Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΑΠ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ


ντοκουμέντο
ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009, 26 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:
ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ, ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 10% ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΗΘΦΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ
ΞΕΡΑΜΕ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ Κ.Λ.Π. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ.
ντοκουμέντα
Ο ΣΤΑΙΝΜΠΡΟΥΚ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ 8% ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ 12%.
ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13-3-11 Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ.
4. ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΥΒΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
5. ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2009 ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ. Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
6. Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΧΤΡΑ, ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2009 Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 3ΟΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΙΟ 2010 Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
7. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΑΝ ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ.
8. Η ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 8-6-2011 ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΚΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΓΕ ΣΑΝ ΟΥΦΟ.
ντοκουμέντo
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ Ο GORDON BROWN, ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ:
ΕΝΕΝΗΝΤΑ (90) ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009.
ντοκουμέντα
ΕΡΩΤΑΤΕ Ο ΓΑΠ ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ.
ΓΑΠ, ΤΝΧS, IΟΥΝΙΟΣ, 2009.
-Α.. Α..Α..ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ Ε.., ΔΕΝ Ε.., ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ… ΟΤΙ… ΤΗΝ… ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ε.. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε… ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.
ΤΟ… ΝΑ…. ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ… ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ… ΝΑ.. ΖΗΤΑ….. ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ……. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΑ … ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ… ΚΑΙ… ΤΟ… ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ… ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ Π.Χ …. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ… ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ….ΕΙΣΑΙ..
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΜΠΟΡΕΙ.. ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ.. ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ.. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ… ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ.
ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ… ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΕΜΕΙΣ ΝΑ… ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ… ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΙ ΣΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ.. ΘΑ…. ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ…
ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΦΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ.
ΓΑΠ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΕΘ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009.
-ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ.
ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ!
ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!
ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
ΑΝ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ, ΘΑ ΒΑΘΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ, ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ.
ΓΑΠ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΘ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009.
-ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ.
ΕΓΓΥΩΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ.
ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ.
ΓΑΠ, ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ, 2009.
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,
ΛΕΦΤΑ .. ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
ΛΕΦΤΑ.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ!!!!!!
ΛΕΦΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.
ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΣ ΒΡΗΚΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ.
ΓΑΠ, ΒΟΥΛΗ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ, 2009.
-ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!
ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ!
ντοκουμέντo
«Ηµασταν σαν τις πόρνες µετά την πρώτη τους φορά» εξοµολογείται µιλώντας στο «Βήµα της Κυριακής» κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης όταν αναφέρεται στην ψυχολογική κατάσταση των µελών του Υπουργικού Συµβουλίου την ηµέρα της συνεδρίασης για την επικύρωση του µνηµονίου στις 5 Μαΐου 2010. «Κοιτάζαµε ο ένας τον άλλον και ήµασταν όλοι χλωµοί» λέει. «Αισθανόµασταν µεγάλη ντροπή, αφού δεν µπορούσαµε να πιστέψουµε ότι εµείς, το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσαµε την Ελλάδα στο ∆ΝΤ και τεµαχίσαµε µισθούς και συντάξεις». Και καταλήγει: «Από τότε έχουµε εκπορνευτεί πλήρως. Εχουµε κάνει τα ίδια πράγµατα πολλές φορές χωρίς να αισθανόµαστε ίχνος ντροπής». Σχεδόν όλοι οι πολιτικοί του ΠαΣΟΚ παραδέχονται στις ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι το µνηµόνιο, όσο και αν προβλέπει ορισµένες απαραίτητες µεταρρυθµίσεις, σηµαίνει ταυτόχρονα την καταδίκη της οικονοµίας σε παρατεταµένη ύφεση και την υποθήκευση της χώρας στους δανειστές της. Αναγνωρίζουν όµως ταυτόχρονα ότι ήταν η έσχατη επιλογή για την αποφυγή της πτώχευσης και τη διάσωση των καταθέσεων και των συντάξεων, αφού η κυβέρνηση είχε αποτύχει στην εφαρµογή όλων των προηγούµενων λύσεων.
«Το µνηµόνιο συντάχθηκε στο πόδι από εµάς και την τρόικα» παραδέχεται υψηλόβαθµο κυβερνητικό στέλεχος που συµµετείχε στη (µόνον κατ’ όνοµα…) διαπραγµάτευση. «Πρόκειται για διαπραγµάτευση άρπα κόλλα» λέει. «∆εν είχαµε ιδέα τι γράφαµε και σε ανάλογη και µεγαλύτερη σύγχυση βρίσκονταν οι εµπειρογνώµονες της τρόικας, οι οποίοι εργάζονταν υπό την ασφυκτική πίεση της Επιτροπής και του Ταµείου». Σύµφωνα µε συγκλίνουσες µαρτυρίες, δεν είχε γίνει η παραµικρή προετοιµασία και απλώς την τελευταία στιγµή αποµονώνονταν τµήµατα από παλαιότερα µνηµόνια του ∆ΝΤ µε την Τουρκία, το Μεξικό ή την Ουγγαρία και προσαρµόζονταν βιαστικά για να συνθέσουν το ελληνικό µνηµόνιο. «Είναι µια κακή συρραφή, ένα “µνηµόνιο-Φρανκενστάιν”» λέει υπουργός, ο οποίος οµολογεί ότι είχε στη διάθεσή του λιγότερες από τρεις ώρες για να διαβάσει, να κατανοήσει, να αξιολογήσει και να εγκρίνει το τµήµα της συµφωνίας που αφορούσε τις δεσµεύσεις του υπουργείου του για τα επόµενα τέσσερα χρόνια!
«Ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα»
«Ο Γιώργος γνώριζε τα πάντα» οµολογεί µιλώντας στο «Βήµα της Κυριακής» κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. «Από τον Φεβρουάριο του 2009, οκτώ µήνες πριν από τις εκλογές, γνωρίζαµε ότι η Ελλάδα είναι τεχνικά πτωχευµένη. Η χρεοκοπία ήταν θέµα χρόνου».
γαπ δημιος
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΚΑΙ ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΑΝΗΞΕΡΟΣ.
ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009: Ο κ. Προβόπουλος συναντάται στα γραφεία του ΠαΣοΚ στην Ιπποκράτους με το σημερινό πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου παρουσία του νύν υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κυρίας Λούκα Καστέλη..
Προβόπουλος: Το δημόσιο έλλειμμα φέτος θα κλείσει σε επίπεδα υψηλότερα από το 7 – 8% του ΑΕΠ. Αν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν βγάλουν ισχυρή κυβέρνηση και πάμε και για νέες εκλογές τότε η απόκλιση στα δημόσια οικονομικά θα είναι τραγική στα τέλη του Δεκέμβρη. Η επόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ετοιμασθεί για να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση και στο επίπεδο των δαπανών και στο κομμάτι των εσόδων.
Παπανδρέου: Εμείς θα επιδιώξουμε μία συνεννόηση με το ΕΚΟΦΙΝ για την σταδιακή προσαρμογή της οικονομίας σε περισσότερο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Προβόπουλος: Το ΕΚΟΦΙΝ δεν πρόκειται –όπως απέδειξε η πολύ άσχημη «περιποίηση» που επιφύλαξαν οι υπουργοί οικονομίας στον κ. Παπαθανασίου την περασμένη Τετάρτη– να ασχοληθεί με τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στην Ελλάδα και θα απαιτήσει «λύσεις» εδώ και τώρα. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι αγορές (δηλαδή οι δανειστές του ελληνικού δημοσίου) όταν βρεθούν σε λίγους μήνες μπροστά σε ελλείμματα αυτού του επιπέδου θα αντιδράσουν βίαια απέναντι στην ελληνική οικονομία, αν τα ελλείμματα αυτά δεν συνοδεύονται από τις απαιτούμενες δημοσιονομικές προσαρμογές.
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΑΛΟΧΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ντοκουμέντο
25/1/2010. Τα νέα. Πρωτοσέλιδο. Η ελλάδα ζητούσε 5 δις ευρώ. Οι αγορές μας έδιναν 25 δις με χαμηλό επιτόκιο και ο γάπαρος φυσικά δεν τα πήρε.
Λάμπης Π.
πηγη 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

epitelous piaste ton prin
diafygei ekso

Ανώνυμος είπε...

Πεπονη που εισαι;
Γιατι αργεις;
Τωρα τωρα τωρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΤΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ .ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ;