Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

TH ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΒΙΚΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Η ΒΙΚΥ!


Η συνέντευξη της Βίκυς Σταμάτη που δημοσιεύτηκε σε βρετανικό μπλογκ-δόθηκε σε Έλληνα δημοσιογράφο-είναι γραμμένη, όπως άλλωστε φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση, από άνθρωπο καταρτισμένο νομικά, γνώστη της αρχαιοελληνικής γραμματείας και με πρόσβαση σε μεγάλη βιβλιοθήκη...

Ας δούμε αρχικώς τα φαινόμενα: η κ. Σταμάτη όπως είναι γνωστό δεν έχει ιδιαίτερες νομικές γνώσεις και αμφισβητείται αν η γνώση της σε ό,τι αφορά στους αρχαίους συγγραφείς ή την Βίβλο είναι τέτοια ώστε να μπορεί να ανασύρει εκ μνήμης αυτούσιες φράσεις και αποφθέγματα. Επιπλέον, από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται δεν έχει πρόσβαση σε αντίστοιχη βιβλιογραφία.

Πως λοιπόν έδωσε μια τέτοια συνέντευξη;
Είναι απλό: τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που εστάλησαν με μέηλ από το δημοσιογράφο, τις συνέταξε ένας εκ των συνηγόρων και η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απλά τις ενέκρινε (ερευνάται αν τις κατανόησε, καθώς είναι τόσο επιστημονικά δοσμένες που αντίστοιχη δυσκολία είχε,κατ ομολογία του στο spirospero, ο δημοσιογράφος που έλαβε τη συνέντευξη)

Ας δούμε τώρα την πραγματικότητα: ο νεαρός δημοσιογράφος που πήρε και δημοσίευσε την συνέντευξη "ομολόγησε"μιλώντας στο spirospero, ότι αυτή είναι μια συνέντευξη του δικηγόρου που την έδωσε...εξ ονόματος της πελάτισσάς του.

Πως έγιναν τα πράγματα:

Ο νεαρός δημοσιογράφος επικοινώνησε με την συγκεκριμένο δικηγόρο και του ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε να εξασφαλίσει μια συνέντευξη της κυρίας Σταμάτη. Ο δικηγόρος, πιθανότατα σκεφτόμενος ότι τον ευνοεί η απειρία του συγκεκριμένου δημοσιογράφου-δέχτηκε χωρίς πολλές αντιρρήσεις και ζήτησε να λάβει τις ερωτήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λίγες μέρες αργότερα ο δημοσιογράφος έλαβε τις απαντήσεις και κατάλαβε "τί παίζεται". Οπως λέει ο ίδιος στο spirospero, επικοινώνησε ξανά με το δικηγόρο για να διαμαρτυρηθεί, λέγοντάς του πως είναι σαφές ότι τις απαντήσεις τις έχει συντάξει νομικός, για να λάβει την απότομη, κοφτή απάντηση: "Αυτό είναι, τέλος"!

Αφού κατάπιε τον εγωισμό του ο νεαρός δημοσιογράφος ζήτησε, τουλάχιστον, να αποστείλει κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις για να πάρει και πάλι την απάντηση: "Αυτό είναι, τέλος"!

Πάνω στον ενθουσιασμό του για τη δημοσιογραφική επιτυχία ο δημοσιογράφος, τελικά, αποφάσισε να δημοσιεύσει τη συνέντευξη ως συνέντευξη της Βικυς Σταμάτη έχοντας, τουλάχιστον, την διαβεβαιωση ότι η σύζυγος του Άκη την έχει εγκρίνει.
πηγη