Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Τι είναι το Fractional reserve banking Στέλεχος μεγάλης ελληνική τράπεζας αποκαλύπτει:



Στέλεχος μεγαλης ελληνικης τράπεζας

Σχεδόν όλες οι οικονομίες του πλανήτη λειτουργούν σύμφωνα με το διεθνές σύστημα του "fractional reserve banking" (κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό σύστημα). Όλα όσα κάνεις από την ώρα που σηκώνεσαι από το κρεβάτι μέχρι την ώρα που πας πάλι να κοιμηθείς είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένα με το "fractional reserve banking".




Παρ' όλο αυτά όχι μόνο ο μέσος πολίτης αλλά ακόμα και αρκετοί απόφοιτοι οικονομικών πανεπιστημίων δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πως πραγματικά λειτουργεί αυτό το σύστημα. Γιατί εάν είχαν ιδέα θα είχαν επαναστατήσει!!!!!! Και όσοι έχουν ιδέα και δεν επαναστατούν είναι είτε γιατί τους συμφέρει είτε γιατί το αποδέχονται σαν μέρος της δημοκρατίας, καθώς κατάφερε, μετά από αγώνες αιώνων από τους τραπεζίτες, να είναι πλήρως νόμιμο.

Εάν ρωτήσεις έναν οικονομολόγο να σου εξηγήσει τι σημαίνει "fractional reserve banking", θα σε βομβαρδίσει με 5 κάρα μακροοικονομικές ορολογίες και άλλα 10 κάρα μαθηματικές εξισώσεις και στο τέλος θα νιώσεις βλάκας και θα πιστέψεις ότι το "fractional reserve banking" είναι η ενδέκατη εντολή. Σε ορολογία της καθομιλούμενης και με πιο απλά μαθηματικά "fractional reserve banking" σημαίνει ότι από κάθε περίπου 1.000 δολάρια αποθεματικών κεφαλαίων μιας τράπεζας, το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα δημιουργεί περίπου 100.000 δολάρια ζεστό χρήμα.

Δηλαδή κάθε φορά που παίρνεις δάνειο από την τράπεζα στην ουσία η τράπεζα δημιουργεί από κοπανιστό αέρα ζεστό χρήμα το οποίο καλείσαι μετά να το αποπληρώσεις με τοκογλυφικό επιτόκιο. Εάν πιστεύεις ότι η τράπεζα σου δανείζει τα χρήματα που έχει από τις καταθέσεις των άλλων, τότε είσαι πιο βαθιά νυχτωμένος από αυτόν που «νύχτωσε χωρίς φεγγάρι»... Άλλο τόσο νυχτωμένος είσαι εάν νομίζεις ότι οι κυβερνήσεις δημιουργούν το χρήμα που έχεις στον λογαριασμό σου...
Η διεθνής μαφία των πλούσιων τραπεζιτών, όχι μόνο διαφθείρει το πολιτικό σύστημα για να στηρίξει με νόμους το άρρωστο "fractional reserve banking", το οποίο εξυπηρετεί μόνο αυτούς, αλλά επί πλέον καταφέρνει να το κρατάει μακριά και από την ενημέρωση, καθώς τόσο από τα σχολεία όσο και από τον τύπο, την τηλεόραση και το σινεμά δεν έμαθες ποτέ από που έρχονται τα χαρτονομίσματα που κρατάς στα χέρια σου κάθε μέρα.

Δεν έμαθες ποτέ για την μεγαλύτερη κομπίνα την ιστορία της ανθρωπότητας, η οποία είναι ενορχηστρωμένη από την πλούσια ολιγαρχία που διαφθείρει τους πολιτικούς ή τους σκοτώνει εάν τύχει να είναι τίμιοι και δεν διαφθείρονται. Η πραγματική δημοκρατία δεν έρχεται με πορείες, πέτρες, μολότοφ και φασαρίες. Με βία σκοτώνονται μόνο αθώοι άνθρωποι. Όμως όλοι οι Γολιάθ έχουν την αχίλλεια πτέρνα τους. Η παγκοσμιοποίηση της τραπεζικής ολιγαρχίας έχει μια αχίλλειο πτέρνα που λέγεται «bank run» (τρέχω στην τράπεζα να πάρω τα λεφτά μου). Μπορείτε αναίμακτα, νόμιμα και συνταγματικά να τους κερδίσετε παίρνοντας απλά τα λεφτά σας από τις τράπεζες.

Χρειάζονται μόνο 500 άνθρωποι, οι οποίοι θα κάνουν ουρές απέξω από 10 διαφορετικές και ισχυρές τράπεζες σε πολυσύχναστη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, για να δημιουργήσουν το απαραίτητο κλίμα που θα βάλει μπρος τον μηχανισμό του self-fulfilling prophecy (η προφητεία που βγαίνει αληθινή επειδή προφητεύτηκε).

Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται ενορχήστρωση όχι μόνο από τίμιους ανθρώπους αλλά και από ανθρώπους με ελεύθερο μυαλό, οι οποίοι δεν έχουν φαει την προπαγάνδα της ολιγαρχίας που λέει ότι θα είναι ολική καταστροφή εάν γίνει αποσταθεροποίηση του νομισματικού και τραπεζικού συστήματος.
Εάν γίνει αυτό απλώς εμείς θα ελευθερωθούμε και αυτοί θα χάσουν τις αμύθητες περιούσιες τους.

Γιατί θα ελευθερωθούμε εάν το χρήμα θα δημιουργείται από τις κυβερνήσεις άτοκα και όχι από τύπους σαν τον Rockefeller, Rothschild, Morgan, Stanley και τους άλλους έντοκα. Γιατί το έλλειμμα της μικρής ελλαδίτσας έριξε τον Dow Jones;;;; Επειδή είμαστε στο κέντρο των προβολέων της παγκόσμιας δημοσιότητας.

Τώρα που όλοι κοιτάνε την Ελλάδα είναι ευκαιρία για την οικονομική επανάσταση του φτωχού και του μέσου έλληνα, καθώς θα τους κερδίσετε με τα ίδια τους τα όπλα εάν κάνετε ανάληψη τα εικονικά λεφτά του "fractional reserve banking" από τις τράπεζες. Θα τους κερδίσετε γιατί δεν τα έχουν σε χαρτονομίσματα να στα δώσουν!!! Και κανείς έλληνας δεν θα χάσει τα λεφτά του, καθώς είμαστε μόνο το 2% της οικονομίας της Ευρώπης και η ΕΚΤ θα στηρίξει τις καταθέσεις, για τον ίδιο λόγο που στηρίζει τώρα την πτώχευση μας. Για να την γλιτώσουν και αυτοί. Απλούστατα τώρα που μας κοιτάει όλος ο πλανήτης, εάν γίνει ένα μαζικό bank run στην Ελλάδα, θα δημιουργηθεί μια παγκόσμια αναστάτωση η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους έντιμους πολιτικούς, (ναι υπάρχουν και αυτοί!) να βγουν μπροστά και να καταδείξουν τον λόγο που υποφέρουν οι λαοί στον πλανήτη.
Το ξέρουν καλά οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει να γίνει γενικευμένο bank run ακόμα και σε μικρές οικονομίες, όπως είναι η ελληνική. Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν στήσει ένα ντόμινο που είναι τόσο ισχυρό όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος μιας αλυσίδας. Αλλά είναι τόσο καλά οργανωμένοι οι τραπεζίτες που ακόμα και οι έντιμοι άνθρωποι έχουν φαει την προπαγάνδα για κατάρρευση του κοινωνικού ιστού εάν καταρρεύσουν οι τράπεζες.

Οι επιστολές της 17 Νοέμβρη γινόντουσαν πρωτοσέλιδο. Η δική μου θα καταλήξει στα σκουπίδια. Εάν την είχα αφήσει πάνω στο πτώμα ενός από τους εκατοντάδες διεφθαρμένους έλληνες πολιτικούς, θα είχε γίνει και η δική μου πρωτοσέλιδο. Στα media το αίμα και η βία πουλάει αλλά εγώ, εκτός του ότι αντιπαθώ την βία πιο πολύ από τις τράπεζες, ξέρω πολύ καλά ότι η βία εξυπηρετεί μόνο την πλουτοκρατική τραπεζική ολιγαρχία.

Τώρα που μας κοιτάει όλος ο πλανήτης θα πάρει στο ΠΑΜΕ και στους άλλους φορείς της κοινοβουλευτικής αριστεράς, που υποτίθεται ότι είναι προστάτες των συμφερόντων των εργατών και υπέρμαχοι της δίκαιης κατανομής του πλούτου, μια μόνο βδομάδα να νικήσουν τις τράπεζες, καθώς πολύ εύκολα μπορούν να οργανώσουν ένα γενικό bank run σε όλες τις τράπεζες. Αλλά αντί για αυτό κάνουν και θα κάνουν απεργίες και πορείες ώστε, άθελα τους, να δίνουν κάλυμμα είτε στα ανεγκέφαλα αναρχικοειδή των Εξαρχείων είτε στα ορθόδοξα χριστιανικά φασιστοειδή να πετάνε μολότοφ και να στέλνουν αθώους ανθρώπους στον τάφο και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη εκεί που είναι τόσα χρόνια... Στο περιθώριο...

Τον ληστρικό μηχανισμό του "fractional reserve banking" δεν τον αντιλαμβάνονται ακόμα και άνθρωποι που έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο ποσό μάλλον ο μέσος καθημερινός άνθρωπος. Αλλά είμαι σίγουρος ότι μορφωμένοι και έντιμοι άνθρωποι, που έχουν είτε κάποια ηγετική θέση είτε απολαμβάνουν ευρεία αποδοχή στην ελληνική κοινωνία, θα προσπαθήσουν να τον καταλάβουν. Γιατί αν τον ξέρουν ήδη και δεν έχουν δημιουργήσει ακόμα ένα μαζικό bank run, τότε είτε είναι αφελείς και έχουν φαει στην μάπα την προπαγάνδα περί διάλυσης του κοινωνικού ιστού είτε προστατεύουν την αληθινή τους ταυτότητα, η οποία είναι: είμαι αριστερός για τα πλήθη και δεξιός για την τσέπη μου.

Ο Λαζόπουλος, ο οποίος αποτελεί την μοναδική αντιπολιτευτική φωνή στην Ελλάδα, (και με αφήνει πλήρως αδιάφορο ακόμα και 10 εκατομμύρια να έπαιρνε για κάθε επεισόδιο), σε μια εκπομπή του στην τηλεόραση την προηγούμενη βδομάδα διάβασε μια μακροσκελή επιστολή του κυρίου Θεοδωράκη, ο οποίος δεν έπεσε στην εύκολη παγίδα, ότι δηλαδή φταινε μόνο οι διεφθαρμένοι έλληνες πολιτικοί, αλλά έδειξε την κυρία αιτία του ολέθρου, η οποία είναι στην άλλη μεριά του ατλαντικού.

Είμαι πολύ μικρός, τόσο σε ηλικία όσο και σε προσωπικότητα, αλλά θα κάνω την υπερβολή να εξηγήσω λίγο τι εννοούσε ο κύριος Θεοδωράκης. Σίγουρα δεν εννοούσε τους κοινούς αμερικανούς πολίτες. Επίσης δεν εννοούσε τον Obama και τους υπόλοιπους στο κογκρέσο των ΗΠΑ. Ο κύριος Θεοδωράκης γνωρίζει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αμερικανών πολιτικών είναι μαριονέτες των οποίων τα νήματα κινεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, δηλαδή η Federal Reserve ή αλλιώς Fed. Τώρα θα αναρωτηθείς! Μα καλά η Fed είναι η κρατική τράπεζα των αμερικανών. Ουπς!! Εδώ είναι η κομπίνα που κατάφεραν οι διαφόρων εθνικοτήτων ιδιώτες τραπεζίτες να περάσουν το 1913 από το κογκρέσο των ΗΠΑ. Ονόμασαν την ιδιωτική κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ Federal για να νομίσουν τα αμερικανάκια ότι είναι κρατική... Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο τα αμερικανάκια που το νομίζουν αυτό...

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Woodrow Wilson, ο οποίος και υπέγραψε το Federal Reserve Act του 1913, ήταν ένας ανάμεσα σε αυτούς που το μετάνιωσαν αργότερα. Η πηγή όλων των προβλημάτων όλων των λαών, συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού, είναι οι τράπεζες όλου του πλανήτη με πρώτη την ιδιωτική Federal Reserve, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της διεθνούς τραπεζικής κλίκας και όχι μόνο των αμερικάνων. Απλά οι αμερικάνοι έχουν πολύ καλό στρατό και γι αυτό η διεθνής τραπεζική μαφία έστησε το κεντρικό μαγαζί στην Αμερική.

Εάν τύχει κανένας τύπος σαν τον Saddam Hussein που δεν χρηματίζεται και δεν μπορεί η CIA να τον σκοτώσει γιατί τον φυλάνε καλά, κινεί ο ιδιωτικός Federal Reserve τα νήματα και η μαριονέτα που άκουει στο όνομα μπαμπάς-γιος Bush ή Clinton ή Obama στέλνει τον στρατό και καθαρίζει τον Saddam μαζί με μωρά, έγκυες γυναίκες, μικρούς και μεγάλους που οι τραπεζίτες ονομάζουν collateral damage.

Και μετά ο Fed μέσω των πολυεθνικών αμερικάνικων και μη επιχειρήσεων «αναστηλώνει και εκδημοκρατίζει» το Iraq, δηλαδή λεηλατεί τους φυσικούς του πόρους. Ποιος, για το όνομα του όποιου θεού και να υπάρχει, μπορεί να πιστέψει ότι ο βλακο-μπους κυβερνούσε την Αμερική και άρα τον κόσμο... έλεος!!!

Πρέπει όλοι να καταλάβετε ότι το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα του "fractional reserve banking" είναι ένα παγκόσμιο μαγαζί με κεντρικά γραφεία στην Αμερική. Είτε ελληνικές είτε αφρικανικές είναι οι τράπεζες, μόνο τα συμφέροντα της ιδιωτικής Federal Reserve εξυπηρετούν και άρα τα δικά τους. Και το κάνουν αυτό εις βάρος όλων των λαών συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού γιατί το "fractional reserve banking" μπορεί να επιβιώσει μόνο εάν δημιουργούνται χρέη παντού.

Έχουν δώσει αγώνες αμερικανοί πολιτικοί, ακόμα και πρόεδροι των ΗΠΑ όπως ο Andrew Jackson 1829-1837, για να απαγκιστρώσουν το έθνος τους από όλες τις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες που ανά τους αιώνες προσπαθούσαν να στήσουν (και τελικά έστησαν) στην Αμερική οι άπληστοι τραπεζίτες διαφόρων εθνικοτήτων.


Ο Mayer Amschel Rothschild δεν ήταν αμερικανός. Γερμανο-εβραίος ήταν... όπως και τα 5 παιδιά του που μοίρασε πριν από διακόσα χρόνια σε όλη την Ευρώπη για να κάνουν τράπεζες και να κατακτήσουν όλο τον κόσμο... Πόσες Rothschild οικογένειες λες να υπάρχουν σκορπισμένες σε όλη τη γη στα διακόσα χρόνια που πέρασαν;;; Όσες και να είναι, αυτές και μερικές άλλες κάνουν κουμάντο τις τύχες όλων των λαών μέσω του τραπεζικού συστήματος. Σου φαίνεται παράξενο ότι μερικές οικογένειες μπορούν να κουμαντάρουν όλο τον κόσμο; Εδώ στο Greece δύο οικογένειες κυβερνούν την Ελλάδα για 35 χρόνια και ακόμα δεν ήρθε το τέλος... Ο Καραμανλής έχει δίδυμα και ο Γιωργάκης τον Ανδρέα και την Μαργαρίτα... Τα παιδιά σου σε λίγα χρόνια από τώρα θα φωνάζουν: «εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα»...
Δες την αλήθεια: θες μόνο 2 τσοπανόσκυλα για να φυλάξεις 500 πρόβατα! Στον πλανήτη γη υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια πρόβατα και 100 χιλιάδες τσοπανόσκυλα... Και εγώ πρόβατο είμαι αλλά τουλάχιστον το ξέρω...
«bank run» όλα τα πρόβατα μαζί μπας και φύγουν τα τσοπανόσκυλα

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

2 φίλοι τρώγανε σταφύλι

http://www.youtube.com/watch?v=gyvw45hKIi0

http://www.youtube.com/watch?v=NteGy_0mki0

http://www.youtube.com/watch?v=MVKPfsl2_4w

vief είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΑΡΘΡΟ. ΕΓΩ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΩΝΑΖΩ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ, ΑΝ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ (ΟΣΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ) ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ. ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΜΙΚΡΗ Η ΜΕΓΑΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΩΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣΩΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορουμε να ορισουμε ημερομηνια και ωρα μολις μαζευτουμε 500-1000. ας το οργανωσει καποιος γνωστης μεσω toυ blog!!!! ΜΠΟΡΟΥΜΕ μια πραγματικη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

στη βραση κολλα το σιδερο.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι τα πρόβατα να ξυπνήσουμε και να δούμε πέρα απ' την αυλή μας που δυστυχώς τα τελευτάια χρόνια το μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών μας λέει το κλασικό δε βαριέσαι ΕΓΩ θα σώσω τη πατρίδα?και το βιολί συνεχίζεται. όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας και μόνο με την ενότητα μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα παιδιά μας και για μας όλους, δε χρειάζεται να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να ξυπνήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Παιδες εγω το εχω ξεκινησει εδω και κανενα χρονο.Δεν αφηνω τιποτα μεσα στην τραπεζα την επομενη του μισθου μου παω και τα σηκωνω ολα.Σπιτι μου τα εχω..οπως και οι γονεις μου η γυναικα μου και πολλοι φιλοι μας πλεον...

Ανώνυμος είπε...

αυτη ειναι η καλυτερη διαμαρτυρια εμπρος λοιπον ωργανωστετο

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε ότι το κάνουμε αυτό το bank run. Και μετά, πως θα κερδίσουμε; Θα διαλυθούν όλα. Περιέγραψέ μας τη συνέχεια όπως τη φαντάζεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά έκανα αυτό το " bank run " πριν λίγες μέρες όχι για ιδεολογικούς λόγους αλλά για λόγους ασφαλείας ......

Ανώνυμος είπε...

Μη λέτε βλακείες. Αν πάμε όλοι στις τράπεζες θα πάρουν τα λεφτά τους οι 5.000 πρώτοι και οι υπόλοιποι 500.000 μικροκαταθέτες, αποταμιευτές, θα πάρουμε τα τέτοια μας γιατί θα έχουν χρεωκοπήσει και θα έχουμε χάσει τα λεφτά μας.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά βίντεο:
Zeitgeist 2011: http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w
American Dream 1/2: http://www.youtube.com/watch?v=X5DYw1HZXH0
American Dream 2/2: http://www.youtube.com/watch?v=O2OtMO13Iy4

Ανώνυμος είπε...

Ένα-Ένα τα πράματα:

Στο fractional reserve banking, οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα από το πουθενά, αλλά και το ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ άμα λάχει με την αντίστροφη διαδικασία από αυτήν που το παράγουν.

Κύριο χαρακτηριστικό της οικονομίας είναι ότι η διαθεσιμότητα του χρήματος στην οικονομία πρέπει να ρυθμίζεται ανάλογα με τις συνθήκες. Κάθε χρόνο η παραγωγικότητα ανεβαίνει,και όμως οι τιμές αυξάνονται(πληθωρισμός) όπως και οι μισθοί(στις παλιές "καλές" μέρες). Αυτό γίνεται επειδή αυξάνεται η οικονομική βάση της κάθε χώρας για να φανεί και το αντίστοιχο επίπεδο ανάπτυξης(στην ρουάντα η ανάπτυξη είναι πάρα πολύ αργή και άρα το η νομισματική βάση αυξάνεται πολύ αργά ενώ πχ στην γερμανία είναι γρηγορότερη και άρα οι μισθοί και η προσφορά χρήματος στην αγορά αυξάνεται γρηγορότερα)

Επίσης αν γίνει bank run, και καταρρεύσουν οι τράπεζες θα καταρρεύσει το σύστημα άναρχα. Γιατί πολύ απλά οι τράπεζες είναι σημαντικός πυλώνας του συστήματος. Πόσες επενδύσεις γίνονται χωρίς δάνεια? Τι συναλλαγές γίνονται χωρίς πίστωση? Οι τραπεζική διαμεσολάβηση δίνει ασφάλεια στις επιχειρήσεις ότι ο πελάτης τους δεν θα "ρίξει πιστόλι" (αφού η επιχείρηση θα πάρει τα λεφτά της και μετά η τράπεζα θα κυνηγήσει τον πελάτη της) και επιπλέον διευκολύνει πολλές συναλλαγές(τον μισθό δεν στον δίνουν στο χέρι, αλλά σε λογαριασμό στην τράπεζα).

Με λίγα λόγια ένα bank run θα έχει ως αποτέλεσμα ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ(κυριολεκτικά). Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ παράδειγμα χώρας στην οποία έγινε bank run και την γλύτωσε ο λαός.ΟΥΤΕ ΕΝΑ. Γι'αυτό ας σταματήσουμε τις χαζομάρες και ας δούμε ένα ρεαλιστικό πλάνο εξόδου από την κρίση(εγώ,ως κομουνιστής, λέω ότι είναι ο σοσιαλισμός).

Μην επηρεάζεστε από ντοκυμαντέρ επιπέδου zeitgeist, γιατί πολύ απλά λένε την μισή αλήθεια ώστε να εντυπωσιάσουν τους αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΠΟΛΛΟΙ...ΧΕΣΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ:Ο/Η ΤΥΠΟΣ-Α ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ!!!
ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΖΗΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΗ
ΨΑΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

Μα καταρχας δεν προκειται να καταρρευσει κανενα συστημα σε περιπτωση Bank run γιατι απλως δε μπανα ζητατε τα χρηματα σας ,δεν προκειται να σας τα δωσουν.
Μετα η Fed περαν του οτι δανειζει τις αμερικανικες τραπεζες κοβει και το δολλαριο...
Εδω στην ελλαδα το ευρω το κοβει η Ε.Κ.Τ. οσο ξερω...Η ελλαδα δανειζεται κυριως απο χωρες του ευρω για να ενισχυει απλα και μονο τις τραπεζες στη ζωνη του ευρω.
Ενα κλασμα του δανεισμου ειναι απο την FED.
Tωρα αν μου πειτε σε ποιον ανηκει η Ε.Κ.Τ.(Ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα) βλεπουμε.
Παντως στο διοικητικο της συμβουλιο ειναι πεντε ασχετοι και οι εκπροσωποι των κρατων μελων...
Οποτε υπαρχει η πιθανοτητα να μην εξαρταται απο τους γερμανοεβραιους.
Αλλα κιετσι ναναι ο πολεμος αφορα την Fed και την ζωνη του ευρω.
Αμερικη-Αγγλια-Τουρκια που ειναι υποχειρια της Fed εναντιον της ζωνης του ευρω...
Τωρα αν η ελλαδα με παπαριες του σημιτη χρεωσε την ελλαδα στην Fed κιο γιωργακης μας πηγε στο Δ.Ν.Τ. τοτε το προβλημα ειναι οτι η ελλαδα κυρησσει τον πολεμο στη ζωνη του ευρω προς οφελος της Fed.
Παντως το Fractional Reserve Βanking ειναι εργαλειο των τραπεζων.Το χρημα το κοβει η κεντρικη τραπεζα.Τις επιχειρησεις τις κανουν τα μυαλα και την παραγωγη τα χερια...
Αν τα μυαλα και τα χερια δεν δουλευουν η ζωη δεν συντηρειται μονο με τις τραπεζες.
Οι κεντικη τραπεζα ενος συστηματος ελεγχει ομως το ολο παιχνιδι.Αν οι κατοχοι της ειναι απατεωνες, τοτε επερχεται το χαος...Οπως κιαν υπαρχουν συγγενεις των απατεωνων ως αρχηγοι κρατων...
Ποτε ενα συστημα απο μονο του δεν ειναι κακο.
Μονο οι ανθρωποι που το υπηρετουν...
Τωρα ποια ειναι η αμυνα;
Nα κανουμε δικη μας τραπεζα...Αλλα ναχουμε και μερικους να κοβουν κεφαλια...Δεν πληρωνεις τα χρεη σου;Σου κοβω το κεφαλι...
Αλλη λυση :Παμε πισω στα χωρια μας και παραγουμε μονοι μας τα παντα...μεχρι κιηλεκτικο...Αλλα με τους τουρκους τι κανουμε;
Eιναι πολυ δυσκολο το θεμα...
Ας ελπισουμε αυτοι που κυβερνουν τον τοπο να εχουν μυαλο...Kανουμε δηλ. και καμμια προσευχη...

Modestus είπε...

Ξεχνάτε όλοι ένα βασικό παράγοντα. Μιας και οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα κυριολεκτικά από το πουθενά, τι τις εμποδίζει να εκτυπώσουν μερικά κωλόχαρτα (τραπεζογραμμάτια) για να τα δώσουν σε αυτούς που κάνουν bank run. Έτσι κι αλλιώς κωλόχαρτα είναι, αέρας κοπανιστός η Αμερική το κάνει εδώ και χρόνια όποτε έχει έλλειψη και δεν είδα να ιδρώνει το αυτί των τραπεζιτών.
Φυσικά αν είχαμε πιο έξυπνους και καπάτσους πολιτικούς θα κάναμε το ίδιο, απαντώντας με τα παρόμοια αθέμιτα μέσα στους Ευρωπαίους εκτυπώνοντας ευρώ για να τους επιστρέψουμε τον κοπανιστό αέρα που μας δανείζουν. Εδώ οι παραχαράκτες τα κάνουν τέλεια και δεν μπορείς να τα καταλάβεις σκέψου ένα οργανωμένο κράτος τι μπορεί να κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Οσοι θελουν σκληρο νομισμα οπως ειναι το ευρω ,
δηλαδη το νομισμα να εχει υψηλη αγοραστικη δυναμη δηλαδη αξια, προσπαθουν να μην κανουν πληθωρισμο.
Αν η κεντρικη τραπεζα τυπωνει αβερτα-κουβερτα χρημα χωρις να αποσυρει ταυτογχρονα απο την αγορα, τοτε εχουμε πληθωρισμο.
Η αποσυρση γινεται με πολλους τροπους:
1.Oι τραπεζες σταματουν τα δανεια.
2.Βαζουν υπερογκους φορους,Φ.Π.Α. κ.λ.π.
3.Αποταμιευση.
4.Εξαγωγη του νομισματος σε αλλες οικονομιες ειτε με τις Offshore εταιρειες,ειτε με ασυδοτες εισαγωγες,ειτε με τους μεταναστες,τον τουρισμο σαλλες χωρες,τους φοιτητες που φοιτουν στο εξωτερικο.
Τωρα θα μπορουσαν αντι να φερνουν μεταναστες να κανουν σοβαρες επενδυσεις στις χωρες του τριτου κοσμου ουτως ωστε να αναπτυχθουν κιαυτες.
Αντι να εισαγαγουν ασυδοτα ξενα προιοντα και να προωθουν την υπερκαταναλωση ,να προαγουν την αποταμιευση.
Εδω λοιπον εχουμε τις κακες και υποπτες παρενεργειες.
Οι βασικοτερη παρενεργεια του συστηματος βεβαια ειναι οτι οταν εθιστει το καταναλωτικο κοινο στα δανεια και μετα ξαφνικα του τα κοψεις και παραλληλα του μειωσεις τον μισθο ή αυξανησεις τις απολυσεις αρα περιορισεις την δυνατοτητα του να αποπληρωσει το δανειο,του παιρνεις το σπιτι,το οικοπεδακι,το χωραφι...αφου εχεις προκαλεσει τεχνητη κριση...Αρα φταιει κι Ευρωπαικη κεντρικη τραπεζα...Φταινε κι οι πολιτικοι που ξεπουλησαν την χωρα υπερδανειζοντας την.Φταινε κιοι εργολαβοι που ενω ειχαν φτηνοτερο εργατικο δυναμικο δεν κρατησαν τις τιμες χαμηλοτερα.Φταιμε κιεμεις ομως που δεν καναμε και μια αμυνα με αποταμιευση αρκουμενοι στα λιγοτερα...αλλα παιξαμε το παιχνιδι της υπερχρεωσης στις τραπεζες...
Ειναι νομιζω κανονας που κανεις δεν πρεπει να ξεχναει: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
ΕΚΤΟΣ ΚΙΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ...

Modestus είπε...

Χεστήκαν για τον πληθωρισμό, θαρρείς και έχουν το χρήμα. Τίποτα δεν έχουν που να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές αξίες εξού και το fractional reserve banking. Επενδύουν στην μελλοντική εργασία των δανειοληπτών. Η μόνη περίπτωση να τους πηδήξεις είναι η άρνηση πληρωμής χρέους και όχι bank run. Μη σε νοιάζει αυτοί θα βρουν τρόπο να εξαφανίσουν το χρήμα όπως πολύ εύκολα το εμφανίζουν με δημιουργική λογιστική.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνουμε οτι ολα αυτα ειναι τεχνητα τερτιπια...
Το προβλημα ειναι οτι μυαλο δεν εχουν οι ηλιθιοι που κυβερνουν τον τοπο...
Σοβαρο προβλημα...

Ανώνυμος είπε...

Το Fractional Reserve Banking ονομάζεται Κλασματική Αποθεματική Τραπεζική στα Ελληνικά.

Είναι η "μαγική" μετατροπή του χρήματος σε χρέος. Το χρήμα από την στιγμή που τυπώνεται δεν ανταποκρίνεται σε μια πραγματική αξία (όπως παλιά σε χρυσό). Παράλληλα μετατρέπεται αυτόματα σε χρέος του κράτους προς ιδιώτες (Βλέπε: Τράπεζες) μέσω τις διαδικασίας έκδοσης ομολόγων και του επιτοκίου που πληρώνει κάθε φορά που τυπώνει χρήμα. Οι τόκοι όμως σιγά σιγά συσσωρεύονται και ξεπερνούν το αρχικό κεφάλαιο κατά πολλές φορές.

Ο τελικός σκοπός είναι η χρήση του χρέους ως εργαλείου υποδούλωσης κρατών και τελικά ατόμων. "Δεν μπορείς να αποπληρώσεις το δάνειο; Σου παίρνω το σπίτι, το την γυναίκα και το παιδί και εσύ εργάζεσαι για μένα δωρεάν με εντολή δικαστηρίου, ως ένα είδος 'κοινωνικής εργασίας' που θα αποκταστήσει την αδικία που μου έκανες!" (Σύντομα θα το δούμε και αυτό, ήδη το συζητούν.)

Αυτό όμως, πέρα από εργαλείο, είναι παράλληλα και η βασική εγγενής αδυναμία που έχει η Κλασματική Τραπεζική και μπορεί να αποβεί καταστροφική για τις κοινωνίες και τον ίδιο τον πολιτισμό μας. (Δείτε τι έγινε στην Ευρώπη με τους Αργυραμοιβούς - Τραπεζίτες της Βενετίας, που με τους υπέρογκους τόκους που έβαζαν στα δάνεια τους, οδήγησαν τελικά στον τρίτο χειρότερο πόλεμο όλων των εποχών, τον Εκατονταετή Πόλεμο και στην Πανούκλα.)

Κάθε φορά που δίδεται ένα δάνειο από μια τράπεζα, αυτό γίνεται από χρήματα που δεν έχει στην πραγματικότητα, αλλά τα "γεννάει" αυθαίρετα στην οθόνη ενός υπολογιστή με το πάτημα ενός κουμποιού. Αυτό το κάνει γιατί απλά έχει κερδίσει (Βλέπε: αρπάξει) το δικαίωμα αυτό τα τελευταία χρόνια από τα κράτη. Συνεπώς, όσα δανείζουν η τράπεζες δεν ανταποκρίνονται ποτέ σε αυτά που έχουν σε χρήμα, παρά μόνο ως ένα απειροελάχιστο κλάσμα. Δεν έχουν αρκετά αποθέματα σε τυπωμένα χρήματα κάπου κρυμμένα, αλλά γεννούν χρήμα σαν ταχυδακτυλουργοί - παπατζήδες. (Αληθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί τα δάνεια τα δίνουν σε επιταγές ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς; Γιατί δεν φτάνουν για όλους!)

Αν το συνδυάσουμε αυτό με τα χρηματιστήρια και τις αγορές αξιών που διακινούν χρήματα και προϊόντα που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά μόνο στις οθόνες υπολογιστών, τότε καταλαβαίνουμε πως έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα αυτή η φούσκα κάποτε θα σκάσει. Αυτό θα γίνει γιατί το χρήμα που κινείται μέσω αυτών των μηχανισμών είναι κατά εκατομμύρια φορές περισσότερο από αυτό που υπάρχει στην πραγματικότητα και δεν ανταποκρίνεται σε αυτή, ούτε στις παραγωγικές δυνατότητες του πλανήτη. Πλόπ! Και μαζί με την φούσκα θα χαθούν κράτη και ζωές.

Για την χώρα μας έχει φτάσει η ώρα: Μόνο 12 Δις είναι το πραγματικό αρχικό κεφάλαιο του χρέους, τα υπόλοιπα 300-400 είναι πανωτόκια, τα οποία έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο και μας πνίγουν όλους, ενώ οι Βαρώνοι Ληστές, οι ευρω-υπαλληλίσκοι και τα σκλαβάκια τους οι πολιτικοί καγχάζουν με ικανοποίηση και λένε πως εμείς φταίμε που ρευστοποιούν την χώρα με σκοπό να μας "σώσουν". Είναι η ίδια λογική με αυτή του βιαστή προς στο θύμα του.

Και είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε πως αυτό γίνεται με χρήματα που δεν είχαν ποτέ, αλλά τα γέννησαν από τον αέρα χάρη στα μαγικά κόλπα της Κλασματικής Τραπεζικής!

A.

Ανώνυμος είπε...

εκτος απο κανα δυο ασχετους που γραψανε εδω μεσα , σε ολους τους αλλους εχω να πω το εξης : Συγχαρητηρια , καταφερατε με 2 ωριτσες zeitgeist να μαθετε οτι μαθανε καποιοι αλλοι σε 4-5 χρονια.
Αυτο το zeitgeist ενω πηγε να κανει ενα καλο , να ξυπνησει τον κοσμο , τελικα μαλλον κακο εκανε. Αντι να αποτελεσει εφαλτηριο για τον κοσμο να ψαχτει , εγινε δυστυχως η "μοναδικη αληθεια" για τους πιο πολλους. :-(

Modestus είπε...

Ποιο zeitgeist ρε καημένε 5:19; Μιλάμε για απλή λογική. Όλοι πλέον καταλαβαίνουμε ότι οι τράπεζες δανείζουν χρήματα που δεν έχουν και σου ζητούν και τόκους γι αυτά επενδύοντας στον ιδρώτα σου. Από την άλλη έχουν την εξουσία και τους νόμους με το μέρος τους για να σε απειλούν με κάτι (φυλάκιση, πρόστιμα κλπ) αν δεν τους ξοφλήσεις.

Ανώνυμος είπε...

α ενταξει τοτε. αφου το καταλαβες εσυ και οι αλλοι τοτε ετσι θα ειναι.

Ανώνυμος είπε...

άμα δεν το κατάλαβες 2:47 δες και το βιντεάκι αμερικάνικο όνειρο για να το χαρείς κιόλας!

Ανώνυμος είπε...

Υποστηρίζεται στο άρθρο ότι.
"σημαίνει ότι από κάθε περίπου 1.000 δολάρια αποθεματικών κεφαλαίων μιας τράπεζας, το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα δημιουργεί περίπου 100.000 δολάρια ζεστό χρήμα."
Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσω την εγκυρότητα του εξαίρετου άρθρου απλά θα θεωρήσω ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος.Από 1000 δολάρια αποθεματικού η τράπεζα μπορεί να δημιουργήσει κάτι λιγότερο από 10.000 δολάρια.Ο μηχανισμός είναι ο εξής:Βάση του modern money mechanics επίσημο ντοκουμέντο-ευαγγέλιο που παρουσίασε η Federal reserve (Κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ)αναλύοντας το Fractional reserve banking system (Τραπεζικό σύστημα κλασματικού αποθέματος) ορίζεται ότι η τράπεζα έχει υποχρέωση να διατηρεί το 1\10 των καταθέσεων ως αποθεματικό και το υπόλοιπο μπορεί να δοθεί ως δάνειο.Αν κάποιος λοιπόν καταθέσει 1000 ευρώ σε μια τράπεζα σημαίνει ότι από αυτά η τράπεζα υποχρεούται να διατηρήσει τα 100 ως αποθεμα και τα υπόλοιπα 900 να τα δανείσει.Εάν αυτά τα 900 ξανακατατεθούν στη ίδια η σε άλλη τράπεζα αυτό σημαίνει ότι τα 90 αποτελούν το νέο επιπρόσθετο αποθεματικό και τα 810 μπορούν να δοθούν ως δάνειο.Η διαδικασία συνεχίζεται 81 νέο αποθεματικό και 729 διαθέσιμα για δανεισμό.Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία μπορούν να δημιουργηθούν από την αρχική κατάθεση των 1000 περίπου 9000 δολλάρια.
Θεωρώ τη παραπάνω περιγραφή μου επιγραμματική και μόνο.Όποιος θέλει να δει πιο αναλυτικά τον μηχανισμό δημιουργίας χρήματος μέσα από την πίστωση άρα το χρέος μπορεί να ρίξει μια ματιά στα πρώτα λεπτά του ντοκυμονταίρ zeitgeist addendum ή το money as dept.

Ανώνυμος είπε...

"Αλλά αντί για αυτό κάνουν και θα κάνουν απεργίες και πορείες ώστε, άθελα τους, να δίνουν κάλυμμα είτε στα ανεγκέφαλα αναρχικοειδή των Εξαρχείων είτε στα ορθόδοξα χριστιανικά φασιστοειδή να πετάνε μολότοφ και να στέλνουν αθώους ανθρώπους στον τάφο και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη εκεί που είναι τόσα χρόνια... Στο περιθώριο..."

===================

Καί δεν μού λές ρέ φίλε, μήπως δεν επικοινωνείς καλά με το "σοφό" μυαλό σου, κι έχεις πάθει μπλάκ άουτ;

Ποιά είναι αυτά τα "Ορθόδοξα Χριστιανικά φασιστοειδή" πού σού πετάξανε εσένα μολότωφ καί σε στείλανε στόν τάφο καί τα παραλληλίζεις μάλιστα με τούς αναρχικούς τών Εξαρχείων;

Πού κολλάει αυτό;

Ή σού ξύνησε η ρίγανη επειδή είδες 100.000 περίπου Χριστιανούς στίς 27 Απριλίου να κλείνουν την μισή Αθήνα γιά ώρες εναντίον τής Παγκοσμιοποίησης, καί τα ΜΜΕ να γράφουν για 2000 άτομα, η να μή το αναφέρουν καί καθόλου;

Εσύ πού μάς λές τώρα αυτές τίς κολοκυθιές σου καί τίς θεωρίες πού ανακάλυψες, πήρες μέρος ποτέ σε διαδήλωση εναντίον τής Παγκοσμιοποίησης καί τής Κάρτας πολίτη γιά τό τέλειο φακέλωμα καί την υποδούλωση τού πολίτη, η κάθησες καί ήπιες το καφεδάκι σου γράφοντας μόνο ανέξοδα λόγια;

Γιά πήγαινε καί κοίταξε εδώ τί έγινε, καί πέσμου εάν άλλη συγκέντρωση, καί μάλιστα πολιτική, έχει καταφέρει να μαζέψει τόσο κόσμο!

http://patrablog.blogspot.com/2011/03/100000.html

Σκέψου μάλιστα να λαμβάνανε μέρος καί οί 70 Μητροπολιτικές επαρχίες τής Ελλάδας, τί θα γινότανε...

Κι΄ εσύ όλους αυτούς, μικρούς, μεγάλους πού ήλθανε κουρασμένοι, διψασμένοι, μέ τίς σακούλες με την τροφή τους κάποιοι μεγάλοι ( πού μπορεί να ήσαν μανάδες μας καί πατεράδες μας) από τήν άκρη τής χώρας τούς ονομάζεις "Φασιστοειδή".

Βλέπεις πουθενά φωτιές καί μολότωφ;

Τό ποιός είναι φασιστοειδές λοιπόν μιλάει από
μόνο του, δέν χρειάζεται διερμηνέα...

Αττικός

glasvar είπε...

Εσύ "Στέλεχος μεγαλης ελληνικης τράπεζας" έχεις αποσύρει τα λεφτά σου από την τράπεζα? Και βέβαια επειδή είσαι και ΣΤΕΛΕΧΟΣ μεγάλης ελληνικής τράπεζας θα έχεις και ΠΟΛΛΑ!!!!!!

Αλλά τέτοιο ΣΤΕΛΕΧΟΣ ήταν και αυτός που έλεγε για την χρεοκοπία στις 25 Μαρτίου και μας βγήκε Τ Ο Ρ Ν Α Δ Ο Ρ Ο Σ!!!!!!!!!!!!!!!!

Κ Α Λ Α Κ Ρ Α Σ Ι Α

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ,ΤΗΝ ΝΤΟΡΙΤΣΑ,ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΣΤΗΡΗΞΤΕ ΤΙΜΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ.Π

Βάνι Μακεντόνσκι είπε...

και δε μου λες ρε φιλε...

άντε και κάναμε bank run όπως λες...

και τι έγινε? τι προβλήματα θα λύσει αυτό?

το πρόβλημα είναι στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. αυτό είναι που θέλει αλλαγή. οχι το fractional reserve banking. Το fractional reserve banking είναι ένας μηχανισμος, απλά. και να τον πολεμήσεις, θα βγεί κάτι αντίστοιχο που θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση.

