Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του Μνημονίου


Κρίσιμη για το σύνολο της οικονομικής πολιτικής και τη χρηματοδότηση της χώρας από το ΔΝΤ και την ΕΕ θεωρείται η απόφαση που αναμένεται να λάβει την προσεχή εβδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με τη συνταγματικότητα ή όχι του Μνημονίου.
Οι τελικές διασκέψεις του Ανώτατου Δικαστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν...
τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί περισσότερες από πέντε διασκέψεις της Ολομέλειας στις οποίες εξετάσθηκαν οι προσφυγές αντισυνταγματικότητας που έχουν καταθέσει πλήθος φορέων, μεταξύ αυτών και οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας. Σημειώνεται πως η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει καταλήξει σε απόφαση αν και το θέμα εκκρεμεί ήδη επτά μήνες.
Οι εισηγήτριες του Συμβουλίου της Επικρατείας πρότειναν την απόρριψη των σχετικών προσφυγών επικαλούμενες ότι λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος επέβαλαν την ψήφιση του Μνημονίου, ενώ για τη θέσπισή του τηρήθηκαν πλήρως οι αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες η πλειοψηφία του Σώματος τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του Μνημονίου.
Ωστόσο, κρίνοντας με βάση τις διατάξεις του ισχύοντος Συντάγματος, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαίου πολλοί εκ των 60 δικαστών της Ολομέλειας θεωρούν πως το Μνημόνιο «πάσχει» στην αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων η οποία χρειαζόταν για την επικύρωση του Μνημονίου, καθότι κείμενο διεθνούς χαρακτήρα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε συνέντευξή του προ ημερών ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε επισημάνει πως η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές, κάτι που είχε προτείνει και για το πρώτο Μνημόνιο. Ο ίδιος είχε ταχθεί στην ίδια συνέντευξη υπέρ της από κοινού διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενώ είχε εκτιμήσει ότι το να επιδιωχθεί η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές δεν θα οδηγούσε σε εκλογές.
Πηγη 

5 σχόλια:

Modestus είπε...

Καλά τώρα περιμένετε από τους πουλημένους δικαστικούς να ψηφίσουν κατά της συνταγματικότητας του Μνημονίου; Απλά θα αποδείξουν περίτρανα πόσο προδότες είναι και τσιράκια των πολιτικών.

Ανώνυμος είπε...

πρεπει οπωσδηποτε να γινει και μια μηνυση εναντιον των μελων του Στε με την κατηγορια οτι επιτηδες καθυστερουν και οτι ειναι πουλημενοι,πολλοι απο αυτους ειναι απλα και ξεκαθαρα ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

Ανώνυμος είπε...

AFTOS THA INE PRAGMATIKOS LOGOS GIA NA KATEBI OLOKLIRI I ELLADA STOUS DROMOUS.

OI POLITIKANTIDES POU EXOUME INE POULIMENI.....

OTAN OMOS APODIXTI OTI KE TO DIKASTIKO SOMA TIS ELLADOS INE KE AFTO POULIMENO......TOTE PREPI NA PARI O LAOS STA XERIA TOU TIN TIXI KE TO MELON TIS PATRIDOS

Ανώνυμος είπε...

AP'EKSO OLOI RE APO TO STE, NA KATALAVOUN OTI AN KANOUN MALAKIA THA GINI TIS POUTANAS...

OSOI EIMASTE STO SINTAGMA EKEINI TI MERA NA EIMASTE EKSO APO TO STE KE NA FONAZOUME

Επικοινωνία

Διεύθυνση Συμβουλίου της Επικρατείας

Πανεπιστημίου 47-49 Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι συμφωνώ μαζί σας ότι η απόφαση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ανάλογη της προδοτικής στάσης που κρατά μεγάλη μερίδα της δικαστικής εξουσίας.Αλλά ακόμα και αν κριθεί αντισυνταγματικό το ισχύον μνημόνιο από το ΣΤΕ εντάξει και τι έγινε;Υπάρχει νομίζετε καμιά περίπτωση να ιδρώσει το αυτί του Τζέφρυ ή κανενός άλλου από τη συμμορία;;;!!! Όταν ανακάλυψα ότι ο Γ. Κασιμάτης που μαζί με κάποιους από το δικηγορικό σύλλογο προσέφυγε στο ΣΤΕ, ενώ είναι μέχρι και σήμερα μέλος του συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος η οποία δια χειρός Προβόπουλου υπέγραψε την αισχρή δανειακή σύμβαση ....ένιωσα μεγάλη ντροπή και αποτροπιασμό!!!Φανταστείτε με βάση αυτό τι θα είναι και η απόφαση!!!