Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια


ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ 2005 ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ 2012 ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

Φόρος ακινήτων και στα αγροτεμάχια

Με βάση την αντικειμενική αξία – Σχεδιάζεται νέο σύστημα είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ

Tο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει έκτακτη εισφορά «μόνιμου χαρακτήρα» παρόμοια με αυτή που...
εφαρμόζεται σήμερα στα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η εισήγηση θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων για τη διαμόρφωση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος. Ο συλλογισμός των ιθυνόντων του υπουργείου Οικονομικών δεν διαφοροποιείται πολύ από αυτόν που χρησιμοποιήθηκε για την εφαρμογή της έκτακτης εισφοράς στα υπόλοιπα ακίνητα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το κράτος δεν εισπράττει τίποτα από αγροτεμάχια ορισμένα από τα οποία βρίσκονται στο Κολωνάκι, τη Φιλοθέη ή τη Μύκονο, όταν αυτά μάλιστα αξίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Υπό το πρίσμα αυτό η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων με βάση την αντικειμενική αξία που έχουν. Την ίδια στιγμή στο τραπέζι του διαλόγου εισέρχεται και ο τρόπος απόδοσης του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εξετάζεται η δημιουργία ενός νέου συστήματος είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ, μέσω ειδικών τραπεζικών λογαριασμών ΦΠΑ για κάθε επιχειρηματία και ελεύθερο επαγγελματία.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_21/01/2012_469670

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλουν να μας φάνε τις περιουσίες.
Θέλουν να είμαστε ενοικιαστές στον τόπο μας.
Οταν ολοκληρωθεί και αυτό το κομμάτι του σχεδίου, τότε θα ξεκινήσει η πράσινη ανάπτυξη.
Εκατομμύρια Ελληνες χωρίς σπίτι, χωρίς λιόφυτο, χωρίς κήπο, χωρίς μέλλον, χωρίς ζωή, θα τρέξουν στις Γερμανικές φάμπρικες για να ζήσουν τα παιδιά τους.
Οταν πεινάς και κρυώνεις δεν έχεις καμμία δύναμη να επιλέξεις ή να απορρίψεις.
Είναι η ανάπτυξη του γιωργάκη αυτή. Θυμηθείτε τι έλεγε ο ξεδιάντροπος: Οτι θα εξασφαλίσει ένα εργαζόμενο ανά οικογένεια. Βέβαια δεν είπε ότι οι φίλοι του οι τεύτονες θα παρέχουν την εργασία, ούτε είπε ότι ο λοβέρδος και η κατσέλη θα κατέστρεφαν κάθε έννοια εργατικού δικαίου.
Αδέρφια, διαδώστε στους δικούς σας τα σχέδια της Νέας τάξης. Μιλήστε όπου μπορείτε. Πρέπει οι Ελληνες να ξυπνήσουν από τον λήθαργο.

Ανώνυμος είπε...

εκτος και αν που πιστευω ξεσηκωθουμε πολλες φορες ειχαμε κατοχη και καθε φορα επιστρεφαμε δρυμητεροι η συνταγη της νεας ταξης πραγματων ήδη εφαγε σκατα στην Ελλάδα μας θελανε να κανουμε εμφυλιο να φαγωνομαστε μεταξυ μας αν εξαιρεσης ενα μικρο κομματι ανθελληνων φιδιων ανρχοαριστερων οταν θα τους κανουμε την χαρη να ξεσηκωθουμε δεν θα προλαβουν να καταλαβουν τι εγινε μιας και βλέπεις οι νεκροί δεν καταλαβαίνουν η συνέχεια συντομος

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΓΕ

Ανώνυμος είπε...

O kosmos milaei, eno aftoi kanoun prakseis.

Ανώνυμος είπε...

I forologia einai evrima tou diavolou. Kai giati na plirosei kaneis forous gia agrotemaxia? Xrostan oi Ellines tipota stous politikous?Oi politikoi as poulisoun tis viles tous gia na plirosoun to xreos tis Elladas.Ellines apaitiste apo tous politikous.Min ksexnate oti aftoi einai ekei gia esas, kai oxi eseis gia aftous.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΕΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ .ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΓΗΡΑΣΚΩΝ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ.....ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ..