Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Γκρούεφσκι: Είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε... μακεδονικά



Μία προκλητική ομιλία μπολιασμένη με ισχυρές δόσεις από τις γνωστές, ανεδαφικές ιστορικά, θέσεις της χώρα του, επεφύλασσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι προς το ακροατήριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώπιον του οποίου μίλησε χθες το βράδυ.
"Εμείς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πώς θα ζήσουμε. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε μακεδονικά και ...
η χώρα μας ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας. Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε στη θέση να αμφισβητείται το όνομα και η ταυτότητά μας από μια χώρα και βεβαίως, εμείς οι ίδιοι δεν το ζητήσαμε αυτό", ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, σημειώνοντας ότι η πραγματικότητα είναι συχνά ψυχρή και δύσκολη.
"Είναι γεγονός ότι ο νότιος γείτονάς μας αντιτίθεται τόσο στο όνομά μας όσο και στην ταυτότητά μας. Και η αντίθεσή του καθίσταται δικό μας πρόβλημα και καταλήγει σε διένεξη, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο, διένεξη επιβεβλημένη εξαιτίας της ανάγκης μιας χώρας, του γείτονά μας, να έχει μονοπώλιο σε δύο ονόματα, ή από την άλλη πλευρά, του στρατηγικού του προσανατολισμού να μην είμαστε αυτό που αισθανόμαστε" σημείωσε.
"Σκεφτείτε σε ποια εικονική κατάσταση βρίσκονται οι πολίτες της χώρας μου, με περιορισμένη ανάπτυξη και προοπτική, εξαιτίας των παρεμποδίσεων εκ μέρους του γείτονά μας για ένταξη στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, μόνο εξαιτίας αυτού που είμαστε, δηλαδή εξαιτίας αυτού που αισθανόμαστε. Σας παρακαλώ, προσπαθήστε μόνο για λίγο να έλθετε στη θέση μας, προσπαθήστε να σκεφτείτε πως θα αισθανόσασταν αν κάποιος σας ζητούσε να μην είσαστε Γερμανοί, Βρετανοί, Αμερικάνοι, Ρώσοι, Κινέζοι, Νιγηριανοί, Αργεντινοί κ.λ.π. Μόνο αυτό σας ζητώ. Μόνο γι' αυτό σας παρακαλώ. Προκειμένου να τελειώσει αυτό, προκειμένου να είμαστε αυτό που είμαστε, χωρίς να πληγώνουμε κανέναν, χωρίς να βλάπτουμε κανέναν, με κατανόηση, ανεκτικότητα και σεβασμό προς όλους τους γείτονές μας, προς τους φίλους, προς όλους εσάς, με σεβασμό προς τον γείτονά μας με τον οποίο έχουμε αυτή τη διένεξη και με κατανόηση των φόβων του, εμείς δεν έχουμε καμία αξίωση ή πρόθεση να μονοπωλήσουμε τον όρο Μακεδονία" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Ο κ. Γκρούεφσκι ευχαρίστησε τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με την συνταγματική της ονομασία:
"Τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης του ζητήματος του ονόματος με ειρηνικό τρόπο. Ευτυχώς, 131 χώρες στον κόσμο μας αναγνωρίζουν με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και σας ευχαριστούμε γι' αυτό. Δυστυχώς, σε αυτό το όργανο --τα Ηνωμένα Έθνη-- δεν μπορούμε να αποκαλούμαστε όπως αυτοαποκαλούμαστε, ούτε πάλι μπορούμε να ενταχθούμε σε οργανισμούς για τους οποίους εργαζόμαστε σκληρά. Στην περίπτωση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αξίζουμε να καταστούμε μέλη αυτών των οργανισμών", ανέφερε.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΦΕΝΕΣΑΙ!!!

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΜΩΣ;

Ανώνυμος είπε...

Δίκιο έχει ο Γκρουέφσκι. Σκόπια=Μακεδονία..

Καλή επιτυχία Μακεδονία, στον αγώνα σου για τη δικαίωση της ιστορίας..

Ανώνυμος είπε...

Μακεδονας μαιμου ναι,συμφωνω καιγω και επαυξανω.

Ανώνυμος είπε...

Είστε μαλάκες και μιλάτε μαλακισμένα....

Ανώνυμος είπε...

δεν φταιει κανεις οι ελληνικες συμφεροντων εταιριες που τους ξεπεινανε με τα εργοστασια που εχουν ανοιξει αλλα και οι βορειοελλαδιτες που πανε για ψωνια εκει ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ετσι ευκολα ΝΙΚΟΣ Κ. Λιμην Χερσονησου

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΑΥΤΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

Ανώνυμος είπε...

Η νέα τάξη πραγμάτων έχει σκηνοθετήσει τα πάντα.
Εδώ και δεκαετίες διοργώνωνταν σε ΗΠΑ,Καναδά και Αυστραλία φιέστες,εκδηλώσεις προκειμένου να οργανωθεί αυτό το έκτρωμα ,να πάρει σχήμα και μορφή από τις εταιρείες προώθησης Εβραικών συμφερόντων.
Εμείς απλά δεν δίναμε σημασία.
Ετσι διαμορφώθηκε ο παίκτης και τώρα που ήρθε η ώρα ισοπέδωσης του ανέθεσαν κίνηση.Μια τουλάχιστον γενιά διδάχτηκε οτι η χώρα αυτή έχει ιδρυτή και γενήτορα τον μέγιστο των Ελλήνων.Αυτόν που τα δικά μας παιδιά τον έμαθαν στα σχολεία σαν σφαγέα των λαών και ομοφυλόφιλο.
Η μεθοδικότητα και η σε βάθος χρόνου εκπόνηση σχεδίων από τον μέγα εχθρό των Ελλήνων,δυστυχώς είχε να αντιμετωπίσει έναν λαό της τελευταίας στιγμής.
Που τρέχει και προλαβαίνει.Γιατί το σχέδιο δεν περιορίζεται εκεί.Περιλαμβάνει Τούρκους,Αλβανούς Βούλγαρους οι οποίοι με την σειρά τους διδάχτηκαν παρόμοιες ιστορίες και θέλουν από ένα κομμάτι μας.
Μια κυβέρνηση ρε παιδιά από Πατριώτες!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

την μακεδονια την απελευθερωσαν οι κρητες οπλαρχηγοι.οι μακεδονες τωρα ψωνιζουν απο τα σκοπια .ξαναφωναξε τους να σε ξαναβοηθησουνκαι θα παρατε τα μπαλακια τους.

fnous fnous είπε...

Η "πλάκα" με το όνομα Μακεδονία άρχισε να γίνεται ανυπόφορη και "ανυπόφορο", όταν αναφερόμαστε σε λαούς και συμπεριφορές κρατών, σημαίνει επικίνδυνο.

Αποκαλύφθηκε με στοιχεία πλέον αυτό το οποίο φωνάζουμε εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχει ούτε αμερικανικό σχέδιο εις βάρος της Μακεδονίας ούτε κάποια ανιστόρητη Κοντολίζα Ράις, η οποία θέλει να "επιλύσει" τα κρίσιμα θέματα.
Οι Εβραίοι είναι αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις.
Αυτοί μεθοδεύουν τα πάντα εις βάρος των προαιώνιων εχθρών τους και όχι Αμερικανοί.
--------------------------
Αυτοί, που παίζουν το "παιχνίδι", είναι πολλοί συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην "δικοί" μας άνθρωποι.

Είναι οι πραγματικοί εγκληματίες του ελληνικού εμφυλίου.
Είναι αυτοί οι οποίοι πραγματικά ήθελαν να κάνουν κακό στους Έλληνες και απέτυχαν.

Είναι αυτοί οι οποίοι δεν τα κατάφεραν τότε και νομίζουν ότι έχουν σήμερα ξανά μια ευκαιρία να εκδικηθούν αυτούς που κάποτε τους νίκησαν και τους ταπείνωσαν.

Αυτοί οι εγκληματίες είναι που παριστάνουν τους "Μακεδόνες" και παρασέρνουν τους υπόλοιπους, είτε αυτοί είναι Βούλγαροι είτε Αλβανοί είτε Σέρβοι.

