Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Τώρα τα στελέχη του ΔΝΤ μιλούν για “χρεωκοπία της Ελλάδας”. Ω τι περίεργο… ουδείς το είχε προβλέψει.



Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι, το “Olympia” με την αμέριστη βοήθεια του Exomatiakaivlepo ήταν το πρώτο που έφερε στο φως τα σκοτεινά σημεία του μνημονίου. Την ίδια ώρα στα ΜΜ”Ε” επικρατούσε συσκότιση, παρότι το θέμα ήταν πρώτο στην επικαιρότητα για εβδομάδες πριν την ....ψήφιση του.
Μόλις εντοπίσαμε τους εξωφρενικούς όρους, είχαμε αναρωτηθεί: “Μα καλά, πως είναι δυνατόν να προλογίζουν εν χορώ όλα τα κανάλια και τα ΜΜ”Ε” το μνημόνιο επί βδομάδες και όταν αυτό τελεσφορεί να μην υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να το παρουσιάζει”;
Σήμερα, όλοι ξέρουμε τις απαντήσεις για αυτή την “ομερτά”. Είχαμε γράψει όμως κάτι ακόμα σημαντικότερο από τον Ιούνιο του 2010:
1. Το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, είναι δεδομένο ότι θα οδηγήσουν την πραγματική οικονομία στην καταστροφή, καθιστώντας έτσι την χώρα όμηρο και έρμαιο του τοκογλυφικού αυτού δανεισμού.
Και το κυριότερο:
2. “Όποιος υπογράφει τέτοια συμφωνία δανεισμού, από την επόμενη μέρα οι δανειστές του θα κάνουν τα αδύνατα – δυνατά για να τον χρεωκοπήσουν, για να εκποιήσουν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν προσημειώσει”.
Η ολική εκποίηση της χώρας με δόλια συμφωνία και δόλιες πολιτικές. Έρχεται λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου και το “γλυκύτατο” ΔΝΤ που ήταν τόσο επιτιμιτικό για τις προσπάθειες της Ελλάδας, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο:
Ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες, με δήλωσή του για το “ελληνικό ζήτημα” ανάβει φωτιές… Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βρεθεί ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, ο εκπρόσωπος…
του ΔΝΤ δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι… όλα είναι ακόμη ανοιχτά.
Όπως σημειώνει το ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ, αν η Ελλάδα “κάνει όλα αυτά που πρέπει, δε θα υπάρξει χρεοκοπία. Αν όμως διστάσει, ή δεν μπορεί ή θεωρεί αδύνατο να κάνει αυτά που πρέπει, τότε είναι πολύ δύσκολο να την αποφύγει”!
Το αυστηρό μήνυμα του κ. Μπόρχες έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση-αίνιγμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι οι όροι του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας, άρα και το ίδιο το πακέτο στήριξης, τελούν υπό… αίρεση. Συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι θα τον εξέπληττε αν άλλαζαν οι όροι για την 6η δόση, αλλά δεν θα τον εξέπληττε αν άλλαζαν οι όροι για το δεύτερο πακέτο!
Η είδηση από τα  epikaira.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να τους συλαβουν για ψευδη πληροφορηση