Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Καταδίκη για τον πρώην πρωθυπουργό της Ρουμανίας


Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Άντριαν Ναστάζε καταδικάστηκε σήμερα σε τρία χρόνια φυλάκισης με αναστολή για εκβιασμό κατά την ολοκλήρωση της δίκης του που ξεκίνησε το 2006 και παρακολουθούσε από κοντά η Ευρωπαϊκή Ένωση...


Ο Ναστάζε, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της σοσιλαδημοκρατικής κυβέρνησης μεταξύ του 2000 και του 2004, απαλλάχθηκε παράλληλα από την κατηγορία της διαφθοράς.

 Ο Ναστάζε κατηγορείτο ότι δωροδοκήθηκε με συνολικό ποσό 630.000 ευρώ, υπό τη μορφή αγαθών που εισήχθησαν από την Κίνα και εργασιών που δεν αποπληρώθηκαν σε δύο από τις ιδιοκτησίες του, από τη διευθύντρια μιας κατασκευαστικής εταιρείας, την Ιρίνα Γιάνου, η οποία διορίστηκε στη συνέχεια επικεφαλής της Επιθεώρησης Δημοσίων Έργων.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείτο επίσης για εκβιασμό σε έναν πρώην πρόξενο της Ρουμανίας στο Χονγκ Κονγκ, τον Ίοαν Πάουν, κύριο μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη.

Ο 61χρονος Ναστάζε, ο οποίος είναι βουλευτής του αντιπολιτευόμενου PSD και ο οποίος δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου, είχε εμμείνει στη θέση του ότι είναι αθώος, δηλώνοντας ότι είναι θύμα μιας πολιτικής υπόθεσης.

Ο δικηγόρος του ανακοίνωσε μετά την έκδοση της ετυμηγορίας ότι θα ασκήσει έφεση.

Η σύζυγος του Ναστάζε, Ντανιέλα, καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή για τη χρήση πλαστών εγγράφων, ενώ η Γιάνου καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση άνευ αναστολής για το ίδιο αδίκημα.

Πηγή: ΑΠΕ
www.citypress.g

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!