Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

"Τώρα το πετρέλαιο ανήκει στο λαό του Ισημερινού με ποσοστό 95%" (vid)


Όταν οι ηγέτες φορούν παντελόνια & δεν είναι νενέκοι του ΔΝΤ!
Στον Ισημερινό υπογράφτηκαν -παρά τις διεθνείς πιέσεις- νέες συμφωνίες από τον πρόεδρο Rafael Correa για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, τον οποίο λυμαινόταν με αποικιοκρατικές συμβάσεις οι ΗΠΑ και οι 7 αδελφές Τώρα το πετρέλαιο ανήκει στο λαό του Ισημερινού με ποσοστό 95%, ενώ..

πριν 5 χρόνια ήταν το αντίθετο! Αυτή είναι η αλλαγή εποχής που ζει ο Ισημερινός με λαϊκό ηγέτη κι όχι νενέκο υπάλληλο του ΔΝΤ τον Rafael Correa, για την οποία νοιώθει περήφανος ο λαός του!
Τώρα γιατί οι σοσιαλιστές ηγέτες της Λατινικής Αμερικής σνομπάρονται από την «Σοσιαλιστική» Διεθνή που προτιμάει να έχει στις τάξεις της σοσιαΛΗΣΤΕΣ και δικτάτορες, ή δολοφόνους σαν τον σιωνιστή εγκληματία Μπάρακ, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

Στην Ελλάδα της τρόικας και του ΔΝΤ που θα ανήκει ο ορυκτός πλούτος της χώρας;


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κορέα είναι κομμουνιστής όμως (αυτό που φοβάται ο Αδωνις) ενώ καλό είναι να δούμε πως ακριβώς κινήθηκε. Απείλησε ότι θα κυρήξει παράνομο το χρέος και δεν θα το πληρώσει και πάνω στον πανικό πήγε μυστικά στην δευτερογενή αγορά και αγόρασε τα ομόλογα στο 15% της αξίας τους(με λεφτά του φίλου του και επίσης κομμουνιστή Τσάβες).Το χρέος που ήταν διακρατικό (ΗΠΑ) δεν το άγγιξε ενώ και τις συμβάσεις των πετρελαίων με τις αμερικάνικες εταιρείες που ήταν καλά δεμένες με ρήτρες και έδιναν το 20% στη χώρα και το 80% στις εταιρείες εκμετάλευσης δεν τις έσπασε αλλά έφτιαξε νόμο που φορολογούσε με 83,5% τα κέρδη των εταιρειών εκμετάλευσης υδρογονανθράκων.
Αυτό μάλλον οδήγησε τις εταιρείες να έρθουν σε συμφωνία μαζί του σύμφωνα με το σχετικό άρθρο και να αλλάξουν τις επαχθείς συμβάσεις.
Το γεγονός ότι ούτε ο Κορέα που πραγματικά φοράει παντελόνια δεν διέγραψε τα διακρατικά χρέη πρέπει να μας προβληματίζει για το πού μας οδηγούν οι προδότες.
Επίσης η πρόεδρος της Αργεντινής είχε αναφερθεί στη βοήθεια που έλαβε η Αργεντινή από τον Τσάβες μέσω διευκολύνσεων αμέσως μετά την χρεοκοπία της, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε στηρίγματα γιατί τελικά το κακό Ιράν μας δίνει πετρέλαιο με πίστωση παρά τα χάλια μας και εμείς του κάνουμε εμπάργκο τρομάρα μας ενώ οι "εταίροι και φίλοι" ξέρουν μόνο να εισπράτουν τους τόκους των "σωτήριων δανείων" και να κόπτονται για τα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να αρπάξουν κοψοχρονιά.