"Παρασέρνουν", δηλαδή, τρόπος του λέγειν. Υπάρχει βία και εκβιασμός της δοτής εξουσίας των ξένων απέναντι στον πληθυσμό της γειτονικής χώρας
---------------------
Εβραίοι και πρώην Έλληνες κομμουνιστοσυμμορίτες έχουν συνθέσει την απόλυτη συμμορία στη γειτονική χώρα.

Μια επικίνδυνη και δολοφονική συμμορία, η οποία με τις "πλάτες" των Αμερικανών τρομοκρατεί τους πάντες και δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε.

Μια συμμορία, που κλείνει στόματα, ακόμα κι όταν αυτά είναι του μεγέθους ενός πρώην προέδρου της χώρας, όπως ο Γκλιγκόροφ, ο οποίος πλέον δεν τολμάει να εκφράσει δημοσίως τις απόψεις του.
Όλοι αυτοί από κοινού —και ο καθένας για τους δικούς του λόγους— μισούν τους Έλληνες και έχουν δημιουργήσει ένα αδιάσπαστο μπλοκ.

Αυτοί οι κομμουνιστοσυμμορίτες έχουν τώρα επενδύσει στους Εβραίους, οι οποίοι χρηματοδοτούν και στηρίζουν με όλα τα —αμερικανικά— μέσα τις παλιές ανθελληνικές φιλοδοξίες τους. Αμετανόητοι προδότες, που μόνον κακό θέλουν να κάνουν.

Τέτοιος προδότης είναι και ο Γκρουέφσκι.
Ο μισαλλόδοξος Ανθέλληνας με την καταγωγή από την Αχλάδα της Φλώρινας.
============================================
Βαρδαρία και τέλος!

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

fnous fnous είπε...

. Ποιος όμως ήταν αυτός που το δημιούρ¬γη¬σε;

Ο ιδρυτής της Σοσιαλιστικής Εργατικής Ομοσπονδίας ή όπως ήταν κοινώς γνωστή Federation, της οποίας μετάλλαξη μέσω ΣΕΚΕ είναι το σημερινό ΚΚΕ.

Ο Αβραάμ Μπεναρόγια ήταν αυτός ο οποίος πρώτος, μέσω ενός συλλογικού οργάνου, έθεσε θέμα μακεδονικής αυτονομίας από την εποχή της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτο¬κρα¬το¬ρίας και τους βαλκανικούς πολέμους.

Από τότε την ίδια "λανθασμένη" πολιτική έχουν ακο¬λου¬θήσει και οι μεταλλάξεις του δημιουργήματός του.


Το ΚΚΕ ήταν ο μοναδικός ελληνικός πολιτικός φορέας, που είχε άποψη όμοια με αυτήν την οποία σήμερα ο ελληνικός λαός θεωρεί ανθελληνική

. Το ΚΚΕ λίγα χρόνια μετά τη "μητρική" Federation έθεσε εκ νέου θέμα αυτονομίας της Μακεδονίας το 1924.

Την ίδια ύποπτη πολιτική θέση είχε τόσο στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής όσο και στη μεταπολεμική εποχή με αποκορύφωμα τον εμφύλιο. Ακόμα και σήμερα "στηρίζει" την αρχική του θέση.

Απλά το κάνει με τον γνωστό "παθητικό" τρόπο της "μη θέσης". Αναλώ¬νεται στα γνωστά αντιιμπεριαλιστικά "ποιήματά" του, αλλά επί της ουσίας δεν παίρνει θέση.

Δεν παίρνει τη θέση που εκφράζει την πλειονότητα του ελληνικού λαού και την οποία την έχουν πάρει όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής.

------------------------------------------

Μακροσκοπική εξέταση του Μακεδονικού ζητήματος

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

fnous fnous είπε...

Ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για την εξωτερικής μας πολιτική και άρα αυτός ο οποίος ούτε θεωρητικά δεν θα έπρεπε να κάνει σφάλμα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο πρώτος και μοναδικός υπουργός εξωτερικών στην ιστορία του ελληνικού κράτους, που αναγνώρισε "ίχνη" μακεδονικής εθνότητας στην ελληνική Μακεδονία.

Όχι μόνον αναγνώ¬ρισε τέτοια "ίχνη", αλλά και με χρήματα του ελληνικού λαού χρηματοδότησε "μη κυβερνητικές" οργανώσεις να τα ανακαλύψουν.


Σήμερα αυτό το κράτος έρχεται σε διαπραγμάτευση με το γειτονικό του υπό δυσμενείς συνθήκες.

Γιατί;
Γιατί δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα από βασικούς παράγοντες της διαπραγμάτευσης.
Οι ΗΠΑ προ¬σπα¬θούν να επιβάλουν τις απόψεις τους, αγνοώντας επί της ουσίας τα ελληνικά επιχειρήματα. Αυτό το κάνουν εντελώς απροκάλυπτα.

Τόσο απροκάλυπτα, που έχουν βάλει ως "διαπραγματευτή" του Μακεδονικού Ζητήματος τον Μάθιου Νίμιτς, του οποίου όλες οι προτάσεις είναι εξόχως ανθελληνικές και ο οποίος μάλιστα έχει δημοσίως εκφράσει την άποψή του ακόμα και για τον ίδιο τον Αλέξανδρο, χαρακτηρίζοντάς τον σαν σφαγέα των λαών.

=========================================
Μακροσκοπική εξέταση του Μακεδονικού ζητήματος

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΑ ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΑ

fnous fnous είπε...

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ....

Η θέση του ΕΑΜ Β' στο Μακεδονικό ζήτημα.

Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;

Μακροσκοπική εξέταση του Μακεδονικού ζητήματος.

Αντίοχος και Μακκαβαίοι.

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΣΗ: Η ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΘΕΣΗ Η ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ . ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

ολο τα ιδια και τα ιδια γραφετε .μην στηριζει κανεις απο τους μακεδονες το κρατος των σκοπιων.μετα περιμενετε απο τους αλλουσ ελληνες να σας βοηθησουν στο μελλον.δεν υπαρχουν αλλοι .ο ελληνας πρεπει να ξυπνισει.τιποτα αλλο.σταματηστε να ψωνιζετε απο τα σκοπια.ενας κριτικος που ο παππους του πολεμησε στην μακεδονια.

fnous fnous είπε...

Αρμαγεδδών- Παναγιώτης Τραϊανού

Ο έλεγχος των Ελλήνων και το μοιραίο σφάλμα των σιωνιστών

----------------------------------------------


Αυτοί λοιπόν οι αντίπαλοι στέκονται στη Μακεδονία για να δώσουν τη μάχη της ζωής τους.


Δυστυχώς όμως η μάχη στη Μακεδονία πριν καν ξεκινήσει έχει τελειώσει.


Οι μονομάχοι στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλο οπλισμένοι, αλλά ο ένας είναι ήδη νεκρός…. ..


Απλά δεν το καταλαβαίνει ο παρατηρητής και ίσως να μην το έχει συνειδητοποιήσει και ο ίδιος ο νεκρός.

Ο Ελληνισμός νίκησε τόσο ακαριαία, που η νίκη του απλά δεν εχει γίνει ακόμα αντιληπτή…. … … …

Δεν μπορεί να αντιλήφθη ο κόσμος μια τόσο γρήγορη νίκη.

Μοιάζει με κάποιον που επιτίθεται στον εχθρό τόσο γρήγορα και με τόσο κοφτερό ξίφος, που , πριν καν κινηθεί ο αντίπαλος , του κόβει τον λαιμό και το κεφάλι του απλά δεν φεύγει από την θέση του, για να πέσει στο εδαφος.


Τα πάντα δείχνουν όπως πριν, αλλά δυστυχώς για κάποιους δεν είναι.

Αυτό έπαθε ο σιωνισμός στη Μακεδονία.

Του κόπηκε το κεφάλι και απλά αυτό δεν έχει πέσει ακόμα στο έδαφος.
Δεν αποκολλήθηκε από το σώμα…….


Υποπτεύεται ότι κατι τρομερό του εχει συμβεί και εχει καθηλωθεί από τον φοβο του…….


Αυτό που ένιωσε ως ένα μικρό ΄΄ κάψιμο ΄΄ απλά του έκοψε το λαιμό…


Το τέρας, που λέγεται Ελληνισμός απλά είναι ανίκητο……


Η ισχυρότερη πνευματικά δύναμη , που γνώρισε ποτέ ο κόσμος…….

Ανώνυμος είπε...

Το ονομα του κρατιδιου των σκοπιων: Vardarska.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ FNOUS FNOUS ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΩΣΤΟΣ . ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ , ΑΦΟΥ Κ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ (ΕΛΛΗΝΙΚΩΤΑΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΑΡΧΙΚΑ ) ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΤΣΙΜΠΑ ΜΙΑ ΜΑΝΤΡΑ ΑΡΧΙΔΙΑ". ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ??

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΟΓΚΟΥΡΕΦΣΚΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΒΛΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΠΩΣΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ ΤΟ 1810 ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΥΛΕΡ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΜΟΙΣΙΑ .

ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ.

fnous fnous είπε...

Η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου, η οποία έχει εξυπηρετηθεί από αυτό το "παιχνίδι", επιχειρεί να το επαναλάβει και σε θέματα που απειλούν τα καλώς εννοούμενα εθνικά μας συμφέροντα.

Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια της λογικής καλείται και πάλι η πολιτική ν' αποφανθεί για ένα ζήτημα, το οποίο άπτεται της επιστήμης


Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι προδότες στήνουν μια κατάσταση με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην βιαστεί κανένας ν' αντιδράσει στην αρχή της δρομολόγησής της και στο τέλος να κάνουν τις "μοιρασιές" με βάση τα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Αναφερόμαστε στη "μακεδονική" γλώσσα και στη μεθόδευση που γίνεται προκειμένου —μέσω της πολιτικής— κάποιοι να πάρουν "πιστοποιητικά", τα οποία αποτελούν αρμοδιότητα της επιστήμης.

Είναι φανερό πλέον ότι η σημερινή ηγεσία στο υπουργείο εξωτερικών συμμετέχει σε ανθελληνικά παιχνίδια. Κάποιοι θέλουν να μας βγάλουν τα "μάτια" και επειδή δεν μπορούν να το καταφέρουν μόνοι τους, μας βάζουν να τα βγάλουμε μόνοι μας.


Ήρθε το σκουπίδι ο Νίμιτς και συζήτησε με την "πατριώτισσα" τη Ντόρα το θέμα της "μακεδονικής" γλώσσας.

Αντικειμενικά, το μόνο πράγμα που μπορεί να ζητήσει ο Νίμιτς από τη Ντόρα είναι ένα αξιόπιστο "πόρισμα" για θέματα ντεκαπάζ και δίαιτας.
Μόνον σε γνώσεις κομμωτικής και διαίτης έχει η Ντόρα τεκμηριωμένες απόψεις, ως αποτέλεσμα της μεγάλης της εμπειρίας.
Για τίποτε άλλο δεν μπορεί ν' αποφανθεί και άρα ν' αποφασίσει η Ντόρα.
Για οτιδήποτε άλλο χρειάζεται "πιστοποίηση", ο Νίμιτς πρέπει να πάει αλλού.
Δεν θα μπούμε καν στον κόπο να ψάξουμε και να δούμε την ορθότητα αυτών που συζήτησαν και αποφάσισαν για τη "μακεδονική" γλώσσα.

Γιατί; Γιατί θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία βάση μιας τέτοιας συζήτησης ανάμεσά τους.

Όπως δεν πηγαίνει κάποιος άρρωστος στο περίπτερο, για να πάρει μια γνωμάτευση, έτσι δεν έχει λόγο ο Νίμιτς να πάει στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, για να ζητήσει την άποψη της υπουργού εξωτερικών.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα, πηγαίνουν εκεί όπου υπάρχουν οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν ν' αποφανθούν γι' αυτήν.

Αναζητάς πάντα την επιστημονική τεκμηρίωση και όχι την πολιτική άποψη.

Όταν αναζητάς την πολιτική άποψη, σημαίνει ότι μεθοδεύεις ύποπτα πράγματα και άρα ζητάς να σου "χαριστεί" κάτι, το οποίο δεν μπορείς να το πάρεις μόνος σου και άρα δεν το δικαιούσαι. Όταν αναζητάς την πολιτική άποψη, σημαίνει ότι δεν σε συμφέρει η επιστημονική άποψη.