να διαβάσουμε Κ. Μαρξ, τα έχει εξηγήσει αυτά, και πριν 150 χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, αυτό το bank run είναι ίσως και ο μοναδικός τρόπος για να τους τρομάξουμε. Αλλά εγώ που δεν έχω λεφτά ούτε στην τράπεζα, ούτε και στο πορτοφόλι απλά θα σας μοιράζω νούμερα για να κρατάμε και την σειρά.
Τα σάβανα αγαπητέ τραπεζίτη δεν έχουν τσέπες, εκτός αν νομίζεις πως ράβωντας εσωτερικές τσέπες και γεμιζοντάς τες, θα μπορέσεις να βρεις την γλυκιά ζωή και εκεί που θα πας.

ΑρΜΑρΤΩΛΟC είπε...

...αδελφια τα πραγματα δεν ειναι απλα!!! οι Σιωνιστες που προσπαθουν 2000 χρονια να ελεγξουν τον πλανητη τα εχουν μελετησει με τον πατερα τους τον Σατανα πολυ καλα.Την Αμερικη την εχουν καπελωσει πολυ ισχυρα,το ιδιο προσπαθουν να κανουν &αλλου ,με σχηματα οπως ΕΟΚ.ΕΕ,ΕΥΡΩ κλπ.
για την Ελλαδα τα πραγματα ειναι πολυ πιο ασχημα διοτι με την προδοσια του μνημονιου δεθηκαμε... μια λυση θα ηταν να χρησιμοποιησουμε 1)το ευρω,2)
τα κοσμηματα που υπαρχουν σε πρωτη φαση ως αποθεμματικο & να κοψουμε νεο εθνικο νομισμα...ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ,ο
μως ΟΤΙ & ΝΑ ΕΦΕΥΡΟΥΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ & ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ για την απυθμενη αμαρτωλοτητα και αθλιοτητα μας παλι θα υποδουλοθουμε!!!! & τα χρονια θα περασουν παλι (αν υπαρχουμε σαν λαος) και θα ξαναπεινασουμε πιο πολυ για να ξυπνησουμε....

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη τόκος βγαίνει από το τοκετός. Δηλαδή "γέννα". Εννοεί οτι το χρήμα "γεννάει" νέα λεφτά. Ο Αριστοτέλης όμως έλεγε οτι ο τόκος είναι αφύσικος και παράνομος γιατί το χρήμα δεν γεννάει αλλά μόνο η φύση μπορεί να γεννήσει. Στα παλιά χρόνια αν σου έβαζε κάποιος τόκο ακόμη και μια δραχμή τον αποκεφάλιζαν.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο για τα σχόλια...
1ον είμαι ενεργός διαμαρτυρόμενος Έλληνας ετών 33 και στις 20 περίπου πορείες-διαδηλώσεις-διαμαρτυρίες των τελευταίων 3-4 χρόνων στις οποίες έχω παραστεί, είμαι μάρτυρας της βεβήλωσης του δικαιώματος μας να διαδηλώνουμε από 3 κατηγορίες ανθρώπων.Αναρχικοί, φασίστες, προβοκάτορες...ο νοών νοεί τω!!!
2ον για περεταίρω ενημέρωση θα άξιζε να δείτε το INSIDE JOB...
3ον είστε αγενείς και χώρις καμμία αγωγη και παιδεία όσοι απαντάτε προκλητικά και με επιθετικό ύφος στους συνσχολιαστές σας..ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΔΙΚΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ...
4ον ωραίος ο Μαρξ...στα βιβλία όμως και στη θεωρία..Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα αμιγούς
κομμουνιστικού καθεστώτος που να μην επιβλήθηκε με βία και που μακροσκελώς να πέτυχε ως σύστημα.
Ούτε καν σε χωριό...ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΜΟ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ ΕΙΧΑΜΕ.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν ωραίος ο Μαρξ φίλε 3:03. Ηταν εβραίος σιωνιστής με πραγματικό όνομα Μαρδοχάι Κεσιλί και πληρώθηκε με εκατομύρια εκείνη την εποχή από την οικογένεια Ροτσιλντ για να φτιάξει μία ψευτοεπίστημονική θεωρία (μόνο θεωρία χωρίς αποδείξεις) που θα στηριζόταν αργότερα το 1917 η πληρωμένη ιουδαική επανάσταση στην Ρωσία. Δηλαδή ο κομμουνισμός. Δείτε την ταινία ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ. ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ή ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟ. Ο ΔΕ Κ. ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Η ΟΠΟΊΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

όλα καλά και ωραία, αλλά αυτό το:
"ορθόδοξα χριστιανικά φασιστοειδή να πετάνε μολότοφ"
τι το ήθελες?
Κατά άλλα, νομίζω ότι το τραπεζικό σύστημα είναι έτσι οργανωμένο και σε συνδιασμό με τα ΜΜΕ και την διεθνή άρχουσα τάξη, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να ζήσει κάποιος εκτός.
Πάντα όμως θα υπάρχουν άνθρωποι που δραπετεύουν από το σπήλαιο του Πλάτωνα και ζουν πραγματικά. Αλλά αυτούς δεν θα τους δούμε στην τηλεόραση. Η TV ήταν το πρώτο πράγμα που πέταξαν στα σκουπίδια.

Ανώνυμος είπε...

ΧΕΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΜΩΤΗΤΑ . ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΙΑ

K είπε...

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΤΟΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ) ΜΕ ΤΟΚΟ.
ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΩΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

PAGOSMIA MERA ANALYPSIS

Ανώνυμος είπε...

ποσοι απο μας γνωριζουν οτι, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,
ειναι του δημοσιου ΜΟΝΟ κατα το 38% περιπου?
διαβαστε το καταστατικο της!!

http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/LegalF/statute.aspx

Ανώνυμος είπε...

οσοι ξερουν αγγλικά

ο άλλος τρόπος http://en.wikipedia.org/wiki/Islamic_banking

http://www.khanacademy.org/finance-economics/banking-and-money/v/banking-4--multiplier-effect-and-the-money-supply

καποτε οι τραπεζες είχαν όλο το αποθεματικό σε χρυσό παρόλα αυτα ακόμη και στην αερική δεν αποφεύχθηκε η μεγάλη ύφεση το 29

όσο για την τράπεζα της ελλάδος το γνωρίζω πως το δημόσιο έχει μόνο αυτό το ποσοστό αλλά δεν παίζει κανένα ρόλο αφού έχει τη διοίκηση. το θέμα είναι ποιους διορίζει το κράτος