Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

"Οι Γερμανοί εκβιάζουν ξέροντας ποιοι τα πήραν από την Siemens"!


«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε κανένα διαπραγματευτικό όπλο, ενώ το πολιτικό σύστημα παραδόθηκε στη λογική του εκβιασμού» δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Όταν έχει απέναντί σου έναν Σόιμπλε και μία Μέρκελ που...
γνωρίζουν ποιοι τα έχουν πάρει από τη Siemens, ξέρεις ότι είσαι σε θέση αδυναμίας, γιατί αυτοί οι δύο σε κρατάνε στο χέρι», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι εάν οι εταίροι μας είχαν όφελος από την αποπομπή της χώρας μας, θα το είχαν κάνει εδώ και πολύ καιρό.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα Μνημόνια «εχθρό της Ευρώπης, που την οδηγούν σε διάλυση», καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ιστορικό ατόπημα «να ρίξει την Ελλάδα στα λιοντάρια» και πρόσθεσε ότι η χώρα απομονώθηκε ως πρόβλημα και δεν συζητήθηκε συνολική λύση στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στη ριζική λύση της φορολόγησης των πλουσίων και κατέληξε λέγοντας ότι «εάν κάποιοι θέλουν να βγάλουν χρήματα έξω, να βγάλουν και τις βίλες τους και να πάνε να ζήσουν στη Λιβερία»!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανοίγει ειδικός λογαριασμός αποκλειστικά για το χρέος.

Προσθήκη για τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού προκειμένου να πληρώνονται αποκλειστικά οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο κυρώθηκε σήμερα στη Βουλή.

Σημειώνεται πως η σύσταση του λογαριασμού αυτού, που θεωρείται απαίτηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με τους επικριτές του να μιλούν ακόμη και για απώλεια της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προσθήκη «ο διακριτός λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο «Ελληνικό Δημόσιο (ΕΔ) Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου χρέους», που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

Από το λογαριασμό αυτό πληρώνονται οι δαπάνες χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων των πράξεων διαχείρισης των παραγώγων και οι λοιπές παράλληλες δαπάνες για την εξυπηρέτηση και την εν γένει διαχείριση του Δημόσιου Χρέους.

Έσοδα του λογαριασμού αυτού αποτελούν οι εισροές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και τα χρηματικά ποσά από την συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους».

Eπίσης, με άλλη τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε παράταση ως τις 20 Απριλίου για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των τραπεζών με τους ισολογισμούς τους.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, η συμμετοχή στο σκληρό πυρήνα είναι στρατηγική επιλογή και αναγκαιότητα, όποιος την αμφισβητεί προσφέρει κακιές υπηρεσίες. Πρέπει να μείνουμε στο εσωτερικό της Ευρώπης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά καταργεί το υπουργείο Οικονομικών .Δεν θα υπάρχει υπουργός Οικονομικών και στη θέση του θα είναι ο κ. Ράιχενμπαχ. Μιλάμε για μείωση της εθνικής κυριαρχίας και δεν έχουμε το δικαίωμα να τα κάνουμε. Ο ελληνικό λαός σας παρέδωσε το 2009 κράτος, έστω και τραυματισμένο, και εσείς θα παραδώσετε αποικία και αυτό δεν επιτρέπεται και δεν έπρεπε να γίνει.

Πρόκειται για ένα μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας εντός ευρώ με τους όρους που βολεύουν τους δανειστές μας και κυρίως τη Γερμανία, ένα νομοσχέδιο που δεσμεύει για πολλά χρόνια τη χώρα.

Μπούτζουκας Θ.Τ...ελατε στον διαλογο κυριοιιιιι τουhttp://www.antinews.gr που καταντησατε καραχουνταρα και κοφετε ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΝΗΜΤΑ..

Αυτά που υπεργαψε ο κύριος πρώην αντί -μνυμονιακος κύριος Σαμαράς ΕΙΝΑΙ το αγγλοσαξονικού δικαίου , ότι χρήματα περισώσουν θα ει ναι για το Ελληνικό Κράτος και το ο ΛΑΟ ΤΟΥ.. Αυτά δεν έχουν δικαίωμα πολιτικές δύναμης που έχουν βάλει φαρδιά πλατεία την υπογραφή , γιατί ΛΟΙΠΏΝ να ψηφίσει ένας Ν.Δ ΔΥ.ΣΗ και όχι αμέσως το ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Η λαιλαπα δεν ειναι η Γερμανικη πολιτικη αλλα η Ελληνικη που πρακτορευει τα συμφεροντα της αγγλικης σιωνιστικης κλίκας.
Ενα απο αυτα τα συμφεροντα ειναι τα μεταλλευματα μας, π.χ. ΧΡΥΣΟΣ:

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/03/29/dasarxeio-skouries/

Καταλαβατε, οσοι ακομη υποστηριζετε μνημονιακα κόμματα;