Όταν τέλος αναζητάς την πολιτική άποψη, σημαίνει ότι παίζεις το τελευταίο σου "χαρτί" και είσαι απελπισμένος.

========================================

Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΔΙΑΔΏΣΤΕΤΑ ΔΙΔΏΣΤΕΤΑ ΔΙΑΔΏΣΤΕΤΑ

fnous fnous είπε...

Τι θέλουμε να πούμε μ' αυτό;
Ότι η ελληνίδα υπουργός, αν επιτελούσε σωστά το καθήκον της, δεν έπρεπε καν να καθίσει να συζητήσει για το θέμα.

Έπρεπε να κλείσει την πόρτα στον Εβραίο και να του δώσει μια καλή διεύθυνση για κάποιο καλό και με παγκόσμιο κύρος γλωσσολογικό ινστιτούτο.

Και μόνον που κάθισε να συζητήσει με αυτόν για τη "μακεδονική" γλώσσα, αποτελεί προδοτική πράξη, γιατί μπαίνει στη λογική των "παζαριών". Στη λογική, η οποία δεν έχει σχέση με την επιστήμη.

Η γλώσσα δεν είναι πολιτικό ζήτημα και ως εκ τούτου δεν μπορεί γι' αυτήν ν' αποφανθούν οι πολιτικοί. Πολύ περισσότερο οι σημερινοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι όλοι τους αγράμματοι τενεκέδες.

Από τη Ντόρα και τον Γκρουέφσκι μέχρι το ανθρωπόμορφο σκουλήκι με το όνομα Νίμιτς.

Για τη γλώσσα αποφαίνονται τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα διεθνή ινστιτούτα γλωσσολογίας.

Όποιος πιστεύει ότι πραγματικά υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα, δεν ζητά να λυθεί το ζήτημα από πολιτικούς.

Ζητάει την επιστημονική άποψη των ειδικών. Αυτών, οι οποίοι θα κληθούν να υπογράψουν μια επιστημονική γνωμάτευση και ως εκ τούτου θα πάρουν πάνω τους το κόστος που αυτό συνεπάγεται. Ποιο γλωσσολογικό ινστιτούτο με παγκόσμιο κύρος τολμάει να "φορτωθεί" μια "γνωμάτευση" ότι υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα;

Ποιος διάσημος γλωσσολόγος σ' αυτόν τον Πλανήτη τολμάει ν' "αναγνωρίσει" τη "μακεδονική" γλώσσα ως τέτοια;

Ποιος γλωσσολόγος δεν θα αποφανθεί με τον ελάχιστο ενδοιασμό ότι αυτή η γλώσσα, την οποία κάποιοι ονομάζουν "μακεδονική", δεν είναι παρά η βουλγαρική;

Δεν είναι καν ένας ανεξάρτητος "κλάδος" της σλαβικής γλώσσας, όπως είναι τα σερβικά ή τα ρωσικά.

Είναι ατόφια η βουλγαρική.

Την ονομάζουν λέει "μακεντόνσκι" και άρα μακεδονική.

Και τα τρελοκομεία είναι γεμάτα από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι "Ναπολέοντες", αλλά δεν είδαμε τη γαλλική κυβέρνηση να πανικοβάλλεται μπροστά στο ενδεχόμενο ν' αναγκαστεί να τους παραχωρήσει την εξουσία της Γαλλίας.

Η γαλλική κυβέρνηση γνωρίζει ποιος ήταν ο Ναπολέων, πού βρίσκεται θαμμένος και πού θα πάει να τον "βρει" σε περίπτωση που τον αναζητήσει.

Ο Ναπολέων ήταν ένας και μοναδικός και όλοι οι υπόλοιποι απλά τρελοί.

Δεν μπαίνεις καν στον κόπο ν' ακούσεις τους ισχυρισμούς τους. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τον εαυτό του, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτε. Και ένας καρκινοπαθής μπορεί να λέει ότι έχει ανεμοβλογιά, αλλά σημασία έχει τι λένε οι γιατροί και όχι ο ίδιος πάνω στον πανικό του.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Σκοπιανούς.

Ονομάζουν τη γλώσσα τους "μακεδονική" και αυτό υποστηρίζουν.
Καλά κάνουν.
Ας την ονομάζουν "μακεδονική" και ας προσφωνούνται μεταξύ τους "Ολύμπιοι Θεοί".

