Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα


Ο Iταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων Σέρτζο Πινινφαρίνα, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, πέθανε το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου, σε ηλικία 85 ετών εξαιτίας της ασθένειας που τον είχε καταβάλει, ανακοίνωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης...


Ο Πινινφαρίνα, ήταν γεννημένος το Σεπτέμβριο του 1926 κοντά στο Τορίνο, στη βόρεια Ιταλία, και διηύθυνε για πάρα πολλά χρόνια ένα όμιλο εξειδικευμένο στο σχεδιασμό και την κατασκευή κουπέ και καμπριολέ αμαξωμάτων για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστών. Ένα από τα διασημότερα μοντέλα που είχε σχεδιάσει και κατασκευάσει ο όμιλος είναι η Ferrari Testarossa.

Το 2002 παραχώρησε την επιχειρησιακή διεύθυνσή του ομίλου Πινιφαρίνα στον γιo του Αντρέα, ο οποίος δυστυχώς σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 2008.

Ο όμιλος σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2011 την παραγωγή οχημάτων για λογαριασμό κατασκευαστών εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά είχε συνεχίσει τις δραστηριότητες σχεδιασμού ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Σέρτζο Πινινφαρίνα ήταν επίσης πρόεδρος της Confindustria, της ένωσης των Iταλών εργοδοτών, από το 1988 ως το 1992, ενω το 2005 είχε διοριστεί ισόβιος γερουσιαστής.
πηγη