Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Νέο διάβημα στα Σκόπια για αψίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας


Σε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προέβη η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, με αφορμή την ανέγερση αψίδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία απεικονίζεται, μεταξύ άλλων, ο Ήλιος της Βεργίνας και παραστάσεις αλυτρωτικού περιεχομένου, κατά παράβαση της ...Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας.
Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για τη συνεχιζόμενη, με διάφορες ενέργειες, πολιτική διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας, που στρέφεται εναντίον της Ελλάδος και άλλων γειτονικών χωρών.Η Ελλάδα, τονίζεται, έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει ότι τέτοιες ενέργειες, πέραν του ότι αποτελούν παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας, ο σεβασμός της οποίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, είναι επικίνδυνες και συνιστούν απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, που έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν το τίμημα του εθνικισμού. Για το λόγο αυτό, η χώρα μας καλεί την κυβέρνηση Γκρούεφσκι να λάβει διορθωτικά μέτρα για τις ως άνω ενέργειες.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα βοοειδή μιμούνται την αψίδα του θριάμβου στο Παρίσι?Έχουν αποθρασυνθεί,νομίζουν ότι είναι απόγονοι αρχαίων ελλήνων μακεδόνων ενώ μιλάνε σλαβικά?

Ανώνυμος είπε...

ερχεται και οι σειρα σας καταγαμημενοι

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΝ ΗΛΙΟ ΡΕ ? ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΛΕΓΕΤΕ ...