Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Πολυπολιτισμική Βρετανία: «Λευκοί φύγετε από την πόλη!»


Ρατσιστικά γκράφιτι κατά των λευκών που τους λένε να φύγουν από την πόλη, βρέθηκαν πάνω σε τοίχους ένα ήσυχο δρομάκι του Dewsbury στο Δυτικό Γιορκσάιρ.
Οι λέξεις ‘white slags’ (λευκά σκουπίδια), ‘old white basterds’ (sic) και «λευκοί άνθρωποι φύγετε από τo Ravy!» βρέθηκαν γραμμένα στην...
οδό Crawshaw στην περιοχή Ravensthorpe.
Ένα άλλο σύνθημα έγραφε «RTS» και έχει κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν, καθώς θεωρήθηκε ότι παραπέμπει στην τοπική συμμορία Ασιατών που αυτοαποκαλούνται ‘Ravey Terror Squad’ (‘Ομάδα Τρόμου Ravey’). Η συμμορία αυτή ήταν πίσω από μια σειρά απρόκλητων επιθέσεων κατά λευκών κοντά στο Calder Valley Greenway το 2007.
Τα γκράφιτι έκαναν ένα κάτοικο να τοποθετήσει κάμερες CCTV γύρω από την περιοχή την επόμενη μέρα, οι οποίες μυστηριωδώς κατεδαφίστηκαν αμέσως μετά.
Φυσικά, τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνόησαν εντελώς αυτό το περιστατικό, παρά την συνηθισμένη συνήθειά τους να παρουσιάζουν και να τονίζουν ανάλογες ιστορίες με φράσεις κλισέ του στυλ «ρατσιστικό παραλήρημα», «ρατσιστικό μίσος», «ρατσιστικό πογκρόμ» και λοιπά στομφώδη, ΜΟΝΟ όμως όταν αφορούν υποτιθέμενο ρατσισμό κατά μη-λευκών. (redskywarning)

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Enoch Powell ....

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=1&ved=0CDIQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DHP7fETsKYkA&ei=dRUeULvCKaT04QS2v4GACQ&usg=AFQjCNGnGgEHyiuRXPP1pBvLSYOmDPoehw

Ποιός τον άκουσε?