Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στο παρα πέντε σώθηκε η κατοικία του Κωστή Παλαμά και Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός για το κλασικό διώροφο της Πλάκας


Anti-ntp: Κάλιο αργά παρά ποτε !!!

Ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για χθες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, αλλά προς απογοήτευση των παρευρισκομένων που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν το ιστορικό σπίτι, ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, η ιδιοκτήτρια έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της ώστε να βρεθεί το απαιτούμενο ποσό που της είχε επιβάλλει η τράπεζα, για να αποσύρει το...
οίκημα από αυτήν τη διαδικασία. Μάλιστα, ως πρώτη τιμή προσφοράς είχε ορισθεί το ποσό των 1.066.000 ευρώ.

Στο σπίτι αυτό, ο εθνικός μας ποιητής έζησε τα τελευταία οχτώ χρόνια της ζωής του, μαζί με τη σύζυγό του Μαρία και την κόρη τους Ναυσικά. Εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή, σε ένα από τα διαμερίσματα που είχε νοικιάσει στον πρώτο όροφο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εκδηλώσει ανοικτά την επιθυμία τους να αποκτήσουν το συγκεκριμένο οίκημα, που από το 1999, με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο. Ήδη το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά έχει έρθει σε συνεννόηση με σημαντικά ιδρύματα και τράπεζες προκειμένου να βοηθήσουν στην προσπάθεια ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να αγοραστεί το διώροφο της οδού Περιάνδρου και να μετατραπεί σε Ίδρυμα Παλαμικών Μελετών.
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/01/blog-post_8668.html