Η δίκη έχει ήδη αναβληθεί δυο φορές τον Ιούνιο και τον Αύγουστο επειδή δεν είχαν γίνει σωστές επιδόσεις σε έξι από τους συνολικά 13 κατηγορούμενους.
Το προσβλητικό εξώφυλλο, σε μία εποχή που είχε αρχίσει να αναδεικνύεται η κρίση χρέους της Ελλάδας, είχε ωθήσει έξι Έλληνες να στραφούν στη δικαιοσύνη.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι είναι η συκοφαντική δυσφήμηση, η προσβολή των συμβόλων του ελληνικού κράτους και η εξύβριση.
Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού κατηγορείται για προσβολή της ελληνικής σημαίας καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κατηγορητήριο «δημοσίευσε στο εξώφυλλο του περιοδικού φωτογραφία που απεικόνιζε το αρχαιοελληνικό άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να φέρει παραμορφωμένη, ήτοι ρυπαρή και σκισμένη, τη σημαία του ελληνικού κράτους».
Κωστής Αποστολόπουλος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου