Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Δίνει την περιουσία του για το "τάμα" του Έθνους


Ένας συμπολίτης μας αποφάσισε να δωρίσει το σύνολο της μεγάλης του περιουσίας για να εκπληρωθεί ένας σκοπός που τέθηκε από τους αγωνιστές του 1821. Κατά την Δ’ Εθνοσυνέλευση, το 1829, οι Έλληνες έδωσαν μία υπόσχεση στον Θεό. Εάν και εφόσον η Ελλάδα αποκτούσε την ελευθερία της θα χτιζόταν ένας...
μεγαλοπρεπής ναός. Την απόφαση επικύρωσε και ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας, Ιωάννης Καποδίστριας, όμως μέχρι σήμερα το Τάμα του Έθνους παραμένει ανεκπλήρωτο.

Κατά καιρούς τόσο το κράτος όσο και η Εκκλησία έκαναν προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για αυτόν τον σημαντικό σκοπό, ωστόσο για τον έναν ή τον άλλον λόγο το εγχείρημα σκόνταφτε. Τώρα εμφανίστηκε ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ένας επιχειρηματίας από τα Καλάβρυτα ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει ολόκληρη την περιουσία του για τον συγκεκριμένο σκοπό. «Θέλουμε μία σύγχρονη Αγιά Σοφιά που θα ενώνει όλους τους Έλληνες».

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, το ζεύγος Αναγνωστόπουλου σήμερα έχει μία περιουσία η οποία ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ και επιθυμούν ο μεγαλοπρεπής ναός να ανεγερθεί στο Αττικό Άλσος καθώς από εκεί θα είναι ορατός από πολλά σημεία της Αττικής. Ωστόσο η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ενώ τον πρώτο λόγο έχει η Εκκλησία αλλά και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Θέλουµε µια σύγχρονη Αγιά Σοφιά, που θα ενώσει όλους τους Ελληνες, εντός και εκτός συνόρων. Εµείς θα προσφέρουµε την περιουσία µας για να λάβει σάρκα και οστά, αλλά είµαστε σίγουροι πως θα βρεθούν Ελληνες και φιλέλληνες που θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια, εφόσον διαπιστώσουν πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται θα είναι απολύτως διαφανείς», επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Στόχος της οικογένειας Αναγνωστόπουλου είναι τα εγκαίνια της Εκκλησίας να πραγματοποιηθούν το 2021 στην συμπλήρωση δηλαδή των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=0UAas5r5Pl4&feature=related

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΧΑ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ.ΕΞΑΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαλ΄@κας ...και νομίζει τώρα ότι ο Αγ Πέτρος του στρώνει το χαλί !!!
Υπάρχουν τόσοι και τόσοι συνάνθρωποι μας εκεί έξω που πεινάνε υποφέρουν και έχουν ανάγκη φάρμακα κτλ ...και το ζώον που πάει και πετάει τα λεφτά του ....μα είναι άδικος ο θεός ..πολύ άδικος ....κοίτα που δείνει τα λεφτά