήλωσε: "Με οδηγούν στο θάνατο. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι σε απόγνωση. Κράτος είναι αυτό ή τύραννος;".

Μάκης Βραχιολίδης
πηγη