Στη διεθνή κοινότητα όμως δεν μπορούν να απαιτούν να τους αναγνωρίζουν οι λαοί ως "θεούς" και τη γλώσσα τους ως μακεδονική.

Στη διεθνή κοινότητα σημασία έχει μόνον ό,τι αναγνωρίζει η επιστήμη και το θέμα της γλώσσας είναι ένα καθαρά επιστημονικό θέμα.

-----------------------------------------
Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΔΙΑΔΏΣΤΕΤΑ ΔΙΔΏΣΤΕΤΑ ΔΙΑΔΏΣΤΕΤΑ

fnous fnous είπε...

Εφόσον, ως νεοσύστατο κράτος, θέλουν να μπουν στην κοινωνία των εθνών, θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τους κανόνες λειτουργίας αυτής της κοινωνίας.

Τι μας λένε αυτοί οι κανόνες;

Ότι για παράδειγμα μεγάλο μέρος της Λατινικής Αμερικής είναι ισπανόφωνο.

Το γεγονός ότι υπάρχει Ισπανία ως κράτος, δεν καθιστά μη ισπανόφωνη την Κολομβία, επειδή κι αυτή επίσης είναι ανεξάρτητο κράτος.

Το γεγονός ότι μια ισπανόφωνη πρώην αποικία μπορεί ακόμα και να μισεί την Ισπανία, δεν την τοποθετεί στο στρατόπεδο των "τρελών" ν' αμφισβητεί την ταυτότητα της γλώσσας της.

Η επιστήμη "αποφασίζει" για τη γλώσσα και όχι τα αισθήματα.

Η κάθε γλώσσα έχει την "ταυτότητά" της και αυτή είναι μία και μοναδική.

Μια γλώσσα μπορούν να τη μιλούν υπό καθεστώς "δανεισμού" πολλά έθνη, αλλά αυτό δεν την αλλάζει. "Κολομβιανή" γλώσσα δεν υπάρχει.

"Κολομβιανή" γλώσσα είναι η ισπανική γλώσσα, που μιλιέται στην Κολομβία.


Αν ρωτήσεις έναν Κολομβιανό τι γλώσσα μιλάει, θα σου πει "κολομβιανά", αλλά υπό την προϋπόθεση πως θεωρείται δεδομένο ότι είναι ισπανική.

Ο όρος "κολομβιανή" είναι απλά ένας από τους πολλούς γεωγραφικούς προσδιορισμός, τους οποίους μπορεί να πάρει μια γλώσσα, η οποία μιλιέται σε πολλούς χώρους μακριά από τη φυσική της πατρίδα, αλλά αυτό δεν αλλάζει τον ουσιαστικό προσδιορισμό της γλώσσας, που είναι ένας και μοναδικός.

Τα σημερινά Σκόπια είναι επισήμως σλαβόφωνα.

Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας σοβαρός άνθρωπος.

Πόσο μάλλον ένας επιστήμονας.


------------------------------------------

Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;

ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΔΙΑΔΏΣΤΕΤΑ ΔΙΔΏΣΤΕΤΑ ΔΙΑΔΏΣΤΕΤΑ

Ανώνυμος είπε...

fnous fnous που μπορουμε να διαβασουμε και αλλα ενδιαφεροντα αρ8ρα σου ;γραφεις σε καποιο συγκεκριμενο blog ;

Ανώνυμος είπε...

Εισαστε σκοπιανοι και μιλατε σλάβικα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς οι γρουνομύτηδες δεν θέλουν να καταλάβουν τίποτα άλλο πέρα από την λεπίδα και το μολύβι. Να τελειώσουμε μια με τους δωσίλογους και θα τα πούμε και με αυτούς.

fnous fnous είπε...

για το Β Λ Α Μ Ε Ν Ο ...... ...
27 Σεπτεμβρίου 2011 11:27 μ.μ.
----------------------------------

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε:

Η θέση του ΕΑΜ Β' στο Μακεδονικό ζήτημα.

Υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα;

Μακροσκοπική εξέταση του Μακεδονικού ζητήματος.

Αντίοχος και Μακκαβαίοι.

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_5736.html