Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η Ρωσία καταγγέλλει διώξεις κατά του χριστιανισμού στην Ευρώπη


Μπορεί να απαγορευθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τα «σταυρουδάκια» και στην Ελλάδα!
Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της απαγόρευσης να φορούν οι εργαζόμενοι σταυρουδάκια, που αποφασίστηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ρώσοι ιερείς και νομικοί θα καταθέσουν υπέρ των...
δύο Βρετανίδων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργασία τους διότι φορούσαν σταυρουδάκια και αρνήθηκαν να τα αφαιρέσουν, παρά τις συστάσεις που τους έγιναν.
Οι Έιντα και Τσάπλιν προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου (ΕΔΑΔ), θεωρώντας πως στην περίπτωσή τους παραβιάστηκε η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Προηγουμένως οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στα βρετανικά δικαστήρια. Οι βρετανικές αρχές όμως ενέκριναν σχέδιο νόμου που επιτρέπει στους εργοδότες να απολύουν εργαζόμενους που δεν κρύβουν πως είναι χριστιανοί.
«Μερικές φορές μοιάζει λες και οι ουδετερόθρησκες αρχές της Ευρώπης προσπαθούν να εξαλείψουν εντελώς τον χριστιανισμό από την Ευρώπη. Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία δεν μπορεί απλά να παρατηρεί κάτι τέτοιο αδιαμαρτύρητα». Η απόφαση του ΕΔΑΔ θα ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη του COE, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας και της Μολδαβίας, κρατών δηλαδή όπου η ορθοδοξία είναι η επικρατούσα θρησκεία», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
«Πλην όμως οι ορθόδοξοι χριστιανοί παραδοσιακά φοράνε σταυρουδάκια. Αν η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν δικαιώσει αυτές τις δύο γυναίκες, θα δημιουργηθεί κατά την γνώμη μου ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο. Μπορεί να έχουμε εδώ την απαρχή ενός πανευρωπαϊκού διωγμού κατά της χριστιανοσύνης, κάτι πρωτάκουστου στην ευρωπαϊκή ιστορία!».
defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α!!!!!!!!ΚΑΛΑ!!!!!!!
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ!!!Κ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ
Κ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Makari na mi ginei tetoios nomos stin Ellada, alla polu fovamai oti i e.e. pali tha yposxethei kati stous politikous, i tha apeilisei.To idio gia paradeigma egine kai me to kapnisma stis kafeteries.Sto parelthon oloi elegan oti apokleietai na apagoreftei to kapnisma sti Ellada, kai omos o nomos egine.Mporei na min epivalloun to nomo pros to paron, alla yparxei ekei san apeili.Etsi fovamai oti tha ginei kai me ton xristianismo.