Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Είναι αλήθεια ότι πολλά ακούστηκαν τα τελευταία χρόνια για τα καλά και ωφέλημα που θα προέκυπταν στους ανθρώπους, από την έλευση της Ν. Εποχής και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Eιδικά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Προκαλεί πράγματι Θαυμασμό πως σε μια σχεδόν νύκτα, όλος αυτός ο στρατιωτικός, πληθυσμιακός και οικονομικός Γίγαντας, μιας καθ' όλα διευθυνόμενης από....
το κράτος οικονομίας, μεταστοιχειώθηκε σ' ένα χρεοκοπημένο ηθικά και υλικά στις Δυτικές Τράπεζες Kράτος.
(Αλλά και ποιο Δυτικό κράτος δεν είναι χρεωμένο σ' αυτούς τους άγνωστους Τραπεζίτες, οι οποίοι έκοψαν και έραψαν τις αξίες του ανθρώπινου Πολιτισμού στα μέτρα τους).
Είναι πράγματι αξιοθαύμαστοι όλοι αυτοί οι Αρχιερείς Μάγοι των Παγκοσμίων Πραγμάτων, που με τέτοια υβριστική ευκολία χορεύουν χυδαία πάνω στο αίμα, τις ιδέες και τα ιδανικά των Ανθρώπων. Πραγματικά αξιοθαύμαστοι στο Κακό.
Με την επιστολή μου όμως αυτή, επιθυμώ να εκφράσω την άρνηση μου να δεχθώ την εξουσία τους, την αισχρή σοφία τους, τα απάνθρωπα ιδανικά τους, το απύθμενο Μίσος τους για τη Ζωή και την καταστροφή κάθε Αγαθού και Ωραίου στον Πλανήτη.




Τους αρνούμαι γιατί η πολεμική αναταραχή στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και παντού στον Πλανήτη, είναι αποτέλεσμα συνηδειτών αποφάσεων των αρχόντων της Ν. Εποχής και της Ν. Πραγμάτων.


Τους αρνούμαι γιατί η καταστροφή της Άγριας Ζωής και η κατασυκοφάντησή της από τα δοτά ντοκιμαντέρ, η πείνα ανά τον Πλανήτη και οι φυτεμένες μολυσματικές ασθένειες, όπως το AIDS στην Αφρική, τα πειράματα σε ανθρώπους, η τελευταία γρίπη, η συστηματική υποβάθμιση του Φυσικού περιβάλλοντος, και η επερχόμενη Αποκάλυψη των Κλιματικών αλλαγών, είναι συνειδητό αποτέλεσμα των οικονομικών, κοινωνικών και επιστημονικών νόμων , που οι άρχοντες της Ν. Εποχής καθόρισαν και που ισχύουν για όλους εμάς.


Αρνούμαι την Ν. Εποχή, γιατί με τον ερωτικό και διανοητικό ευνουχισμό που επιβάλει, μέσω της πορνογραφίας, της πορνείας, του εκχυδαϊσμού των Μ.Μ.Ε. και της παραπληροφόρησης , αλλοιώνει την ψυχική μου υπόσταση, την φυσιολογική μου ισορροπία, τις σχέσεις μου με το άλλο φύλο και τους άλλους ανθρώπους και με μπολιάζει με Βία, Απάθεια, Φόβο και εχθρότητα για τα Πάντα.


Δεν θέλω τη Ν. Εποχή και τη Ν. Τάξη πραγμάτων, γιατί μέσα από την συστηματική και καλώς οργανωμένη εκπόρνευση Αξιών, Ηθών και εθίμων, εκπορνεύει τις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους, το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική μου ταυτότητα, υποβιβάζοντάς με σε καταστροφέα της Ζωής της Γης από την οποία το γένος των Ανθρώπων εκπορεύθηκε.


Δεν θέλω τη Ν. Εποχή και τη Ν. Τάξη Πραγμάτων, γιατί οι Αφέντες της, με την συστηματική κατασυκοφάντηση της κεντρικής εξουσίας των διαφόρων κυβερνητικών σχημάτων και του πλαστού Δέλεαρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Διαμορφώνουν συνειδητά τις προϋποθέσεις εκφυλισμού κάθε υγιούς αντιμετώπισης των επερχομένων οικονομικών κρίσεων και κλιματικών αλλαγών. (ποιοι είναι αυτοί οι τίμιοι και σπλαχνικοί ιδιώτες που θα ηρεμήσουν τον λυσσασμένο κόσμο μας, και πως θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τα τοξικά και πυρηνικά απόβλητα που αυτοί οι ίδιοι πέταξαν σε κάθε γωνιά αυτού του Πλανήτη).


Δεν θέλω τη Ν. Εποχή και τη Ν. Τάξη Πραγμάτων, γιατί τώρα, εν όψει των φρικτών κινδύνων που η Ζωή αυτού του Πλανήτη αντιμετωπίζει, (Όζον, Θερμοκήπιο, Πυρηνικά και Τοξικά απόβλητα, ΑΙDS, Όξινη Βροχή, μόλυνση των Ωκεανών, Οικονομική Κρίση, και κατάρρευση Ηθικών Αξιών, το πιο σημαντικό.) Oι μυστικοί αφέντες της, αποβλέποντας στην Παγκόσμια Επικυριαρχία τους μέσω της εξαθλίωσης του ανθρώπου και του περιβάλλοντός του, ανοίγουν πολεμικά και οικονομικά μέτωπα παντού, καταστρέφοντας κάθε δυνατή ευκαιρία ανάκαμψης.


Δεν θέλω τη Ν. Εποχή, γιατί μέσω της Γενετικής Επιστήμης, αλλά και όλων των Επιστημών που ελέγχει, είναι σε θέση να μεταλλάξει το Ανθρώπινο Είδος, αλλά και το φυσικό μας περιβάλλον, σύμφωνα πάντα προς τα συμφέροντα των ηγετών της, που μόνον Αγάπη Δεν έχουν.


Ερώτημα: Μπορεί ο ιός του AIDS, με τα οκτώ ένζυμα μετάλλαξης που διαθέτει, να εξαναγκάσει τον γενετικό μας κώδικα σε μετάλλαξη;


Δεν θέλω τη Ν. Εποχή, γιατί οι ηγέτες της, γνωρίζοντας άριστα την τέχνη διαμόρφωσης του πανίσχυρου υποσυνειδήτου κόσμου μας, ο οποίος ουσιαστικά καθορίζει την ψυχική μας ευδαιμονία ή κακοδαιμονία, σφυρηλατούν μέσω αυτής τα σιδερένια δεσμά των υποσυνείδητων φόβων μας, των ερωτικών μας διαστροφών και της μανίας μας για καταστροφή.


Αρνούμαι αυτή την Ν. Εποχή, γιατί μέσω αυτών των υποσυνείδητων υποβολών, που εδραιώνονται πανίσχυρα στις αυτόματες αισθητικές και συναισθηματικές αντανακλαστικές αντιδράσεις του φυσικού μας σώματος, καταστρέφει συνειδητά, αιώνες τώρα, την εσωτερική μου ενότητα, την ενότητά μου με το άλλο φύλο, την ενότητά μου με τους απανταχού ανθρώπους της Γης, την ενότητά μου με την εξουσία, την ενότητα της πατρίδας μου, την ενότητα μου με τον θεσμό του δικαίου, την ενότητα του έρωτα, την ενότητα με την θεία μου ιδιότητα.


Δεν θέλω τη Ν. Εποχή και τη Ν. Τάξη πραγμάτων, γιατί μέσω αυτών των υποσυνείδητων υποβολών, δεν μπορώ να αγαπήσω, να ερωτευθώ, να είμαι δίκαιος, να είμαι τρυφερός, να είμαι σύντροφος, να είμαι αληθινός, να είμαι ελεύθερος, να είμαι υπεράνθρωπος, να είμαι


ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ.


Ο Άνθρωπος γεννιέται Άγιος, Μακάριος και Αγαθός.


Δυστυχώς, μέσα στα σφαγεία των μοντέρνων μαιευτηρίων, που οι αφέντες της Ν. Εποχής κατασκεύασαν, για να φυτέψουν μέσα στις ψυχές των γωνιών και παιδιών, πόνο, φόβο, τρόμο, μοναξιά και απογοήτευση, ακυρώνοντας την Ιερότερη και ευδαιμονέστερη εμπειρία του ανθρώπινου Σώματος και Ψυχής.


Ο Άνθρωπος είναι Συνδημιουργός του Σύμπαντος και ο Λόγος της Ύπαρξής του είναι η διασπορά της Ζωής από την οποία εκπορεύθηκε στο Διάστημα!!.


Δεν θέλω τη Ν. Εποχή, γιατί οι επιστήμες, οι τέχνες και οι θρησκείες, μέσω των οποίων φτάσαμε μέχρι εδώ, έγιναν από τους αφέντες της μέσα καταπίεσης και καταστροφής του ανθρώπινου είδους και του έργου της Δημιουργίας εκτενέστερα.


Οι Επιστήμες, οι Τέχνες, οι Θρησκείες και η Συνηδειτότητα, αποτελούν προσφορά του Θείου στους Ανθρώπους, ως μέρος της Δημιουργικότητας τους και δεν είναι καθόλου κατακτήσεις τους. Εδόθησαν, ώστε μέσω αυτών, να κατανοήσουμε τους Νόμους που διέπουν την κίνηση και εξέλιξη του έργου της Δημιουργίας, που είναι η Ζωή αυτού του Πλανήτη και μέσω αυτής της Κατανόησης, να προσεγγίσουμε τον σκοπό για τον οποίο πλαστήκαμε από Αυτήν.


