Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Για ποιο λόγο θα νικήσει ο κ. Παπανδρέου, εκτός εάν….


Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως, σε όλα τα πράγματα αλλά κυρίως στην πολιτική, το νέο που έρχεται, οι νέες ιδέες, οι μεταρρυθμίσεις, οι κοινωνικές αλλαγές κερδίζουν στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το παλιό, την παλιά πολιτική κατάσταση, το παλιό κοινωνικό status.
Στη δική μας περίπτωση έχουμε από το ένα....
... μέρος τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος αν και εκτελεί εντολές του ΔΝΤ και της Τρόϊκας, συνεπικουρούμενος και από τα ΜΜΕ του παλιού κατεστημένου, εμφανίζεται ως σκληρός μεν αλλά συμπαθής μεταρρυθμιστής που παλεύει ακόμα και κόντρα στο πολιτικό κόστος δήθεν για το καλό μας. Εμφανίζεται να παλεύει εναντίον του κακού εαυτού μας, εναντίον της κατεστημένης κοινωνικής κατάστασης, εναντίον του αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα, εναντίον των κλειστών επαγγελμάτων και γενικά εναντίον ολόκληρης της παλιάς και αντιπαραγωγικής κοινωνίας. Από το άλλο μέρος έχουμε…. επαγγελματίες συνδικαλιστές οι οποίοι αγωνίζονται για τα κεκτημένα τους, ακόμα και κόντρα στους ίδιους τους επαγγελματίες που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν. Έχουμε πολίτες που αντιλαμβανόμενοι ότι μπαίνουν σε εξαθλίωση, αγωνίζονται πανικόβλητοι με λάθος τρόπο. Δηλαδή αγωνίζονται να κρατήσουν τα «κεκτημένα» τους και στην ουσία αγωνίζονται να διατηρήσουν το λανθασμένο status quo που υπήρχε μέχρι σήμερα. Έχουμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία αιφνιδιασμένα προσπαθούν να κάνουν αντιπολίτευση με σπασμωδικές κινήσεις και ουσιαστικά τάσσονται λανθασμένα με τη διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης και ενθαρρύνουν όποιους μάχονται να κρατήσουν το παλιό.
Εσείς ποιος λέτε ότι θα κερδίσει;
Εμείς προεξοφλούμε ότι θα κερδίσει ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος εκπροσωπεί δήθεν το νέο που έρχεται. Εδώ όμως είναι το λάθος. Ο άνεμος των αλλαγών που ετοιμάζονται ερήμην μας, μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, θα τα σαρώσει όλα. Μάταιος κόπος ο αγώνας για διατήρηση της παλιάς κατάστασης. Αν μείνουμε μόνο στην παραπάνω αντιπαράθεση, τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα θα είναι οι ηττημένοι.
Απλά κοιτάξτε ποιοι στηρίζουν τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Το στηρίζουν οι απόλυτα υπεύθυνοι αυτής της τεράστιας οικονομικής κρίσης που μπαίνουμε. Τον στηρίζει η παλιά κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη με όλα τα ΜΜΕ που διαθέτει, καθώς και οι ντόπιοι και διεθνείς τοκογλύφοι. Αναρωτηθείτε: Αυτοί θα φέρουν το νέο;; Η απάντηση είναι ΝΑΙ, αυτοί θα φέρουν το καινούργιο. Αλλά ποιο καινούργιο;; Εδώ είναι το μυστικό.
Μόνοι σας μπορείτε να απαντήσετε.
Θα πρέπει λοιπόν το ταχύτερο, κόμματα και πολίτες να αντιληφθούμε ότι αγωνιζόμενοι να κρατήσουμε την παλιά κατάσταση είμαστε ηττημένοι από χέρι.
Τι πρέπει να γίνει;
Θα πρέπει το ταχύτερο να διαμορφωθεί εναλλακτική πρόταση εξουσίας που θα αλλάζει την παλιά κατάσταση, αλλά δεν θα κινείται στα κελεύσματα του ΔΝΤ και των κρατικοδίαιτων παρασίτων. Θα τους υπερακοντίζει. Δηλαδή, αντί να προσπαθούμε να πολεμήσουμε ΠΑΣΟΚ και ΔΝΤ υπερασπιζόμενοι την παλιά πολιτική και κοινωνική κατάσταση, θα πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση, μια επανάσταση συνείδησης. Θα πρέπει να βγούμε μπροστά και να αξιώσουμε αλλαγή εκ βάθρων και του παλιού πολιτικού συστήματος της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Προσέξτε: Παπανδρέου, Τρόϊκα και κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη, θέλουν να τα αλλάξουν όλα, εκτός από ένα. Το παλιό θεσμικό  πολιτικό σύστημα που τους στηρίζει, τους νομιμοποιεί και τους εκτρέφει. Ούτε λέξη λοιπόν για τους πεπαλαιωμένους άρρωστους θεσμούς που συγκροτούν το πολιτικό μας σύστημα και εκτρέφουν μια συγκεκριμένη πολιτικοικονομική ολιγαρχία.
Πρέπει λοιπόν να τους εκπλήξουμε και να βγούμε μπροστά τραβώντας τις εξελίξεις.
Να του κτυπήσουμε εκεί που δεν το περιμένουν.
Αυτοί μας αλλάζουν τη ζωή μας, εμείς θα αφήσουμε το πολιτικό τους σύστημα αλώβητο;;;

2 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Διαβαζω αυτο το αρθρο ακουγοντας το,Drums of Gaugamela.
Ακομα και για το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων μαθετε το ονομα αυτου που ειναι η οδηγια..Τα συμπερασματα δικα σας.

PTOLIETHRON είπε...

Μου άρεσε πολύ το άρθρο και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο οδηγεί στην απόδειξη ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο πολιτικό σύστημα που τους εκτρέφει και τους διατηρεί. Η τελευταία πρόταση τα λέει όλα.
"Αυτοί μας αλλάζουν τη ζωή μας, εμείς θα αφήσουμε το πολιτικό τους σύστημα αλώβητο;;;"....Συγχαρητήρια για το άρθρο, ας ελπίσουμε ότι θα περάσουμε γρήγορα και στην δράση.