Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 5% ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ...


ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 5% ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ...

Ρεπορτάζ : Δημήτρης Πεφάνης
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Το ένα ρεκόρ µετά το άλλο σπάνε οι αποδόσεις των προθεσµιακών καταθέσεων, καθώς τα επιτόκια έχουν σκαρφαλώσει ακόµη και πάνω από το 5%. Μάλιστα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται διατεθειµένη να συνεχίσει το κύµα ανόδου...

στο βασικό επιτόκιο του ευρώ, οι ελληνικές τράπεζες αναµένεται να συνεχίσουν τον κύκλο του ακριβού χρήµατος. Η συνεχιζόµενη «αιµορραγία» καταθέσεων από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, η εκτίναξη των spreads, οι πιέσεις για απεξάρτηση από τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και ο αποκλεισµός από τις διεθνείς αγορές ανεβάζουν το κόστος του χρήµατος. Σε απόλυτες τιµές, σήµερα αρκετές είναι οι τράπεζες που σε ετήσια βάση δίνουν επιτόκια ακόµα και άνω του 5% Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι µόλις τις τελευταίες δύο εβδοµάδες έχουν κάνει την εµφάνισή τους στην αγορά τουλάχιστον τρία νέα καταθετικά προϊόντα. ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Συγκεκριµένα το Ταµείο Παρακαταθηκών και ∆ανείων διαθέτει νέα 16µηνη προθεσµιακή κατάθεση µε επιτόκιο που ξεκινά από το 4,2% και φτάνει στο 6,3%. Η απόδοση στο 16µηνο είναι 5,21% και το ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 20.000 ευρώ. Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς στις καταθέσεις προθεσµίας που ανοίγονται µέσω του winbankdirect προσφέρει επιτόκιο 4,25%, ενώ το προϊόν συνδέεται και µε πακέτο υγείας µε ετήσιο κόστος 85 ευρώ. Η Εµπορική Τράπεζα λάνσαρε δύο προθεσµιακούς λο γαριασµούς, µε ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 50.000 ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα δηµιούργησε τον λογαριασµό Εθνικός Οψεως που λειτουργεί ως ολοκληρωµένο «ταµείο» για τη µικροµεσαία επιχείρηση και τον ελεύθερο επαγγελµατία, µε επιτόκιο 1,5% ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Συνολικά πάντως, στη µάχη των υψηλών επιτοκίων έχουν µπει όλες οι τράπεζες, ανεξαρτήτως µεγέθους, καθώς διαθέτουν όχι µόνο τις κλασικές προθεσµιακές καταθέσεις αλλά και νέα, δελεαστικά προϊόντα, µε κοινό παρανοµαστή τις υψηλές αποδόσεις. Συγκεκριµένα, ανάλογα µε το ποσό, τη διάρκεια της επένδυσης και το προφίλ της τράπεζας, στις «παραδοσιακές» προθεσµιακές καταθέσεις, διάρκειας από 3 έως 12 µήνες, το επιτόκιο κυµαίνεται µεταξύ 3,5% και 5,2% (και µάλιστα για µεσαία ή µικρά ποσά και πριν από την αφαίρεση του φόρου του 10%).
πηγη

6 σχόλια:

μπουκάλι.... είπε...

θα κάνω τον συνήγορο του διαβόλου τώρα, αλλά επειδή έχουμε κάποια χρήματα στην άκρη και με τρώει πολύ το τι θα γίνει....
Μήπως πάνε να κάνουν ότι και στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΉΡΙΟ;
βάλει ο κόσμος λεφτά ξανά μέσα και μια ωραία δευτέρα του πούνε ΠΟΥΛΟ??

Ανώνυμος είπε...

όταν παιχτεί χρεωκοπία του κράτους, που όπως το βλέπω εγώ είναι αναπόφευκτη, αν η χρεωκοπία αυτή συνοδευτεί από επιστροφή στη δραχμή κάπως έτσι θα γίνουν τα πράγματα. θα γίνει τεράστια κλοπή στις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Εχουν στεγνωσει απο ρευστό. Γι αυτό. Ουσιαστικά ειναι χρεωκοπημενες οποτε περιμενετε το μπαμ.

ΑΖ

Ανώνυμος είπε...

Ξεσκίστε τους!Κανείς λεφτά σε τράπεζες!Τώρα που έχουν ανάγκη τον κόσμο να βάλει τα χρήματά του,αρχίσαν τις καλοσύνες??? Δέν πρέπει να πληρώσουν για τις παρανομίες που έχουν κάνει-και κάνουν τόσα χρόνια???ΟΥΣΤ!

Ανώνυμος είπε...

ολοι αυριο θεσσαλονικη στη παραλια στο αγαλμα του μεγα αλεξανδρου στις 6 ωρα για συλλογη υπογραφων δημοψηφισμα κατα του δ.ν.τ. και του μνημονιου τα πηγαμε καλα σημερα με τις συλλογες υπογραφων . υπογραφω γιατι μας ενδιαφερει το μελλον της ελλαδας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

kentavros είπε...

Με τις καταθεσεις χρειαζομαστε ενημερωση