Τούτη η μορφή του Θείου Κόσμου, που ανόητα και ελαφρά καρδία καταστρέφουμε, δεν μπορεί να επαναληφθεί, διότι οι Νόμοι της Δημιουργίας ποτέ δεν επαναλαμβάνουν την ίδια μορφή δυο φορές και γιατί εμείς οι Άνθρωποι μέρος Αυτής της μορφής του Κόσμου είμαστε και καμιάς άλλης…


Δεν θέλω τη Ν. Εποχή και τη Ν. Τάξη Πραγμάτων, γιατί από την εξουσία της δεν εκπηγάζει Α Γ Α Π Η, αλλά Μ Ι Σ Ο Σ, Μίσος Αβυσσαλέο. Μίσος για την αγαθότητα, Μίσος για την ωραιότητα, Φθόνος και Μίσος για τον Έρωτα, Μίσος για την Υγεία, Μίσος για την Τρυφερότητα, Μίσος για την Ελευθερία, Μίσος για τον Άνθρωπο, Μίσος για την Φύση, από την οποία εμπορευθήκαμε, Μίσος για την αγαθότητα, Μίσος για τη Ζωή και την Ομορφιά της.


Όταν η Τύχη σου θα ενδίδει πιά.


Όταν τα σχέδια της Ζωής σου


Γκρεμίσουν, όλα πλάνες.


Μη ανωφέλετα Θρηνήσεις.


Αν έξαφνα διαπιστώσεις, αν ξαφνικά βρεθείς σε πλήρη αδυναμία αντίδρασης, αιχμάλωτος πολεμικών, οικονομικών, κλιματικών ή πολιτικών καταστάσεων. Αν έξαφνα βρεθείς δέσμιος του Διδασκάλου σου, του Σεβάσμιού σου, του Πνευματικού σου, της περιουσίας σου, των Τίτλων σου, ή των αμφιβολιών, που ο καλώς εκπαιδευμένος στην αμφιθυμία Νου σου, διαρκώς στήνει εμπρός σου. Όταν επιτέλους αντιληφθείς τον λήθαργο που μέσα του σ' έχει γκρεμίσει η κατευθυνόμενη Πορνογραφία, η κατευθυνόμενη Πορνεία, η κατευθυνόμενη Βία, η κατευθυνόμενη Ναρκομανία και ομοφυλοφιλία, ο κατευθυνόμενος εκχυδαϊσμός της Ζωής σου, η κατευθυνόμενη εκπόρνευση των Παιδιών σου, η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση των Μ.Μ.Ε, ο Άρτος και το Θέαμα. Όταν επιτέλους κατανοήσεις την αυτοπαγίδευση της Νοημοσύνης σου, από τον κατευθυνόμενο ευνουχισμό της ερωτικής σου έκφρασης, της τρυφερότητας σου, της Αρμονίας σου, της Γαλήνης σου, του Δικαίου σου, της Ελευθερία σου, και της Ανθρωπιάς σου.


Όταν ο τελικός Θάνατος, ( αυτός που δεν ευνοεί την επαναγέννηση του είδους), Ορθωθεί αμείλικτος στον ορίζοντα.


Τότε, αλλά και τώρα, ένα μόνο σου λέγω, πως τούτο το μεγάλο, οπωσδήποτε μπορείς και πρέπει να κάνεις.


ΕΣΥ, που θα βλέπεις τη Ζωή να χάνεται εξαιτίας της καταστροφής του Όζοντος, που γέμισες καρκίνους εξαιτίας συμπεφωνημένης διασποράς πυρηνικών και τοξικών ουσιών, ΕΣΥ, που πεθαίνεις και θα πεθαίνεις, από AIDS, πείνα, δίψα και ένα σωρό νέες αρρώστιες, ψυχικές και Οργανικές, που εντέχνως φυτεύονται στο περιβάλλον.


ΕΣΥ, που πολύ έξυπνα, μέσα από νεωτερισμούς και πανέξυπνα επεξεργασμένες εντυπώσεις, διδάχθηκες να αμφιβάλεις για τα πάντα, που έχασες την εμπιστοσύνη σου στον Εαυτό σου, (το πολυτιμότερο πράγμα που έχεις), στην γυναίκα σου, στα παιδιά σου, στους φίλους σου, στους γείτονές σου, στην Αγάπη, στον Έρωτα, στις διάφορες μορφές εξουσίας, στην πατρίδα σου, στην Ανθρωπιά σου, ακόμα και στους Θεούς σου.


