Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ Εκβιάζονται να ξεριζώσουν τα αμπέλια


Να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους εξαναγκάζονται χιλιάδες αμπελουργοί της χώρας εξαιτίας της ΚΑΠ, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης απειλούνται με υπέρογκα πρόστιμα. Με βάση τον κοινοτικό κανονισμό 479/2008, τα αμπέλια που φυτεύτηκαν χωρίς άδεια φύτευσης μετά τις 31/8/1998 θα πρέπει να ξεριζωθούν με...
έξοδα του ίδιου του παραγωγού. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβληθεί πρόστιμο 1.200 ευρώ στο στρέμμα για κάθε χρόνο διατήρησής τους, ενώ απειλείται με πρόστιμο και η χώρα. Οσοι δεν έχουν άδεια φύτευσης απαγορεύεται να εμπορευτούν, να οινοποιήσουν και να αποστάξουν την παραγωγή τους.


Ηδη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχουν σταλεί οι σχετικές οδηγίες προς τις Διευθύνσεις Γεωργίας των Περιφερειακών Ενοτήτων και σε κάποιες περιοχές άρχισαν οι έλεγχοι και οι αμπελουργοί που δεν έχουν δικαιώματα φύτευσης υποχρεώνονται να ξεριζώσουν άμεσα τα αμπέλια τους. Στην περιοχή του Νομού Εβρου υπάρχουν αρκετοί αμπελουργοί που απειλούνται να χάσουν τη μοναδική τους πηγή εισοδήματος. Παρότι είχαν γραφτεί στο «αμπελουργικό μητρώο», έβγαζαν άδεια για το τσίπουρο, απέδιδαν τους ανάλογους φόρους, ασφαλίζονταν στον ΕΛΓΑ, το κράτος τους λέει τώρα ότι είναι παράνομοι!


Η Γραμματεία Εβρου της ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αμπελουργούς να μην υποταχθούν στην πολιτική που τους ξεκληρίζει και τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους Συνεταιρισμούς να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να σταθούν στο πλευρό κάθε αμπελουργού που απειλείται. Με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Γίνεται φανερό πως η πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αμπελοκαλλιεργητών και της ανάπτυξης της παραγωγής κρασιού σε όφελος των παραγωγών και του λαού. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις, αν γίνουν πράξη, θα μειώσουν δραστικά την αμπελουργία, θα ενισχύσουν τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας τους μικρομεσαίους παραγωγούς. Θα ευνοήσουν τις εισαγωγές σε βάρος της εγχώριας παραγωγής και θα υποβαθμίσουν την ποιότητα των κρασιών». Καλεί τους μικρομεσαίους αμπελουργούς να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους μικρομεσαίους αγρότες για να αποτρέψουν την εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για το κρασί και την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Επίσης, μαζί με τους εργαζόμενους, να συμβάλουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων εφαρμογής μιας φιλοαγροτικής πολιτικής που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού.





KYA286839_3-4-2009_dinamiko_papagogis


l_17020080630el00010080

πηγη

5 σχόλια:

marycraft είπε...

Δεν πάμε καλά.Δράστε τώρα,ήρθε η ώρα.

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

εγω δεν ξεριζωνω τιποτε...
το μονο που θα ξεριζωσω, ειναι οι καρδιες των προδοτων...
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!! ΣΚΑΤΟΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Αμπέλια μη φυτεύετε, διότι θα χαλάσουν καθώς εκείνα στη Δρυϊνούπολι Κ ΑΙΤΩΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ston koraka i e.e. kai oi nomoi tis.

Ανώνυμος είπε...

-Tί λέτε ρέ!!!! ανθρωποκτήνη;;; πάτε καλά; άι στόν αγύριστο ρέ κωλόπαιδα...εγώ δέν ξεριζώνω τόν Πατέρα ΜΟΥ αυτόν τόν ΔΙΟΝΥΣΟ!!!!