Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ο Μπερλουσκόνι θέλει να ξαναγίνει πρωθυπουργός


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα τεθεί επικεφαλής της λίστας του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές την άνοιξη του 2013 για να επιχειρήσει να επιστρέψει στην Πρωθυπουργία, γράφει σήμερα η εφημερίδα Κορριέρε ντελα Σέρα. «Η απόφαση ελήφθη: ο...
Μπερλουσκόνι θα είναι ξανά υποψήφιος για Πρωθυπουργός» αναφέρει η εφημερίδα.

Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (PDL) έχει χάσει έδαφος παρά το γεγονός ότι ο Καβαλιέρε τοποθέτησε επικεφαλής έναν νέο δελφίνο τον Ατζελίνο Αλφάνο. «To PDL χωρίς τον Μπερλουσκόνι δεν θα έφτανε ούτε στο 10% στις εκλογές ενώ με τον Αλφάνο μπροστά και τον Μπερλουσκόνι πίσω το αποτέλεσμα θα έφτανε στο 18%» γράφει η ιταλική εφημερίδα.

«Ομως, αν ο Μπερλουσκόνι έμπαινε προσωπικά επικεφαλής και διεκδικούσε την Πρωθυπουργία έχοντας στο πλευρό του τον Αλφάνο και μια ομάδα νέων στελεχών τότε το κόμμα του θα έπαιρνε 30%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις» αναφέρει το ίδιο άρθρο.

Την άνοιξη του 2013 ο Μπερλουσκόνι θα είναι 77 ετών. Συχνά ασκεί κριτική στην κυβέρνηση τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι και απειλεί ότι «θα βγάλει την πρίζα» και θα αποσύρει τη στήριξή του, επικρίνοντας τα μέτρα λιτότητας και περιορισμού του δημοσίου που επιχειρεί η κυβέρνηση Μόντι.
πηγη