Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ο Αλβανικός εθνικισμός καλά κρατεί: Δολοφονία Έλληνα ομογενή στη Χειμάρρα



Η δολοφονία ενός Έλληνα ομογενή στη Χειμάρρα που οφείλεται σε εθνοτικά αίτια καταδεικνυεί με τον πιο πειστικό τρόπο ότι ο αλβανικός εθνικισμός καλά κρατεί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χθες, το πρωί τρεις Αλβανοί από την Αυλώνα ζήτησαν από τον 35χρονο να μη μιλάει ελληνικά στο μαγαζί του, που βρίσκεται στη Χειμάρρα. Μετά τη λογομαχία ακολούθησε ξυλοδαρμός και ο ομογενής αναγκάστηκε να κρυφτεί. 
 
Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι τρεις...... Αλβανοί τον εντόπισαν ύστερα από αρκετές ώρες, ενώ επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού. Τότε όρμησαν με το αυτοκίνητό τους πάνω στο νεαρό άνδρα και τον καταπλάκωσαν. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα για την υπόθεση, χωρίς όμως να εκδώσει ανακοίνωση για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος. Ο αλβανικός Τύπος σε σημερινά του δημοσιεύματα έκανε λόγο για δυστύχημα. Κάτοικοι της πόλης απέκλεισαν χθες την εθνική οδό Αγίων Σαράντα- Αυλώνα, ζητώντας από τις αρχές να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφευχθούν τέτοιου είδους εθνικιστικές ενέργειες σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας. Ο εθνικός δρόμος άνοιξε σήμερα στις 11 τοπική ώρα, ωστόσο οι κάτοικοι προειδοποίησαν με νέες κινητοποιήσεις.
 
 "Πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης, αφού οι δράστες από ημέρες προκαλούσαν τον δολοφονηθέντα", δήλωσε ο δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος. "Τέτοιες αδικαιολόγητες, βίαιες πράξεις, απόλυτα καταδικαστέες από κάθε εχέφρονα, απειλούν να δυναμιτίσουν το κλίμα της αρμονικής συνυπάρξεως, για το οποίο όλοι οι σώφρονες πολίτες της Αλβανίας έχουν αγωνισθεί. Και ακόμη απειλούν να πυροδοτήσουν νέες συγκρούσεις και μίση στην περιοχή.", ανέφερε σε δήλωσή του ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Από την πλευρά του υπουργείου εξωτερικών εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία γνωστοποιεί ότι η πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα ζήτησε από τις αλβανικές αρχές την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών, υπό τις οποίες έλαβε χώρα η εγκληματική ενέργεια, τη σύλληψη των δραστών και την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη. 
 
Η κηδεία του 35χρονου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Χειμάρρα.
 
πηγή: defencenet.gr 
 
Ερώτηση: Μήπως πρέπει να σταματήσουμε να ανεχόμαστε τους Αλβανούς που ζούνε στην χώρα μας και μιλάνε Αλβανικά ακόμα και δίπλα μας; Σε λίγο τα παιδιά μας για να πάνε σχολείο θα πρέπει να μιλάνε άπταιστα Αλβανικά για να συνεννοηθούν...