Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ούτε ένα ευρώ φόρο δεν πληρώνουν οι ξένοι που έχουν εξοχικό στην Ελλάδα!


Eνώ έχει κυριολεκτικά καταληστεύσει το κράτος με χίλιους δύο φόρους, τον Έλληνα που είχε την… ατυχία να αποκτήσει ένα σπιτάκι, το όνειρο μιας ζωής τής κάθε ελληνικής οικογένειας, μέχρι σημείου να πληρώνει νοίκι στο Δημόσιο για το σπίτι του, οι ξένοι που αγοράζουν εξοχική κατοικία
σε διάφορες τουριστικές περιοχές της....
χώρας μας δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο!
Απίστευτο θα πείτε, δυστυχώς όμως όλα τα απίστευτα συμβαίνουν στην Ελλάδα… Είναι τα μόνα που… υλοποιούνται.

Και να έλεγε κανείς, ότι αυτοί που έρχονται και αγοράζουν κάποιο σπιτάκι, 2Χ3 στην Ελλάδα είναι… φτωχαδάκια και πεινάνε, να βοηθήσουμε να χορτάσουν λίγο ήλιο και θάλασσα κι αυτοί οι… κατατρεγμένοι, οι κακομοίρηδες… Έλα όμως που αυτοί που έχουν μόνιμη εξοχική κατοικία στη χώρα μας είναι πλούσιοι, έχουν χρήμα με ουρά.

Σ’ όλους αυτούς λοιπόν τους ξένους -και μιλάμε για χιλιάδες- το ελληνικό κράτος φέρθηκε πάρα πολύ φιλικά, σχεδόν φιλανθρωπικά…

Αρχικά καθόρισαν ότι μέχρι του ποσού των 400.000 ευρώ η αγορά ακινήτου από ξένους είναι αφορολόγητη! Στη συνέχεια μειώθηκε το αφορολόγητο για την αγορά εξοχικής κατοικίας στο μισό, στα 200.000 ευρώ. Όμως επειδή τους είχαμε κακομάθει, βρήκαν άλλο μονοπάτι για να μην πληρώνουν φόρο. Δεν έχουν, βλέπεις, κυρία Μέρκελ μου, μόνο οι Έλληνες την αποκλειστικότητα της φοροδιαφυγής.

Αμ’ έπος, αμ’ έργον λοιπόν… Έφτιαξαν κοινοτική εταιρεία, με έδρα οι περισσότεροι την Κύπρο, στην οποία μέτοχος εμφανίζεται κάποιος αχυράνθρωπος, ως ιδιοκτήτης του ακινήτου που έχει στην Ελλάδα, και δεν πληρώνει δεκάρα.


Ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, κ. Στουρνάρα, υπουργέ Οικονομικών, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει χάσει το Δημόσιο, την ώρα που έχει ασφυκτική ανάγκη εσόδων και αναγκαστικά, για να πληρώνουν τους… ληστές μας, κόβει συντάξεις και μισθούς, καταργεί επιδόματα, περιορίζει ακόμα και τα προνοιακά.

Ένας φόρος, 10% επί του ακινήτου, ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει, θα ήταν μια δίκαιη απόφαση και κανένας δεν θα αντέλεγε.

Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό το δημοσίευμα παιδιά. Το ποιο καλό είναι ότι τις νοικιάζουν για περίπου 45 μέρες και βγάζουν τα έσοδα συντήρησης αλλά και ένα καλό εχτρα εισόδημα. Φανταστείτε ότι μια Βίλλα νοικιάζετε από 200 μέχρι 300€ την βραδιά . Εκτός από το φόρο το Ελληνικό (κράτος) χάνει και το ΦΠΑ.
Και στεναχωριεμαι γιατι οι περοσοτεροι από αυτους είναι νοματαγεις κατα τα αλλα Γερμανοί, Ολλανδοί, Αυστριακοί, Εγγλέζοι.
Είμαι σε θέση να το ξερώ με σιγουριά γιατί είμαι τουριστικός πράκτορας.
Όσο για τον Κ. Σταικουρα δε νομίζω να ενημερώνετε από την νέα τάξη πραγμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Στην Ολλανδια που ζω,βλεπω να ξεπηδανε σελιδες απο ξενους που ειναι μεσαζοντες μεσιτες και ξεπουλανε την Ελλαδα.Τα περισσοτερα απο τα σπιτια που αγοραζονται,νοικιαζονται το καλοκαιρι,παλι σε ξενους.Φυσικα κανεις απο αυτους δεν πληρωνει φορο.Κοιταξετε τι εννοω:http://www.affidata.com/sh/huizen-te-koop/koopproces-kosten-woning-griekenland
Σαν αυτη την σελιδα υπαρχουν δεκαδες.Αγοραζουν την Ελλαδα κομματακι-κομματακι.Και μεις ολοι την ξεπουλαμε για ενα κομματι ψωμι.