Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΣΤΟ "ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ " ! ! !



Anti-ntp:Ή ο δημαράς κατ' εμάς είναι ο δούρειος ίππος του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια ή ο δημαράς μας κάνει πλάκα... ψήφισε το λαθρονομοσχέδιο κλπ κλπ...

Ο Γιάννης Δημαράς απαντά απλά και καθαρά σε ερωτήματακαι απορίες των αναγνωστών του Ξυπνήστε ρε  . . . 
1. Τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να κατεβείτε στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος ….?
Θεωρώ ότι ο Καλλικράτης με τις κατάλληλες διαρθρωτικές αλλαγές μπορεί να μετατραπεί σε «εργαλείο» για την ανάπτυξη της Αττικής και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Αυτή η προοπτική με ενθουσιάζει. Παράλληλα θέλω να ενώσω τις δυνάμεις μου με εκείνες των απλών ανθρώπων της Περιφέρειας για την αποφασιστική αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.
Σίγουρα ήταν μια δύσκολη και συνάμα μεγάλη απόφαση για μένα. Δεν έχω μάθει όμως να .......

ακολουθώ τον εύκολο δρόμο του κυβερνητικού βολέματος, αλλά αντιθέτως δίνω το «Παρών» σε αυτή την μεγάλη πρόκληση.
2.Πως εξηγείτε το φαινόμενο ότι οι Έλληνες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δείχνουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο σας ?

Οι Έλληνες έχουν αλάνθαστο κριτήριο στην αξιολόγηση προσώπων και πολιτικών δράσεων. Την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, θα την ανταποδώσουμε με δημιουργικό έργο στην περιφέρεια Αττικής. Είμαστε αποφασισμένοι να τους φέρουμε στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, που τους αφορούν και να αξιοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του Λεκανοπεδίου, χωρίς αποκλεισμούς μέσω κλειστών κυκλωμάτων εξουσίας.
3. Μπορείτε να εξηγήσετε στον Ελληνικό λαό γιατί κατά την αποχώρηση σας από το ΠΑΣΟΚ δεν παραιτηθήκατε από το αξίωμα του βουλευτή ?

Η βουλευτική έδρα δίνεται ή αφαιρείται από τους ψηφοφόρους της Β΄ Αθηνών…
4. Σε περίπτωση που έρθετε τρίτος στην εκλογική αναμέτρηση … θα στηρίξετε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ ?

- Οι πολίτες θα μας φέρουν στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, κατά συνέπεια δεν υπάρχει για εμάς δίλημμα στήριξης άλλου υποψηφίου.
5. Αν εκλεγείτε πρώτος ή δεύτερος την πρώτη Κυριακή με δεύτερο ή πρώτο αντίστοιχα τον συνυποψήφιο σας του ΠΑΣΟΚ, θα ζητούσατε τη στήριξη των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας?

Ζητούμε τη στήριξη όλων των πολιτών σε όποιο κομματικό χώρο και αν ανήκουν… Στη μάχη για την ανασυγκρότηση της Αττικής δεν έχουμε την πολυτέλεια διαχωρισμών. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε, με εντιμότητα και διαφάνεια, προκειμένου να δημιουργήσουμε ανάπτυξη. Όλοι μαζί, με την ουσιαστική συμμετοχή των συμπολιτών μας, θα επιδιώξουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ποιότητα της ζωής μας, με επίκεντρο τον Άνθρωπο και φυσικά το Περιβάλλον.
6. Σχετικά με το ΔΝΤ πια είναι η γνώμη σας …? Έπρεπε ή δεν έπρεπε να μπει η Ελλάδα σε αυτή την περιπέτεια? και ποιος ευθύνεται για αυτό? 

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπει στο Δ.Ν.Τ. Θεωρώ ότι δεν έγιναν τα σωστά βήματα για την εξεύρεση χρημάτων. Υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες δεν ενεργοποιήθηκαν την κατάλληλη στιγμή. Ο περιορισμός των συντάξεων και των μισθών θα έπρεπε να είναι η τελευταία λύση και όχι η πρώτη εύκολη…

Το ποιος ευθύνεται που φθάσαμε έως εδώ σίγουρα είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το ποιος μας έβαλε στο ΔΝΤ όμως δεν αμφισβητείται…
7. Και μια ερώτηση οι οποία ενδιαφέρει χιλιάδες πολίτες τις χώρας, οι οποίοι ενημερώνονται από το διαδίκτυο…πια είναι η γνώμη σας για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων μέσα από τα Blogs?

Σέβομαι και τιμώ την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά και την ελευθερία έκφρασης, γνώμης και άποψης. Τιμώ τη δημοσιογραφική προσπάθεια που γίνεται μέσω των Blogs, με τα ρεπορτάζ του «δρόμου» και της προσωπικής εμπειρίας του καθενός. Είναι φωνές ελεύθερης έκφρασης. Το διαδίκτυο έχει παρόν και μέλλον, κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους πολίτες. Πρόκειται για μια νέα μορφή ενημέρωσης, στην οποία έχω μια μοναδική ένσταση όσον αφορά σε κριτική συνανθρώπων μας, την ανωνυμία. Θα προτιμούσα ενυπόγραφα άρθρα και αναρτήσεις.
8. Ο Γιάννης Δημαράς Περιφερειάρχης Αττικής ….Τι σκοπεύετε να κάνετε με λίγα λόγια ως μικρός πρωθυπουργός πλέον για τους πολίτες της Αττικής αλλά και ολόκληρης τις χώρας? έχετε κάποιο σχέδιο? κάποιο όραμα ?

Μακριά από εμένα εκφράσεις του στυλ «μικρός Πρωθυπουργός», «Μεγάλος Υπουργός» κτλ. Απλά, ως Περιφερειάρχης Αττικής με ιδιαίτερες ευαισθησίες για τα δεινά που περνούν οι κάτοικοι όλης της χώρας. Και όραμα έχουμε και σχέδιο έχουμε και το λαό της Αττικής για να το υλοποιήσει έχουμε!!!

Επιθυμούμε να κάνουμε πράξη τη διαφάνεια και τη δημοκρατική διακυβέρνηση. Αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ επιταχύνοντας τη διαδικασία απορρόφησής τους. Στηρίζουμε έμπρακτα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συμβάλλουμε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στην τόνωση της απασχόλησης. Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι η καταπολέμηση των ανισοτήτων. Δεσμευόμαστε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στις υποβαθμισμένες περιοχές της περιφέρειας, που δεν διαθέτουν υποδομές και οργανωμένα δίκτυα.

Επιθυμούμε, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην ουσία και όχι στα λόγια, να μετατραπεί σε μονάδα δημοκρατικού προγραμματισμού, περιφερειακού σχεδιασμού και ανάπτυξης. Προτεραιότητά μας, η αποτελεσματική απάντηση στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.
Γιάννη Δημαρά σε ευχαριστούμε πολύ ..σου ευχόμαστε το καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτές τις εκλογές……