Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκινάει η μεγάλη κρίση - Οι ξένες πρεσβείες προειδοποιούν...


Οι ξένες πρεσβείες της Αθήνας προειδοποιούν τους πολίτες τους για ελλείψεις σε πετρέλαιο και τρόφιμα.

Οι αλλεπάλληλες απαιτήσεις της τρόικας για νέα μέτρα, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες μέχρι την κορύφωση της διαπραγμάτευσης αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, δημιούργησαν ερωτήματα όχι...
μόνο στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», αλλά ακόμα και σε ευρωπαϊκούς κύκλους και δη γερμανικούς.

Η απορία των ξένων –μεταξύ των οποίων και αξιωματούχοι των Βρυξελλών– είναι μέχρι πού φτάνουν τα όρια ανοχής του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Συγκεκριμένα, πόσα μέτρα είναι διατεθειμένοι να δεχτούν ακόμα οι πολιτικοί αρχηγοί, με δεδομένο ότι και οι ίδιοι οι δανειστές αναγνωρίζουν πως το Μνημόνιο έχει ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία.

Ζητούν, βέβαια, επιπλέον μέτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουν τι γίνεται. Και το βάθος της ύφεσης γνωρίζουν και την έκταση της ανεργίας και την κατάρρευση της αγοράς.

Έχουν πλήρη επίγνωση ότι οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή, και απόδειξη αυτού είναι ότι, σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες…

Απόσπασμα από άρθρο στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν αύριο Πέμπτη 9/2/2012

Σχόλιο ιστολογίου: Δική μας εκτίμηση είναι πως η έλλειψη σε καύσιμα μπορεί να αντιμετωπισθεί εάν σταματήσει η εξαγωγή καυσίμων της χώρας μας σε αλλες χώρες. Όμως, το μεγάλο πρόβλημα θα είναι η έλλειψη σε τρόφιμα, επειδή θα πυροδοτήσει αγριότητες από ανθρώπους που ήδη βρίσκονται σε κατάσταση πείνας. Εάν προσθέσουμε και τους λαθρομετανάστες σε εκείνους που όχι μόνο δεν θα βρίσκουν, αλλά δεν θα έχουν καν χρήματα να αγοράσουν τρόφιμα, τότε μπορούμε να μιλάμε για καταστάσεις απολύτως εκτός ελέγχου.
phg;h

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμεις στην Θεσσαλια εχουμε αυταρκεια τροφιμων. Τα Σουπερ Μαρκετ μεχρι στιγμης δεν εχουν κανενα προβλημα. Εσεις στην Αθηνα θα δω πως θα την βγαλετε..Ισως θα ηταν καλυτερα να γυρισετε στα χωρια σας και να αφησετε τα life style που μας δειχνετε στις τηλεορασεις..

Ανώνυμος είπε...

τοσα σου κοβη τοσα λες μπουρτσοβλαχε. αμε να πληνης τα ποδια σου βρομιαρη.9,28
ο κρητικος.-

Ανώνυμος είπε...

για τον 9:28
Στην Αθήνα μένω για ποιό life style μιλάς, των σκπουπιδιών και των ξερατών? γιατί εγώ αυτό βλέπω όταν βγαίνω από το σπίτι. Η Αθήνα δεν έχει καμία ποιότητα ζωής και οι Αθηναίοι το ξέρουν, οι δουλειές τους κρατάνε εδώ και ο φόβος της αλλαγής οπότε κόφτε το παραμυθάκι για την πόλη αυτή και κοίτα ποιοί είναι αυτοί που σου την παρουσιάζουν ως γη επαγγελίας. Μήπως κάποιοι που έφυγαν απο την επαρχία και χάθηκαν στην ανωνυμία (και την ασυδοσία) που τους προσφέρθηκε? και δες και τα κυκλώματα πίσω απο το life style όποιος θέλει να καλύψει τις βρωμιές, του ντύνεται μόδιστρος ή ηθοποιός και στο όνομα της τέχνης νομιμοποιεί τα πάντα. Εγώ σέβομαι και αγαπάω,ζηλεύω, την επαρχία και τους ανθρώπους της γιατί είναι άνθρωποι, σε παρακαλώ μην τους παρουσιάζεις με κομπλεξικούς που χαίρονται με τον πόνο των συνανθρώπων τους. Και κάτι τελευταίο κάποιοι παλεύουν να μείνουν εδω γιατί αν φύγουν θα ήθελα να ξερα πόσο περήφανος θα σουν να ξέρεις ότι η πρωτέυουσά σου (γιατί ναι είναι και δικιά σου, είναι το πρόσωπο της Ελλάδας, όπως και κάθε άλλη πρωτεύουσα σε ξένες χώρες) κατοικείται μόνο από αλλοδαπούς, και ομιλείται όποια άλλη γλώσσα εκτός ελληνικών. Ζήσε εδω και μετά πες μου. Τόσα χρόνια εδώ κανέναν παπάρα της τηλεόρασης δεν ξέρω ούτε ψάχνω να τους βρω, ούτε στα μπουζούκια τους πάω ούτε για αυτόγραφο τρέχω...μη μας υποτιμάς δουλεύουμε και υπάρχουμε σε τριτοκοσμικές συνθήκες και όχι σε life style...

Ανώνυμος είπε...

9.28 εισαι λαθος η αθηνα εχει τα μεσογεια και οχι μονο επισης να σε ενημερωσω οτι κατεβαινετε για κομωτηριο τα σαββατα και ψοφατε για lifestyle

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ LIFESTYLE ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ! ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ STAR CHANNEL ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

@10:01 π.μ. Oπα ρε φιλε που θα μας πεις και μπουρτζοβλαχους..Θεωρεις κακο να ασχολειται καποιος με τους αγρους και με την κτηνοτροφια?? Εσεις δηλαδη τι σκατα τρωτε εκει κατω?? Εχω την καλυτερη γνωμη για τους Κρητικους γιατι ειναι μαγκες..Μην μου την αλλαξεις εσυ..

@10:13 π.μ...Μεσογεια,Περιστερι,Αιγαλεω,Χαιδαρι..τα ξερω τα μερη..Πηγαμε μια φορα στο Μεταξουργειο για μπουρδελοτσαρκα και φριξαμε..ολο Πακιστανους εβλεπες...Αυτη η περιοχη πρεπει να βομβαρδιστει και να χτιστει απο την αρχη!!! Αλλα επαναλβανω πως η τηλεοραση μας δινει την εντυπωση πως καλοπαιρνατε εκει κατω..Μπουζουκια,γκομενες,κοτερα,Κολωνακι..Σταματηστε να υποστηριζετε αυτο το συστημα..Αντιθετως φτυστε καταμουτρα τετοιους τυπους..Και πανω απο ολα μην γεμιζετε τα κεντρα στην Ιερα οδο..καψτε τα..αυτα βρωμανε απο την διαφθορα και αλλες εγκληματικες πραξεις!!!

Ανώνυμος είπε...

9.28 Aναρωτιεμαι τι εχεις μεσα στο κεφαλι σου..? κενο αερος? η .....α ποσο βλαξ μπορει να εισαι?

Ανώνυμος είπε...

@10:01 π.μ. Και κατι αλλο φιλε μου Κρητικε..Αυτους του χαρακτηρισμους για εμας τους λενε Αθηναιοι...Μας θεωρουν βρωμιαρηδες και χωριατες ενω αυτοι μας το παιζουν πρωτευουσιανοι..

Τελος εχουμε και εμεις εδω στην Θεσσαλια την ιστορια μας..Αχιλλεας,Κενταυροι,Ιασωνας,Λαπηθες,αρχαιες πολεις οπως η Τρικκη(τα σημερινα Τρικαλα),Λαρισα,Φαρσαλα, Ιωλκος και φυσικα τα Μετεωρα...Μην κοιτας που ελαχιστοι γνωριζουν αυτα τα μερη..Διαβασε λιγο ιστορια..Δεν θα σου κανει κακο..

Ανώνυμος είπε...

@11:09 π.μ...Τωρα φιλε τι θες να ανοιξουμε κουβεντα επιπεδου καφενειου..Εγω απλα δεν δεχομαι να με λενε σκατοβλαχο..Δεν εβρισα κανεναν εδω μεσα...Το μονο που ειπα ειναι να γυρισουν ολοι στα χωρια τους..Στον τοπο που ζουσαν οι παππουδες τους...Που ειναι το κακο και με αποκαλεις βλακα????

Ανώνυμος είπε...

Tελος παντων αμα θεωρειτε προσβολη αυτο που ειπα για το life style ζητω ταπεινα συγνωμη..

