Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ, ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ...


Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Με την εξαφάνιση της νήσου Μεγίστης,του νησιού που είναι γνωστό στους περισσότερους από εμάς ως Καστελόριζο, από τους χάρτες της Ε.Ε, αρχίζει σιγά-σιγά να φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου, του παρασκηνίου δηλαδή που μέχρι τώρα αγνοούσαμε...

όλοι. Μήπως το Καστελόριζο ήταν απλά το τρόπαιο που παραχωρήθηκε εν αγνοία του ελληνικού λαού ως καπάρο για την ένταξη μας στο ΔΝΤ; Μήπως, λέω μήπως,η επιλογή του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει στον ελληνικό λαό, με φόντο το Καστελόριζο, την ένταξη μας στο ΔΝΤ δεν ήταν μια απλή σύμπτωση, αλλά μια καλά σχεδιασμένη σημειολογικά κίνηση; Μήπως η κυρία Ψαρούδα-Μπενάκη μας είχε ήδη προετοιμάσει για όλα αυτά στον περίφημο λόγο της, αμέσως μετά την επιλογή του Κ.Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιλογή στην οποία συναίνεσε, χωρίς κανένα δισταγμό, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής; Είναι επίσης τυχαίο ότι στον χάρτη της Ε.Ε δεν είναι πλέον σαφή τα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία; Και η άγνοια που φαίνεται να δηλώνει το ΥΠΕΞ είναι άγνοια πραγματική ή σιωπηρή διευκόλυνση που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην περιοχή; Αμείλικτα τα ερωτήματα που απαιτούν άμεσα απάντηση από επίσημα χείλη.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΓΙΚΟ... ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ...
ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ -ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΝΔ, ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ... ΚΑΙ ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΙΤΙΟΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ "ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ' ΑΥΛΑΚΙ" ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΙ.
ΕΓΩ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ; ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΧΗ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ. ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ.
_ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
ΑΣ ΓΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
_ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΝΕ; ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.
_ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΦΘΑΝΕΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.
_ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΕΥΡΩ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ. ΘΑ ΤΗ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ.
ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.
ΜΠΟΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΚΡΑΙΑ, ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Πρός αντί νέα τάξη.

Θα σας πρότεινα να καρφιτσώσετε το θέμα με το Καστελόριζο στην αρχική. Και να διαδώσετε την προσπάθεια να στείλουμε κάρτες όσοι παραπάνω Έλληνες μπορούμε. Τώρα που είναι Χριστούγεννα ένας λόγος παραπάνω.


Φίλε αυτό που περιγράφεις δεν μπορεί να είναι ο στόχος μας, αλλά η μέθοδος που θα ακολουθ΄σουμε. Και εγώ πιστεύω ότι αν οργανωθούμε όλοι οι Έλληνες αρκούν να κλείσουν τα μισά μαγαζιά, επιχειρήσεις, υπηρεσίες για 1 μήνα. Θα τους τίναζε στον αέρα. Αν σταματήσουμε να ταίζουμε το θηρίο, θα καταρεύσει. Αλλά πρέπει να γίνει οργανωμένα και με μεγάλη συμμετοχή, άνω του 50% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. ΤΟ μόνο που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να περιφρουρήσουμε τις απεργίες από απεργοσπάστες.

Να τους ρίξουμε αλλά πρέπει να έχουμε κάποια βασικά προτάγματα. Υπάρχουν παμπολλα κινήματα που πάνω κάτω προτείνουν τα ίδια. Πάνω κάτω αυτά που προτείνει το ΕΠΑΜ για να μην μακρυγορώ.

Ειδικά το εθνικό νόμισμα, είναι συνώνυμο της εθνικής ανεξαρτησίας, αν φυσικά εφαρμοστούν όλες οι σωστές πολιτικές για την οικονομική ανάταξη της χώρας. Και επιτε΄λους δημοκρατία με θέσπιση νέου αδιάτρητου συντάγματος.