Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Reuters: «Έρχονται μεγάλες και βίαιες ταραχές στην Ελλάδα»


Εικόνες Αργεντινής «βλέπει» για την Ελλάδα του μέλλοντος το Reuters. Σύμφωνα με δημοσίευμα η Ελλάδα θα ζήσει στιγμές ανάλογες με την Αργεντινή όταν χρεοκόπησε.
Η χρεοκοπία της Αργεντινής πριν από μία δεκαετία πυροδότησε σοβαρές ταραχές και συγκρούσεις,προκάλεσε απώλειες ανθρώπινων ζωών και σοκαριστικές εικόνες με...
πολίτες να ορμούν στα καταστήματα για πλιάτσικο και να σπάνε τράπεζες.

Η προοπτική αυτό το σενάριο τρόμου να επαναληφθεί, αυτή τη φορά στην Ελλάδα, απασχολεί την Ευρώπη καθώς το σενάριο παραμένει ανοιχτό, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.

Στην καλύτερη περίπτωση, εάν οι ιδιώτες πιστωτές αποχωρήσουν από εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους μία άτακτη χρεωκοπία θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για κάποιες μέρες για να δώσει στην Αθήνα το χρόνο να αποφύγει την απόσυρση κεφαλαίων διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες πως οι δανειστές δεν θα εξαφανιστούν.

Στη χειρότερη περίπτωση, εάν κάνουν πίσω και οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Ελλάδα θα βρεθεί στον κίνδυνο να βυθιστεί σε παρατεταμένο τραπεζικό πάγωμα κεφαλαίων, πιθανές ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, βία και αυτό που ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος έχει ονομάσει την «κόλαση» της εξόδου από το ευρώ.
http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/reuters.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΞΙ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Χρειάζεται να δοθεί από την Ελλάδα ένα ηχηρό χαστούκι στο παγκόσμιο σαθρό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ώστε να καταρρεύσει το σάπιο οικοδόμημα. Ανάκτηση της εξουσίας ΤΩΡΑ (με ΕΚΛΟΓΕΣ) από τους πολίτες και μετά...
α) Μονομερής διαγραφή του χρέους (που το πληρώνουμε από το 1881) .
β) Νέο Σύνταγμα με ασφαλιστικές δικλίδες (για να μην ξαναγίνουν τα ίδια).
γ) Δήμευση και κρατικοποίηση της ΤτΕ και 8 ακόμη μεγάλων τραπεζών (το κράτος τους έχει δώσει μέχρι τώρα 120 δις ευρώ-σαν στήριξη) που είναι υπόχρεες στο κράτος.
δ)Τύπωμα ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ με παράλληλες πολιτικές προστασίας του, χωρίς να γίνει έρμαιο των διεθνών χρηματαγορών (και επενδύσεις σε αναπτυξιακά έργα, μείωση ανεργίας, εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας κτλ).
ε)Παραδειγματική τιμωρία και δήμευση περιουσιών όλων αυτών που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία 30 χρόνια και αποδεδειγμένα μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
στ)Δημοκρατία με συνεχή έλεγχο των διοικούντων και δυνατότητα αλλαγής και κρίσης τους σε περίπτωση παρέκκλισης από το ΝΕΟ σύνταγμα...
Μόνο έτσι θα ανορθώσουμε τη χώρα...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΕΡΦΙΑ...

Pazouzou είπε...

Σιγα μην σκισουμε κανενα καλσον...