Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Τους δικηγόρους στη χρεοκοπία της Αργεντινής προσέλαβε η Ελλάδα



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Τους δικηγόρους στη χρεοκοπία της Αργεντινής προσέλαβε η Ελλάδα
Το υπουργείο Οικονομικών «απέλυσε» τις τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες (BNP Paribas, Deutsche Bank και HSBC) που είχαν αναλάβει το PSI, για να αναθέσει το θέμα σε αμερικανική νομική εταιρεία η οποία ήταν ο νομικός σύμβουλος, χωρών που χρεοκόπησαν, όπως η Αργεντινή, η....
Ισλανδία και η Ουρουγουάη.
Η μεγάλη δικηγορική εταιρεία της Νέας Υόρκης Gottlieb Steen & Hamilton LLP, γνωστή για τις παροχές νομικών συμβουλών στις χρεοκοπίες της Αργεντινής, τηςΟυρουγουάης και της Ισλανδίας, αποτελεί τον νομικό σύμβουλο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την εφαρμογή του PSI.
Η εταιρεία είχε προσληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Ιουλίου του 2011, αμέσως μετά τη συμφωνία της 21ης του ίδιου μήνα, που προέβλεπε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και «κούρεμα» 21%.
Παράλληλα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε προσλάβει ως συν-αναδόχους τρεις από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, τη γαλλική BNP Paribas, τ η γ ε ρ μ α ν ι κ ή Deutsche Bank και τη βρετανική HSBC, τις οποίες όμως «απέλυσε» διακόπτοντας αιφνιδιαστικά τις σχετικές συμβάσεις λίγο πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.
Γράφει ο Βασίλης Στεφανακίδης για το «Πρώτο Θέμα»