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙδια και φιλοι μου αν και δεν σας γνωριζω καν σας παρακαλω και σας φιλω τα χερια ας μην αρχισουμε να τσακωνομαστε μεταξυ μας...τα πραγματα που συμβαινουν γυρω μας ειναι πολυ σοβαρα .Πρεπει να μεινουμε ενωμενοι.Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..........ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Σε οποια αναρτηση και να μπω η ιδια εικονα!!
λυπηρο!!διαβαζω τα σχολια ολων εκτος απο αυτα που ειναι γραμμενα σε greeklich και οχι γιατι εχω κατι με καποιον αλλα γιατι με δυσκολευουν.προσπαθω να ακουσω και μια αλλη αποψη καντε μια δοκιμη και παρτε απο την αρχη οσα γραφονται καμια σχεση με τα θεματα μονον υβρεις και επιθεσεις πριν λιγο καιρο τα σχολια ηταν κλειστα 5 ατομα αν σχολιαζαν με ονομα μπλοκερ τελικα μηπως αυτο επιθυμειτε;να κλεισουν τα σχολια; γιατι δεν γινεται ενας πολιτισμενος διαλογος; δεν ξερει κανεις να μιλαει χωρις να επιτιθετε σ'αυτον τον τοπο;και υστερα αποκαλουμε τους αλλους τριτοκοσμικους;τελικα τι μας προσδιοριζει ο τοπος η η συμπεριφορα φιλικα προς ολους και αν αμφιβαλλετε πατε στις αναρτησεις με τον καζακη να δειτε τα γραφομενα ολων πλην ελαχιστων εξεραισεων οσο για τα τροφιμα και τα καυσιμα που ειναι το δυσκολονοητο;παντου θα ισχυουν τα ιδια απο την στιγμη που δεν θα γινονται εισαγωγες κανεις δεν θα εχει απλα στην επαρχια στα χωρια μπορει κανεις να εχει μια κοτα ενα μπεξεδακι να βρει και δυο ξυλα να ζεσταθει και πιανεστε απο μια κουβεντα και αρχιζεται αυτος που υπογραφει ως κρητικος ειναι ο ΜΑΝΩΛΗΣ Η καποιος αλλος;και γραφετε ολοι ανωνυμα χωρις ενα ψευδωνυμο ποιος ειπε τι ολα ενα μπαχαλο!πολυ ωραια εικονα!

Ανώνυμος είπε...

Για τον 9:28 από 10:13
Λες ότι πιστεύεις την τηλεόραση? είναι δυνατόν? υπήρχε ποτέ περίπτωση να σου δείξουν την αλήθεια? η αλήθεια δεν πουλάει και σίγουρα δεν θα πουλούσαν τα κωλοπεριοδικά τους και τις διαφημίσεις τους . Ναι όλοι όσοι μένουμε εδώ αυτό λέμε μια βόμβα και ξανά χτίσημο ναι να καούν τα κωλομάγαζα της υποκουλτούρας, συμφωνώ απόλυτα. Όμως σου ξαναλέω δεν πηγαίνω, δεν γνωρίζω πολλούς που πηγαίνουν, η ζωή στην Αθήνα είναι πανάκριβη δεν μας παρισσεύουν,αντίθετα όποιος συγγενής μας επισκευτεί απο επαρχία ή εξωτερικό στο πρώτο μέρος που θέλουν να πάνε είναι τα μπουζούκια ,Κολωνάκι, Γλυφάδα, θέατρα,clubs κ.α....γιατί τα είδαν στην τηλεόραση! και μας τα χώνουν κιόλας γιατί δεν συμφωνούμε. Αν πιστέψω την τηλεόραση όλη η επαρχία είναι κλέφτες, γιατί πωλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες (πόσες φορές έχουν κατηγορηθεί στην τηλεόραση γεωργοί και κτηνοτρόφοι!)είστε αγράμματοι, κτηνοβάτες και άλλα χυδαία και φρικτά (δες π.χ. τηλεοπτικές σειρές).Εγώ γιατί δεν κατάπια τις βλακείες τους? γιατί προτιμώ να βλέπω π.χ. ΕΤ3, Κυριακή στο χωριό, μένουμε Ελλάδα και να σας θαυμάζω? Ίσως γιατί έχω όπως προείπα συγγενείς στην επαρχία, ίσως.Ποιός όμως μπολιάζει εσάς με τόσο μίσος για έμάς και γιατί όταν έρχεστε εδώ πρώτοι τρέχετε να τα δοκιμάσετε όλα? Κάποιοι σας πέρασαν στο κεφάλι ότι υστερείτε,ότι είστε παραγκωνισμένοι, εσείς το πιστέψατε και το ανατροφοδοτήσατε, λυπάμε αλλά φταίτε και εσείς που αφήνετε να σας χειραγωγούν, γιατί πες μου ειλικρινά τί έχω παραπάνω απο σένα? τροφή?=όχι οξυγόνο?=όχι διασκέδαση?=όχι% μόνο κάτι κουλτουριάρηδες του κώλου θα σου πούνε τι ωραία είναι στην Αθήνα αλλά αυτοί μένουν αλλού, με εξοχικά σε νησιά και βουνά για σκι. Τα παιδιά μου είναι κλεισμένα στο σπίτι δεν τα αφήνω πουθενά μόνα τους-φοβάμαι το σκεφτήκαμε για επαρχία, δουλειά? σπίτι? θα τα καταφέρουμε? το παλεύουμε όμως. Σε παρακαλώ μην καταπίνεις αμάσητα αυτά που σου δίνουν, έλα εδώ να ζήσεις(όχι επίσκεψη) και πες μου μετά, τότε πες μου τι συμβαίνει εδώ και πες τα και στους άλλους γιατί φτάνει ζούμε στα σκατά και όλοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο... ανταλλάσουμε θέσεις?...Ας δείξουν λοιπόν οι πολιτικοί και οι life stylers σε εσας ενδιαφέρον μπας και σωθούμε εμείς απο την χυδαιότητά τους για την οποία θεωρούν πως πρέπει να τους ευχαριστούμε κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

1;06
ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΕΧΕΙΣ;
ΗΓΕΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

από 1:06 σε 2:23
τί εννοείς?

Ανώνυμος είπε...

αργησα να επιστρεψω!οταν διαβαζω πραγματα που ιτε
μου αρεσουν ιτε με εκφραζουν μενδιαφερει να ξερω και ποιος τα γραφει ποια κειμενα να προσεχω λιγο παρα πανω!τα υπολοιπα τα προσπερνω!

Ανώνυμος είπε...

Από 1:06
δεν έχω καταλάβει τον λόγο του ψευδωνύμου, δεν είμαι και πολύ γνώστης του ιντερνετ, το ψευδώνυμο όπως αυτό που έχεις, σε τί βοηθάει?

Ανώνυμος είπε...

κοιτα αν μιλαμε για το δικο μου πριν λιγο καιρο τα σχολια ηταν κλειδωμενα επρεπε να κανεις λογαρισμο αλλιως δεν μπορουσες να σχολιαζεις!ουτε κ'εγω παιζω το ιντερνετ στα δαχτυλα και δεν γεννηθηκα χθες.τα υπολοιπα σου τα εξηγω μου αρεσε ο τροπος που μιλησες πιο πανω αν σε δω σε μια αλλη αναρτηση σε εναν αλλον σχολιασμο θα ξερω οτι εισαι εσυ που μιλησαμε η που εκανες αυτον τον σχολιασμο με τον οποιον συμφωνω στο 2:23 βλεπεις το εγραψα χωρις το μπλοκερ συγγνωμη που καθυστερω αλλα κυνηγω την ενημερωση αν χρησημοποιησεις ενα ψευδωνυμο θα αναγνωριζεσαι καποιοι που ειμαστε καιρο εδω ειμαστε φιλοι μεταξυ μας και με καποιους ετυχε να ειμαστε και απο την ιδια πολη ελπιζω να ειναι πιο κατανοητα οσα ειπα αλλα δεν θελω και να σε προβληματισω ασ πουμε ενα παραδειγμα εκει που υπαρχουν πολλα σχολια μπηκα μολις ειδα επιθεσεις κ υβρεις βγηκα ουτε και σχολιαζω σε ολα τα θεματα πιο πολυ ενημερωνομαι ΗΓΕΤΗΣ

Πόντος είπε...

Από 1:06
ΗΓΕΤΗ ευχαριστώ έκανα ψευδόνυμο δηλώνει την κατά ήμισυ καταγωγή μου. Τα λέμε.