Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η δίωξη του ηγουμένου Εφραίμ με φόντο τη Συμφωνία Σένγκεν


Οι φορείς της Δικαστικής εξουσίας από τα χρόνια της Δίκης του Χριστού απέδειξαν, ότι δεν είναι υπεράνω υποψίας για κατάχρηση της εξουσίας τους, με σκοπό την έκδοση μεροληπτικών και άδικων καταδικαστικών αποφάσεων. Αυτό, συνέβη και στην περίπτωση της...
προφυλάκισης του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Οι εκπρόσωποι του Νόμου, όταν διώκουν πιστούς χριστιανούς, χρησιμοποιούν στις αποφάσεις τους το ίδιο σκεπτικό.

Θα δούμε πιο κάτω, πως αυτοί που καταδίκασαν τον Χριστό εσκέπτοντο, όπως οι σημερινοί εκπρόσωποι του Νόμου που διώκουν τον π. Εφραίμ. Και ο λόγος είναι, απλός.
Μόνο άνθρωποι, που είναι επιρρεπείς στα κελεύσματα του Εωσφόρου θα μπορούσαν να συλλαμβάνουν το ίδιο δαιμονικό σκεπτικό, προκειμένου να διώκουν αθώους χριστιανούς. Διότι, πρωτίστως, αυτός που χαίρεται, όταν διώκονται αθώοι χριστιανοί είναι ο Εωσφόρος.
Όταν οι εκπρόσωποι του Νόμου θέλουν να καταδικάσουν κάποιο, για λόγους σκοπιμότητος, ξεχνούν οι ίδιοι το Νόμο και καταπατούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα του διωκόμενου.
Στη Δίκη του Χριστού δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις της Εβραϊκής Νομοθεσίας. Από την ώρα της σύλληψής Του μέχρι την καταδικαστική απόφαση.
Ο ηγούμενος Εφραίμ, ενώ είχε αθωωθεί για την υπόθεση Βατοπαιδίου, κρίνεται προφυλακιστέος χωρίς δίκη και κατά παράβαση των αποφάσεων και συστάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στην περίπτωση του π. Εφραίμ, οι εκπρόσωποι της ελληνικής Δικαιοσύνης χρησιμοποίησαν την Συμφωνία του Σένγκεν, σύμφωνα με την οποία μπορεί κάποιος να συλληφθεί μόνο και μόνο, επειδή θεωρείται «ύποπτος» στις Αρχές για διάπραξη εγκλήματος, χωρίς αποδείξεις, αλλά έστω και με υποκειμενικές «ενδείξεις».
Η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, για να αιτιολογήσει προς το Συμβούλιο Εφετών την άποψή της για προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, αναφέρει ότι σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές «ενδείξεις» ενοχής. Για την ανακρίτρια, δεν ίσχυσε η προηγούμενη αθώωση του π. Εφραίμ, αλλά επικράτησαν οι δικές της, υποκειμενικές κρίσεις για τον Κύπριο ηγούμενο.
Οι εκπρόσωποι του εβραϊκού Νόμου είχαν χαρακτηρίσει τον Χριστό ως «λαοπλάνο» και «κακοποιό».
Οι Έλληνες Εφέτες στο βούλευμά τους, στην περίπτωση του π. Εφραίμ, λένε ότι κατόρθωσε να … πείσει νομικούς συμβούλους και παρέδρους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να εκδώσουν ευνοϊκές αποφάσεις για την κυριότητα της Μονής επί της λίμνης και των παραλιμνίων εκτάσεων, υφυπουργούς να εκδώσουν υπουργικές αποφάσεις έγκρισης των γνωμοδοτήσεων και να μην προβάλουν δικαιώματα κυριότητας του Δημοσίου επί των εκτάσεων αυτών, υπουργούς να εκδώσουν αποφάσεις περί ανταλλαγής της λίμνης και των γύρω ακινήτων και να αναθέσουν την διαδικασία αυτή στην ΚΕΔ…
Με άλλα λόγια, όλους αυτούς –τους νομικούς, τους υφυπουργούς, τους υπουργούς- τους παραπλάνησε – ο «λαοπλάνος»- ένας άνθρωπος, ο π. Εφραίμ! Τι να πει κανείς! Νομίζουν, αυτοί οι Εφέτες ότι μπορούν να περιφρονούν τη νοημοσύνη μας, εμάς των Κυπρίων; Αυτά, να τα πουλήσουν σε άλλους…
Δεν έφτανε για τους Εφέτες, ότι ο π. Εφραίμ παραπλάνησε τόσους … χαζούς –στο συμπέρασμα αυτό, μας οδηγούν οι ίδιοι οι Εφέτες-, οι ίδιοι του έκαναν και … ψυχανάλυση!
