Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Έρχονται οι αλυσίδες φαρμακείων (και όχι μόνο) από τη… πίσω πόρτα


Πανέξυπνο το "κόλπο" του συνεχούς και συνάμα εξοντωτικού δωδεκάωρου λειτουργίας των φαρμακείων.

Με ένα, εκ νέου, εκβιαστικό δίλημμα που εκπορεύεται από την Τρόικα για ένα τάχα μου ελεύθερο εμπόριο (αφού, άκουσον-άκουσον, έχουμε εκχωρήσει στη Τρόικα ακόμα και τη.....
πλήρη δικαιοδοσία επί του Ελληνικού εμπορίου), μεθοδεύεται το άνοιγμα των αλυσίδων φαρμακείων που τόσος ντόρος είχε γίνει στο παρελθόν.

Καλοστημένο το παιχνίδι και σίγουρο.

Αφού κανείς δεν θα αντέχει να δουλεύει 12 ώρες την ημέρα αλλά και ούτε θα μπορεί να προσλάβει προσωπικό για τους γνωστούς λόγους της κρίσης, εισάγεται τεχνηέντως από τη πίσω πόρτα η καθιέρωση της αλυσίδας που, ας μη γελιόμαστε, προορίζεται για "εκλεκτές" εταιρίες του εξωτερικού (όπως τα Shoppers drug mart, London drugs, Boots drugstore, και άλλα) που καραδοκούν να βάλουν χέρι στη φαρμακευτική πίτα αφανίζοντας του Έλληνες επαγγελματίες.

Οι αλυσίδες παροχής φαρμάκου δεν είναι υποχρεωτικά φαρμακεία με την έννοια που τα ξέρουμε στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, τα φαρμακεία που στεγάζονται σε δικό τους χώρο, πουλάνε και άλλα προϊόντα σε στυλ πολυκαταστήματος, που με άλλα λόγια σημαίνει ότι θα πληγούν πολλά μικρά μαγαζιά του γενικού εμπορίου.
Εναλλακτικά, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ διαθέτουν γκισέ φαρμακείου που λειτουργεί υπό την αιγίδα κάποιας αλυσίδας και με το ανάλογο προσωπικό που πληρώνεται από αυτή. Σε αυτή τη περίπτωση, η… μπάλα παίρνει πάλι τα μικρά μαγαζιά τροφίμων ευνοώντας τις πολυεθνικές εταιρίες τροφίμων που με αυτό το τρόπο θα αυξήσουν τα κέρδη τους αφού θα παίρνουν και ποσοστά επί της πωλήσεως των φαρμάκων αλλά και ενοίκιο του χώρου που παραχωρούν.

Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή γιατί όλα τα επαγγέλματα, χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνάσματα, οδεύουν σε ξένα χέρια βάζοντας λουκέτο στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και παράγοντας στρατιές ανέργων χωρίς το σημερινό επίσημο "τριαδικό κράτος" να ενδιαφέρεται για τα Ελληνικά συμφέροντα και τους πολίτες του.

Σειρά φαίνεται να παίρνει και η δημιουργία τραστ εταιριών ταξί αφού το νέο πολυνομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, τις επικουρικές συντάξεις και τα ταξί, θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη όπου, και να το θυμηθείτε, θα γίνουμε μάρτυρες για μια ακόμα φορά των υπόγειων μεθόδων που θα τεθούν στο τραπέζι ώστε να γίνει το χατίρι της Τρόικας και των συμφερόντων της.

http://e-newsandviews.blogspot.com/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δέν θα τους χαλάσει που δέν πρόκειται να ψωνίζουμε τίποτα και θα τα βάλουν στον πάτο τους...

Ανώνυμος είπε...

Ναι... Όπως δεν ψωνίζουμε από τα LIDL, Carrefour κλπ...
Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που πολλοί πλέον ξύπνησαν και προτιμούν τα Ελληνικά προϊόντα.
Αυτό θα συνεχιστεί και αν γίνουν αλυσίδες ξένες.
Ο κόσμος ΟΦΕΙΛΕΙ να υποστηρίζει τους Έλληνες καταστηματάρχες.
Έχω φύγει από πολλά μαγαζιά με αλλοδαπούς ιδιοκτήτες ή υπάλληλους.
Έχω φύγει από καταστήματα που η προέλευση των προϊόντων δεν ήταν Ελληνική.
Αν το μίνι μάρκετ της γειτονιάς σου το έχει αλλοδαπός,φρόντισε να προμηθεύεσαι μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντων από Έλληνα,ώστε να μην αναγκάζεσαι να τρέχεις στου αλλοδαπού.
Κάντε το κι εσείς,μην κοιτάτε την ευκολία σας,κουνήστε και λίγο τον πωπό σας,δε σας έχουν κάνει λοβοτομή.
Μην πείτε,έλα μωρέ,από εμένα θα χαθεί ο κόσμος;
Ναι φίλε,από όλους τους'ΕΜΕΝΑ',που όλοι μαζί κάνουν τον κόσμο που χάνεται.
ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Φασούλι το φασούλι,γεμίζει το σακούλι.
ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ανώνυμος είπε...

Να διορθώσω τη λέξη που έγραψα εκ παραδρομής λάθος:
ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΞΗ(με διαλυτικά)

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνοι ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΞΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, τι θα πείραζε τα υπάρχοντα μεμονωμένα φαρμακεία να συννενωθούν σε μικρές ή μεγαλύτερες εταιρείες ώστε να μπορέσουν να αντέξουν τον έξωτερικό ανταγωνισμό ???? .Η ίδια απορία ισχύει και για τα ταξί.

Ανώνυμος είπε...

afto einai to kolpo me ta farmako gi afto to pigan ston pato eriksan ton LAVREDIADI na ta dialisei oia kai petixenoun ton skopo tous vazontas se anergia xilides farmakoipaloilous ....