Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Δυό γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα...




Δεν θυμάμαι να εξέφρασα ποτέ την γνώμη ότι η κυβέρνηση καταρρέει στην φαντασία την δική μας ή του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση φθίνει εξ αιτίας της πολιτικής της. Που έβαλε δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη στις λαϊκές πλάτες.
Γενικώς κανένα κόμμα δεν φαίνεται να κερδίζει από την....
ΤΕΡΑΣΤΙΑ λαϊκή αντίθεση στο Μνημόνιο και τα μέτρα. Ούτε βέβαια φαίνεται κανένα κόμμα να καταφέρνει να αναστυλώσει την καταβαραθρωμένη αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος. Η πτώση της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος συνεχίζεται.
Εχουμε μια κυβέρνηση που πήρε τα ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ στην νεο-ελληνική ιστορία, και κανένα κόμμα, ούτε τα αριστερά, κατάφεραν να βγάλουν κάποιο πολιτικό κέρδος από την λαϊκή οργή και την αντίθεση. Δεν είδα καμμιά σοβαρή τοποθέτηση από κανέναν πάνω σε αυτό το “φαινόμενο”. Μια εξήγηση.
Στον κ. Σαμαρά, προσωπικά εγώ, ελάχιστες φορές αναφέρθηκα. Δεν έχω προσωπικά με τον άνθρωπο. Δεν συνηθίζω και προσωπικές αναφορές. Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα πρόσωπα. Δεν είναι και του χαρακτήρα μου αυτά. Οι πολιτικές με ενδιαφέρουν. Και οι ιδέες.
Την ΝΔ πάντως δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε και για αντίπαλο του συστήματος. Η ΝΔ, όπως και τα β’ κατηγορίας κόμματα, είναι μέρος του συστήματος και μέρος του προβλήματος. Και δεν φαίνεται να θέλουν να γίνουν μέρος της λύσης.
Και, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι κομματικές ηγεσίες ακόμη φαίνεται να νομίζουν ότι η ελλάδα είναι η ίδια χώρα όπως πριν 10 μήνες, και οι έλληνες είναι οι ίδιοι έλληνες όπως πριν 10 μήνες. Χαμπάρι δεν πήραν.
Και ουσιαστικά τα κόμματά μας συνεχίζουν τον συνήθη πολιτικό αγώνα φθοράς, το ένα εναντίον του άλλου, που τόσο καλά γνωρίζουν. Λες και δεν ζούμε μια εξαιρετική στον υπερθετικό βαθμό περίοδο. Με την ελλάδα έτοιμη να σκάσει σαν χύτρα.
Η ΝΔ τα έβαλε, μέχρι τώρα, μόνο με το ΠαΣοΚ. Οχι με την Τρόϊκα. Χτυπάει μόνο το σαμάρι και δεν ρίχνει ούτε μια ξυλιά στον γάϊδαρο. Οπου γάϊδαρος η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.
Δηλαδή, αν ΔΕΝ είχαμε το Μνημόνιο και την Κατοχή που έχουμε τώρα, ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ αντιπολίτευση θα έκαμνε η ΝΔ, από αυτήν που κάνει τώρα;
Τι περισσότερο κάνει η ΝΔ τώρα που έχουμε Μνημόνιο και Κατοχή, από ότι μια συνήθη περίοδο;
Ούτε συγκεντρώσεις αντιμνημονιακές είδα να οργανώνει. Ούτε πορείες. Ούτε κανέναν ανένδοτο να κηρύσσει. Ούτε ένα συνέδριο για τον δημόσιο δανεισμό. Μια ημερίδα για την πολιτική διαφθορά.
Στο Ζάππειο μας είπε η ΝΔ ότι διαφωνεί μεν με την έλευση του Μνημονίου, αλλά θα τηρήσει την υπογραφή της χώρας. Ποια υπογραφή της χώρας;

  • Αυτήν που δίνει δικαίωμα στον εκάστοτε υπουργό οικονομικών να υπογράφει ότι θέλει με όποια ξένη δύναμη θέλει, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ;
  • Αυτήν που μετατρέπει ανυπόθηκα δάνεια σε ενυπόθηκα;
  • Αυτήν που δίνει δικαιοδοσία στο Αγγλικό δίκαιο επί της σύμβασης του Μνημονίου;
  • Αυτήν που δίνει δικαίωμα στην Τρόϊκα να λέει σε Ελληνες υπουργούς (αύριο στους υπουργούς της ΝΔ) ΠΩΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ;
  • Αυτήν που παραδίνει την εθνική μας κυριαρχία;
Στο Ζάππειο το μόνο που ακούσαμε, με ΑΜΕΣΗ εφαρμογή, είναι η ελάφρυνση των βαρών στις συντάξεις των γερόντων. Ολα τα άλλα Μνημονιακά μέτρα θα τα διατηρήσει και τα μέτρα του προγράμματος της ΝΔ θα πάρουν χρόνο για να αποδώσουν.
Δεν βλέπω εγώ κανένα “αντίπαλο δέος” σε όλα αυτά.
Προτάσεις; Ναι.
  • φέρτε πίσω τα κλεμμένα
  • οι κλέφτες στη φυλακή
  • έξω ΤΩΡΑ το Μνημόνιο και η Τρόϊκα
  • δώστε μας μια λίστα με τα δάνεια


ΥΓ. Τσε Γκεβάρα; Αν ήταν όποιος έχει μια γνώμη και την λέει να τον χαρακτηρίζουμε Τσε Γκεβάρα (του πληκτρολογίου έστω), θα είχαμε γεμίσει επαναστάτες. Δεν ζούμε σε τέτοια εποχή. Απλώς πρέπει να συνηθίσουμε ότι κάποιοι έχουν διαφορετική γνώμη από την δική μας. Και επιχειρήματα να την στηρίξουν. Πράμα σπάνιο. Κι αυτό είναι καλό.