ΕΣΥ το τίποτα, που έντεχνα μέσα από την κατάρρευση της αυτοεκτίμησής σου, έτσι σε κατάντησαν. Μπορείς να κάνεις κάτι. Κάτι που έχει την δύναμη να ανατρέψει προς το καλύτερο όλη αυτή την έντεχνα σχεδιασμένη τρελή πορεία προς την ολοκληρωτική παραφροσύνη του ανθρώπινου είδους.


Πίσω από την διεφθαρμένη και κατεστραμμένη με το Ψεύδος προσωπικότητά σου. Πίσω από το εκφυλισμένο, άρρωστο, δυσλειτουργών και γεμάτο αγκάθια φυσικό σου σώμα. Υπάρχει το Αντικειμενικό Διαμάντι του Θείου Εαυτού σου, το απόσπασμα της Διασκεπτικής, Βουλητικής και Ενορατικής Αρχής του Σύμπαντος Κόσμου, που οι Αρχαίοι Έλληνες πρώτοι ονόμασαν Ε Γ Ω και που πάνω στον εκφυλισμό του, στηρίζονται όλα τα ανθρωποποίητα συστήματα επικυριαρχίας. Υπάρχει μέσα σου η δύναμη, που με μια πράξη θέλησης του Ε Γ Ω σου, μπορεί να αλλάξει την ροή των πραγμάτων προς το καλύτερο.


Στήριξε τα πόδια σου γερά στη Γη και σήκωσε τα χέρια σου ψηλά στον Ουρανό, γύρισε και κοίταξε την ομορφιά του Κόσμου που μας περιβάλει. Αυτό το Αντικειμενικό Έργο Αγάπης του Θείου από το οποίο εκπορευτήκαμε, τον Κόσμο που αργά η γρήγορα καταστρέφεται από το Έργο Εξουσιολάγνων, Παμπόνηρων και Χυδαίων Ε Γ Ω.


Και αγανακτισμένος, θλιμμένος, οργισμένος, για το τερατώδες έργο κακίας και μίσους, που παίχτηκε πίσω από την πλάτη σου χρόνια τώρα στο όνομα Ύψιστων Ιδανικών, φώναξε δυνατά στον Ουρανό, αλλά και μέσα σου εν είδη νοερής προσευχής.






Ανάθεμα-Ανάθεμα-Ανάθεμα.


Ανάθεμα σ' όλους Αυτούς που σχεδίασαν και εργάσθηκαν τον εκφυλισμό του Γένους των Ανθρώπων.


Ανάθεμα σ' όλους Αυτούς που ευδαιμονούν από την Θλίψη του Ανθρώπου.


Ανάθεμα σ' όλους Αυτούς που σχεδίασαν και εργάσθηκαν τον εκχυδαϊσμό και την καταστροφή του Θείου Έργου.


ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.


Γ Ε Ν Ο Ι Τ Ο


Το αρχικό κείμενο αυτού του θέματος το έγραψα το 1991 μαζί με του Φυσικού περιβάλλοντος και τα διένειμα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.






Ευάγγελος Βαρελίδης


www.varelidis.gr evangelos@varelidis.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο άρθρο!!!

Ανώνυμος είπε...

αγγιξες την ουσια αδερφε σε ασπαζομαι

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ! ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ... ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Κ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΑ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ!!
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ Κ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ! Κ Σ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! ΕΛΠΙΖΩ ΜΥΑΛΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ Κ ΑΛΛΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ ΚΥΛΑΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ,,,,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ,,,,ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ...Ο ΠΛΟΥΤΟΣ...ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ...Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΡΑΤΣΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ...ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ.. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ...ΤΗΝ ΔΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΡΑΤΣΑ...ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ....ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ Η ''ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ''.. ΝΟΜΙΖΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ''ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΗ'' ΡΑΤΣΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΙΚΗ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ ΤΗΣ.. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ''ΧΑΜΟ'' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ....

ΦΥΛΕΤΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Afou tin thelete re papares
an den tin thelate thahate rixei kanena dynamiti stin vouli

Ανώνυμος είπε...

τα σεβη μου.

Ανώνυμος είπε...

Σε ορισμενες θεσεις σου συμφωνω , ορισμενες τις βρισκω παρατραβηγμενες η υπερσυντηρητικες.
Εκεινο που δεν καταλαβαινω ειναι η σχεση της ομοφυλοφιλιας και της νεας ταξεως .Δηλαδη οι ομοφυλοφιλοι της εποχης φερ ειπειν του Κ.Καβαφη υπηρξαν θυματα της κατευθυνομενης απο τη νεα ταξη ομοφυλοφιλιας ? Εν τελει οι ελληνες ομοφυλοφιλοι βαφτιζονται εν αγνοια τους συμμαχοι των...μισανθρωπων ?
Δεν στεκουν ολα αυτα και ας μην εισαι τοσο απολυτος με την ανθρωπινη φυση.