Το σκεπτικό του βουλεύματος (αριθμ. 3682/2011), όπου γίνεται αποδεκτή η θέση της ανακρίτριας της υπόθεσης για προσωρινή κράτηση, αναφέρεται πως ο ηγούμενος Εφραίμ «είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση, ως στοιχείο της προσωπικότητάς του, ενεργώντας επιτήδεια και μεθοδευμένα».
Καταλάβατε, τι μας είπαν οι … ψυχαναλυτές; Ότι, δηλαδή, ο π. Εφραίμ είναι άτομο, που εκ φύσεως, είναι επιρρεπής «στην εγκληματική δράση», επειδή –κατά τους ψυχαναλυτές Εφέτες- έχει «εγκληματική προσωπικότητα»!!!
Και επειδή ο π. Εφραίμ είναι μία «εγκληματική προσωπικότητα», θεωρείται «ύποπτος», σύμφωνα με τη Συμφωνία του Σένγκεν και κατά τη ψυχανάλυση των Εφετών, οι οποίοι θεωρούν, πως ο κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων είναι υπαρκτός: «...ενόψει του ότι ο κατηγορούμενος, που ήταν ο ιθύνων νους και εμπνευστής των ως άνω πράξεων, εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητά του αυτή για την διάπραξη και άλλων πράξεων συναφών με αυτές, που με το κατηγορητήριο του αποδίδονται ότι έχει διαπράξει».
Βέβαια, ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης, ο οποίος διαφώνησε με την ανακρίτρια κ. Καλού και ζήτησε την επιβολή περιοριστικών όρων στον ηγούμενο Εφραίμ, δεν διαπίστωσε «ίδιον προσωπικόν συμφέρον» του κατηγορούμενου, αλλά ούτε και «εγκληματική ροπή», καθώς όπως τονίζει «έχουν παρέλθει περί τα τρεισήμισι έτη, αφότου φέρεται να ολοκλήρωσε τις πράξεις του χωρίς να προκύπτει περαιτέρω εγκληματική δραστηριότητα».
Ο ίδιος, μάλιστα, θεώρησε, ότι στόχος του π. Εφραίμ ήταν «η ανόρθωση και ακτινοβολία της Μονής».
Κατά την άποψή μας, εδώ βρίσκεται η όλη ουσία της υπόθεσης Βατοπαιδίου, η οποία μετά που πέρασαν τα τρία χρόνια της παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών, που εμπλέκονται στην ανταλλαγή, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν στη δίωξη του Κυπρίου ηγουμένου.
Είχαμε γράψει σε προηγούμενό μας άρθρο, ότι: «Κάποιοι στην Ελλάδα δεν έχουν χωνέψει, ότι μια χούφτα Κυπρίων μοναχών παρέλαβαν ένα χαλαμάντουρο μοναστήρι, που στα εγκαταλελειμμένα κελιά του διαβιούσαν … ποντίκες και το αναστήλωσαν, το επάνδρωσαν με πολλούς μοναχούς και έκαναν το Βατοπαίδι να γράφει λαμπρές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία του, που να θυμίζει την παλαιά του δόξα και αίγλη».
Στενοχωριούνται κάποιοι εκεί στην Ελλάδα, επειδή το «μοναστήρι των Κυπρίων» ακτινοβολεί σε όλη την Ορθοδοξία! Και διώκουν τον ηγούμενο της Μονής…
Κάποιοι, μάλιστα, ερμήνευσαν πολιτικά και οικονομικά την επίσκεψη του π. Εφραίμ στη Ρωσία και βρήκαν άλλη μια αφορμή για να τον κλείσουν στο κελί της φυλακής. Προτιμούν τα αμερικανικά δολάρια…
Όσο για την κατηγορία της ανακρίτριας, ότι από την ανταλλαγή έχει προκληθεί μεγάλη ζημία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, αποτελεί μεγάλο ψεύδος. Από την έρευνα του ΣΚΑΪ που δημοσιοποιήθηκε και στην Κύπρο, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι ανταλλαγείσες περιουσίες έχουν περίπου την ίδια χρηματική αξία.
Τέλος, ένα πράγμα θα πρέπει να έχουν κατά νου οι χριστιανοί. Ότι η δίωξη του π. Εφραίμ είναι μια «πρόβα τζενεράλε» για το πώς θα διώκονται οι χριστιανοί μελλοντικά από τα όργανα του Αντιχρίστου, με νομική βάση τη Συμφωνία του Σένγκεν…

