Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ!


Αnti-ntp: Να τα που βγαίνουν σιγά σιγά... όσα λέγαμε πέρυσι και πρόπερσυ....Α ρε νέα τάξη..... 

Ενα βακτήριο που είναι ανθεκτικό σχεδόν σε όλα τα αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε βρετανικά νοσοκομεία, αφού μεταφέρθηκε από τη νότια Ασία από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει εκεί για ιατρικό τουρισμό, αναφέρει μία ιατρική μελέτη στην οποία εκφράζονται φόβοι για....
.... παγκόσμια μετάδοση του.

Το εντεροβακτήριο, παράγωγο ενός ενζύμου τύπου NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 από τον Τίμοθι Ουόλς του πανεπιστημίου του Κάρντιφ σε ένα σουηδό ασθενή, ο οποίος είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Ινδίας.

"Το NDM-1 είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας γι' αυτό μία συντονισμένη παρακολούθηση είναι απαραίτητη", προειδοποιούν οι συγγραφείς της μελέτης υπογραμμίζοντας ότι "η Ινδία προσφέρει επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς και είναι πιθανό το NDM-1 να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο".

"Χρειάζεται οπωσδήποτε ένας μηχανισμός παρακολούθησης σε παγκόσμιο επίπεδο και νέα πρωτότυπα αντιβιοτικά που θα αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα βακτήρια", πρόσθεσε.
Στο άρθρο στο περιοδικό The Lancet αναφέρεται ότι το βακτήριο έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά σε ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί στην Ινδία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