Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Χημικά μετά την ψηφοφορία


Με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, να απωθήσουν Αγανακτισμένους και μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» από την πλατεία Συντάγματος, που διαμαρτύρονται κατά της ψήφισης του χαρατσιού για τα ακίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες...
κατήγγειλαν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χτύπησαν νεαρή κοπέλα, ενώ έκαναν λόγο και για άλλους τραυματίες. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, και συγκέντρωση αστυνομικών. Ειδικοί φρουροί ,με σφυρίχτρες και πανό, απέκλεισαν τη Βασ. Σοφίας λίγο πριν την είσοδο της Βουλής, διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις των αποδοχών τους, ενώ συνάδελφοί τους, είχαν τοποθετήσει τον περιβόητο «φράχτη» απαγορεύοντας τους να πλησιάσουν περισσότερο. Τελικώς, αφού κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και αποχώρησαν γύρω στις οκτώ. Όταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε γνωστό, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών, ενώ υπήρξαν προτροπές από τα μεγάφωνα «να μην πληρωθεί κανένας νέος φόρος και κανένα χαράτσι». Παράλληλα καλούσαν τον κόσμο να οργανωθεί για να αντιταχθούν όλοι μαζί σε κάθε νέο μέτρο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω». Οι δυνάμεις της Αστυνομίας απομάκρυναν από τη Λεωφόρο Αμαλίας περίπου 1.000 άτομα από τους συγκεντρωμένους, αλλά αυτό προκάλεσε ένταση και κάποιοι από αυτούς άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών. Από τις ρίψεις αντικειμένων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Πηγη

3 σχόλια:

Rastaman είπε...

Οι ξεφτιλισμενοι μπατσοι χασανε τα ευρο κ αρχισανε το κλαμα.Αμα παρουν κανα ψιχουλο ξανα ξυλο κ χημικα στον κοσμο

Ανώνυμος είπε...

Που να ηταν αραγε αυτοι οι ενστολοι, οταν οι αλλοι ενστολοι ανοιγαν κεφαλια;
Που ηταν οταν υπογραφαν την σκλαβια της Πατριδος;
Που ειχατε λουφαξη;Περιμενατε να δειτε αν θα σας γαμησουν οπως γαμανε και εμας;
Ε λοιπον ηρθε η σειρα σας! Ποναει;

Ανώνυμος είπε...

Σας έχουνε βαρέσει πολλές φορές ειδικοί φρουροί?

Ρωτάω επειδή ήμουν και γω εκεί. Και όλα πήγαιναν καλά μέχρι που καμμιά 50αριά νεαροί άρχισαν εν χορώ ΄΄μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι΄΄.
Κατέβηκαν τότε τα ΜΑΤ και μας έδιωξαν. Αντί να ενωθούμε με την πορεία φύγαμε.
Συγχαρητήρια.
Ως πότε θα μας παρασύρει ο όχλος και η ανωνυμία?