Ρωμηοσύνη

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βλέπε άρνηση παραλαβής κάρτας πολίτη δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

H Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι απίστευτη.
Κινδυνεύεις να πας φυλακή γιατί δεν δέχεσαι το ηλεκτρονικό φακέλωμα ενώ τα υποθηκοφυλάκια το 2012 δεν έχουν μηχανοργάνωση και δεν προβλέπεται να βάλουν!!!!!!
Έτσι η εφορία, που δεν έχει στην μηχανοργάνωση κανένα στοιχείο πριν το 2000, δεν μπορεί να βρει ποιος έχει 200 αδήλωτα διαμερίσματα!
Η χαρά των τοκογλύφων, των γιατρών με τις χιλιάδες μη δηλωμένες εκτρώσεις και τα φακελάκια, κτλ...

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς αδέρφια μας Κύπριοι κάποιοι δουλεύουν στο σκοτάδι αλλά δεν γνωρίζουν οι κακόμοιροι ότι όσο περισσότερο βαράς το σίδερο τόσο αυτό δυναμώνει και λάμπει. Ο ηγούμενος Εφραίμ, χωρίς να γνωρίζω πολλά για την υπόθεση, βρίσκεται στα χέρια του Θεού και δεν έχει ανάγκη κανέναν όσο έχει Εκείνον. Και έτσι όπως πάνε τα πράγματα νομίζω ότι θα είναι ευχής έργον να μπαίνουμε σιγά σιγά όλοι μας φυλακή τώρα που οι καλοί χώνονται μέσα και αποφυλακίζονται οι εγκληματίες και τριγυρνούν ελεύθεροι. Ο Θεός να του δίνει δύναμη του ηγουμένου και σε μας φώτιση νου και καθαρότητα καρδιάς

Ανώνυμος είπε...

Oxi mono oi Orthodoksoi tis Kuprou antedrasan se afto yo thema,alla kai tis Elladas kai allon kraton.I Eklisia tha xtypithei polu sklira apo ton eosforo kai ta upokeimena tou. Oloi miloun gia nomous,nomous kai nomous. Ftanei pia.Den theloume allous nomous.Kai omos, i sataniki nomothesia tha synexistei, kai osoi anthropoi den katastrafoun apo polemous i peina, tha katastrafoun apo tous nomous ton kraton tous, kai i Ellada dystixos einai mesa se aftin tin ypokeimeniki klika tou eosforou.I anakritria vrike to Efraim na exei taseis pros to eglima.Poio eglima? Ti simainei eglima? Mipos enoei tin paravasi ton nomon? poion nomon? Tou Xristou i tis evropaikis enosis pou exei nomous tou eosforou kai oi politikes igesies to kseroun para polu kala.Oli afti i pagida me ta daneia tis Elladas, stithike apo tis megales trapezes kai ton prostati ton trapezon, pou einai i pagosmia diakyvernisi - kai okyvernitis idi yparxei alla mono oi politikoi ton gnorizoun - me skopo tin eksathliosi ton pio dynamikon laon opos oi Ellines, kai tis Orthodoksias, pou einai to pio sosto apo ola ta xristianika dogmata.Yparxei i ekdoxi oti i apofasi enantion tou Efraim eixe idi parthei, kai aplos xrisimopoiisan tin anakritria san meso, gia na fanei oti afti to apofasise, eno oi pragmatika adikoi aftis tis apofasis ,zoun kapou anenoxlitoi. Oso gia tin karta tou politi, an kai den einai afti to xaragma tou antixristou,kalo tha itan na min tin parei o kosmos,giati meta tin karta tha erthei to xaragma.

Ανώνυμος είπε...

11:46 αν εχεις την καλοσυνη γραφε ελληνικα!πρωτον για να πας κοντρα στο συστημα και δευτερον για να σε διαβαζουμε εαν αυτο σενδιαφερει.Τωρα ναι!η αληθεια ειναι αυτη κρυμμενη στην τελευταια φραση για τις διωξεις οσων αποφασιζουν τον δρομο της ομολογιας αλλα η φυλακη πρεπει να αποφευχθει τοις πασοι γιατι θα ειναι σιγουρο το σφραγισμα βλεπε φυλακες του εξωτερικου ειναι ολοι σφαγισμενοι χωρις δικαιωμα επιλογης **ΗΓΕΤΗΣ**

Ανώνυμος είπε...

Polu tha ithela na grapso me Ellinikous xaraktires, alla dystixos den ginetai gia texnikous logous.Rotisa kai eidikous alla den pira apantisi sxetika me tous Ellinikous xaraktires grafis.Makari na eixa prosvasi.