Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Μαθήματα μείωσης της ανεργίας δίνει η Τουρκία - Γιώργος ακούει;


  • Το συμφέρον των Τούρκων πολιτών στην εργασία αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση Ερντογάν

Ένας νέος Νόμος πέρασε πρόσφατα από την Τουρκική Βουλή με αντικείμενο την μείωση της ανεργίας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα μεγάλης τουρκικής εφημερίδας σύμφωνα με τον νέο .....
..Νόμο κάθε επιχειρηματίας που επιθυμεί να προσλάβει νόμιμα διαμένοντα στην Τουρκία αλλοδαπό, θα πρέπει να έχει προσλάβει πρώτα 5 Τούρκους εργαζόμενους.
Αν η επιχείρηση επιθυμεί να προσλάβει και δεύτερο αλλοδαπό θα πρέπει να έχει μεριμνήσει για την πρόσληψη 5 ακόμα Τούρκων υπηκόων. Ο νέος Νόμος τέθηκε σε εφαρμογή της Τρίτη και περιλαμβάνει μία ειδική μεταχείριση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού της διασκέδασης του κινηματογράφου και των τηλεοπτικών παραγωγών, όπου η απασχόληση 10 Τούρκων υπηκόων επιτρέπει στην εταιρεία να απασχολεί περισσότερους από δύο νόμιμους αλλοδαπούς.
Επιπρόσθετα ο νέος Νόμος δεν αφορά τους αλλοδαπούς που εργάζονται στην Τουρκία ως οικιακοί βοηθοί. Με την ανεργία στην Ελλάδα να καλπάζε,ι όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ στο α' τρίμηνο του 2010 οι άνεργοι πανελλαδικά ήταν 570.000 (11,7% του ενεργού πληθυσμού), ενώ το 2009 έφταναν τους 446.000 (αύξηση κατά 26,7%), διερωτάται κανείς αν η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση που εκλέχτηκε από Έλληνες πολίτες και έχει υποχρέωση να υπηρετεί τους Έλληνες και του κοινοτικούς πολίτες, θα μπορούσε να εφαρμόσει μία αντίστοιχη πολιτική για τους μη κοινοτικούς αλλοδαπούς στην χώρας μας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προφανώς δεν "ακούει", αφού την περισσότερη ώρα της ημέρας (για τη νύχτα δεν γνωρίζουμε) έχει το κεφάλι του μέσα στο... νερό


http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/blog-post_4594.html