Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ξανά ψεύτικα στατιστικά; Μετά από όσα έγιναν; Πως κάνανε το 6,6% , Πληθωρισμό σε 5.5%. Πως λέμε, αυτοί λένε ΠΑΝΤΑ την αλήθεια; ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ !


Ξανά ψεύτικα στατιστικά; Μετά από όσα έγιναν;

Όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτήκατά 5,5% το μήνα Ιούλιο 2010, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουλίου 2009, προήλθε από...
... τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών:
Από τις αυξήσεις των δεικτών:
α) Κατά 19,2% της ομάδας ‘’ Αλκοολούχα ποτά και καπνός ‘’, λόγω αύξησης των τιμών των αλκοολούχων και μη σερβιριζόμενων ποτών, καθώς και των τιμών των τσιγάρων.
β) Κατά 1,6% της ομάδας ‘’ Ένδυση και υπόδηση’’, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
γ) Κατά 8,1% της ομάδας ‘’ Στέγαση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης-αποχέτευσης, του ηλεκτρισμού και των υπηρεσιών κοινοχρήστων.
δ) Κατά 1,2% της ομάδας ‘’ Διαρκή αγαθά – Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα υαλικά, στα επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες.
ε) Κατά 1,0% της ομάδας ‘’ Υγεία ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ιατρικών, οδοντιατρικών υπηρεσιών και της νοσοκομειακής περίθαλψης. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.
στ) Κατά 18,4% της ομάδας ‘’ Μεταφορές‘’, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη:αυτοκίνητα, τέλη κυκλοφορίας-διόδια, καύσιμα αυτοκινήτου(βενζίνη), ανταλλακτικά αυτοκινήτου, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου-μοτοσικλέτας, υπηρεσίες μεταφορών.
ζ) Κατά 5,4% της ομάδας ‘’ Επικοινωνίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών της κινητής τηλεφωνίας.
η) Κατά 0,9% της ομάδας ‘’ Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: μικρά είδη αναψυχής-άνθη-κατοικίδια ζώα, βιβλία-εφημερίδες-περιοδικά-γραφική ύλη-σχολικά είδη, υπηρεσίες αναψυχής. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ειδών οπτικοακουστικού εξοπλισμού και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
θ) Κατά 3,0% της ομάδας ‘’ Εκπαίδευση ‘’, λόγω αύξησης των τιμών στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, των εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών, των φροντιστηρίων και των ΙΕΚ.
ι) Κατά 3,5% της ομάδας ‘’ Ξενοδοχεία – Καφέ – Εστιατόρια ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ειδών : φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά-γλυκά-καφές-ποτά (σερβιριζόμενα), κυλικεία και των τιμών των ξενοδοχείων.
ια) Κατά 4,4% της ομάδας ‘’ Άλλα αγαθά και υπηρεσίες ‘’, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των κουρείων – κομμωτηρίων, των ειδών ατομικής φροντίδας, των κοσμημάτων-ρολογιών, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των τιμών των άλλων υπηρεσιών.
Όμως μια απλή πρόσθεση με ενα κομπιουτεράκι  της πλάκας μας δίνει 19,2+1,6+8,1+1,2+1+18,4+5,4+0,9+3+3,5+4,4 = 66,7
Άθροισμα 66,7 το οποίο διαιρείται με  το 11 που είναι οι δείκτες  που αναφέρθηκαν παραπάνω 66,7: 11=  μέσο όρο 6,06% πληθωρισμός.
εεε καλό; οέο!
αχχαχαχαχαχαχα
===========
Κύριε Παπακωνσταντίνου  παρακαλώ να μου δώσετε το μισθό του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.  Δεν έχω βιογραφικό ούτε για δείγμα  αλλα και αυτοί που έχουν βλέπω ότι είναι …σαν τον Λίνεν ενα πράμα
 Γιάννης Παπαϊωάννου
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/08/66-55.html