Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Δ. Αβραμόπουλος: «Ναι, οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι παγωμένες»


Στο κρίσιμο και καυτό θέμα των σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ενημέρωση που πραγματοποίησε προς τους στρατιωτικούς συντάκτες. Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός αναγνώρισε πως οι σχέσεις με τη Μόσχα έχουν παγώσει αναφέροντας μάλιστα πως αυτό του...
επισημάνθηκε και από τη ρωσική πλευρά σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Ρωσία. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε:

«Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι παγωμένες και μου το είπαν και οι ίδιοι οι Ρώσοι όταν ταξίδεψα στη Ρωσία με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ με την ευκαιρία της ενοποίησης του κόμματός μας με αυτό της «Μητέρας Ρωσίας» τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος για να συνεχίσει:
«Τα τελευταία δύο χρόνια, δε, είναι απόλυτα «παγωμένες» και στις επαφές που είχα ερωτήθηκα εάν θέλουμε να συνεργαζόμαστε ή όχι.
Προσωπικά θεωρώ πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε ίσως όχι στο βαθμό που είχε επιτευχθεί επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, αλλά εν πάση περιπτώσει μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια αναθέρμανση των σχέσεων αυτών. Γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται ότι είμαστε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, εντούτοις αυτό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να αναθερμάνουμε τις μεταξύ μας σχέσεις»,κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσο άχρηστος και να ήσουν μέχρι τώρα Αβραμόπουλε (τα 5 εκατομμύρια εμβόλια για Η1Ν1 σε μάραναν, αλλά δεν βαριέσαι η μίζα μίζα), αν είσαι μάγκας και έχεις καρύδια κάνε μπάσιμο στη Ρωσσία, φέρε Σουχόι και κλείσε συμφωνίες να γουστάρουμε. Τότε μόνο θα σε παραδεχτώ.