Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η συνάντηση στην οικία του Παλαιού Ψυχκού και τα 3+1 νέα κόμματα


Δεν θα επιτρέψουμε αμαχητί στον Τσίπρα να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή…
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της συνάντησης των τριών μεγαλομηντιαρχών στο σπίτι του Παλαιού Ψυχικού. Αυτό που κυριάρχησε στη κουβέντα ήταν η διάρκεια της κυβέρνησης...
Σαμαρά. Και οι 3 έδωσαν διαφορετικές ημερομηνίες λήξης, μέσα στο ίδιο έτος, το 2013. Κανείς τους δεν δίνει στη κυβέρνηση πάνω από 12 μήνες ζωή. Η συγκεκριμένη εκτίμηση τους δεν έχει να κάνει με την περιπέτεια υγείας του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι αλήθεια δέχθηκε πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Έχει να κάνει με τις πρώτες απογοητευτικές κυβερνητικές ενδείξεις, ιδιαίτερα δε τους χειρισμούς που αφορούν την υπουργοποίηση του Βασίλη Ράπανου αλλά και τον τρόπο που έγινε η αλλαγή καθεστώτος στην Εθνική Τράπεζα. Οι μηντιάρχες που συναντήθηκαν σε κατοικία η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνη του Λουκά Παπαδήμου έκαναν λόγο για τέλμα στις αποκρατικοποιήσεις, παρά τη φημολογία περί του αντιθέτου, και ανέφεραν το παράδειγμα του ΟΠΑΠ ο οποίος δεν βρίσκεται καν στη πρώτη γραμμή των υπό αποκρατικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου. Συμφώνησαν ότι πρέπει να δράσουν τάχιστα και δεν άργησαν να πέσουν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα πολιτικών προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να έχουν καταλυτικό ρόλο στη περίπτωση αποτυχίας του υπό τον Σαμαρά κυβερνητικού σχήματος.
Οι κ.κ Λουκάς Παπαδήμος, Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Ραγκούσης  θεωρούνται από τους  συγκεκριμένους μηντιάρχες ως εν δυνάμει αρχηγοί κομμάτων.  Ήδη οι ζυμώσεις είναι πυρετώδεις και οι προθέσεις των πολιτικών που αναφέραμε θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο ευδιάκριτες. Κομβικό ρόλο στο κόμμα του Λουκά Παπαδήμου θα έχει ο καθηγητής κ. Τάσος Γιαννίτσης ενώ στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη οι μηντιάρχες βλέπουν έναν δυναμικό κεντροδεξιό δίχως τις αντιπάθειες της Ντόρας. Αυτός  όμως που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει πρώτος την δημιουργία του κόμματός τους είναι ο Γιάννης Ραγκούσης και η Στοά (του) Π80 που πρόκειται να συνέλθει σε μερικά 24ωρα-κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Πέμπτη. Αυτές οι κινήσεις παραπαίμπουν σε πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού στην οποία ποντάρουν εκείνοι που θέλουν να ελέγχουν τις εξελίξεις. Το κύριο μέλημά τους  είναι η ανάσχεση του κυβερνητικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σε αυτό το σκηνικό προσθέσει κανείς και τις πρωτοβουλίες Βενιζέλου, ο οποίος ετοιμάζει ένα εντελώς νέο κόμμα, η έννοια κινούμενη άμμος  για το πολιτικό τοπίο δεν  είναι υπερβολή.
πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ :
Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.
Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.
Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Εύρω, ανήκει στην ΕΚΤ και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα).
Δημιουργείται και μετά δανείζεται στις εμπορικές τράπεζες με 1% και κατόπιν αυτές το δανείζουν με 4%, 5% ή και 6%, μέσω της αγοράς ομολόγων. Το ομόλογο όμως αποτελεί μια επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχει και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) αποτελούσε την καλύτερη επένδυση και για αυτό έφερε την υψηλότερη διαβάθμιση ως ΑΑΑ (τώρα πια στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).
Τώρα μέσω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και με συνδυασμό άγριας λιτότητας και υψηλής φορολογίας αναγκάζουν τα κράτη (τους λαούς) να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Δηλ. κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
(ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)
Όταν εκδίδεις oμόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μια δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα μιλάς για χρέος με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως να δεν είναι δυνατόν να δώσεις περισσότερο αλκοόλ σε ένα μεθυσμένο, για να τον κάνεις νηφάλιο.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (ΠΟΥ ΘΑ ΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΑΤΟΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ), ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ (ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1881 ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ), ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤτΕ ΚΑΙ 6-7 ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (ΠΟΥ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 200 ΔΙΣ ΣΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟ), ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.