Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚEΥΤΙΚΩΝ;



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Σωστές οι θέσεις της ΠΕΘ για το μάθημα των θρησκευτικών που εξέδωσε στα πορίσματα της ημερίδας που διοργάνωσε για την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Αυτοί όμως που ναρκοθετούν τον ορθόδοξο και υποχρεωτικό χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών έχουν όνομα. Αφού δεν τους κατονομάζουν οι αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΕΘ θα μας...
επιτρέψουν να το κάνουμε εμείς.



Ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Σύμβουλος του μαθήματος των Θρησκευτικών και οι συνεργάτες του στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο σύνδεσμος θεολόγων ο “Καιρός” (οι γνωστοί και ως “καιροσκόποι”), το Θεολογικό τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Βασιλειάδη, αλλά και ορισμένοι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, οι ιθύνοντες του περιοδικού “Σύναξη”, με πρώτο και χειρότερο τον Νεοβαρλααμίτη κ. Θανάση Παπαθανασίου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και η σφηκοφωλιά των “μεταπατερικών” και “συναφειακών” θεολόγων της Θεολογικής Ακαδημίας του Βόλου. Αυτοί είναι πρώτιστα οι κατεξοχήν υπεύθυνοι της ναρκοθέτησης του ορθόδοξου και ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών.

"Last but and not least" υπεύθυνος είναι ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διόρισε τον κ. Γιαγκάζογλου - τον κακό δαίμονα του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών - Διευθυντή του περιοδικού “Θεολογία” του επίσημου περιοδικού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αν θέλουμε να αποσοβήσουμε τα επερχόμενα δεινά ας στοχεύσουμε πολύ συγκεκριμένα και επώνυμα τους ασχημονούντες. ΟΧΙ όπως έκανε η “Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό”: “Οποιοι και αν είναι, όσο ψηλά και αν ευρίσκονται” αλλά συγκεκριμένα και με ονόματα.

Το ίδιο πρέπει να γίνει με όσους προωθούν το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας και όσους προσπαθούν να εξοβελίσουν την Ορθοδοξία από την παιδεία και να εξοστρακίσουν το μάθημα των θρησκευτικών. Να καταγγελθούν επώνυμα και να υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις εναντίον τους. Να αποδοκιμαστούν ως ανάξιοι στους ναούς, όπως έγινε στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών - με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο - και να συναντούν την αποδοκιμασία μας, όπου και αν πηγαίνουν, όπως συνέβηκε με τον Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα) στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Αν δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταγγείλουμε επώνυμα, συγκεκριμένα και δυναμικά τους επίβουλους Νεο-Εικονομάχους και αν θα περιοριστούμε σε ανώνυμες καταγγελίες και άσφαιρα πυρά ας ετοιμαστούμε να μας επιβληθούν τα αντορθόδοξα σχέδια που ετοιμάζουν πυρετωδώς οι άθεοι σε πλήρη συνεργασία με τον “Γκορπατσώφ” της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους οπαδούς της “περεστρόικας” του κ. Γιαγκάζογλου.

Τα λοιπά εκ του πονηρού.

ksipnistere.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΟ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ: Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ. ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΟ ΘΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ. ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΛ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΟΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Αλλα οι ανοητοι βαζουν τα θρησκευτικα πανω απο την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και ετσι καταληγουμε σε ανιστοριτους πολιτες και οχιοπλιτες, με γνωση και πνευματικα εφοδια που θα μπορουσαν να τους εξασφαλισουν τα μεγιστα σε ολους τους τομεις του βιου τους!ΑΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ,ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Βλάπω δεν χάνετε την ευκαιρία, σε οποιοδήποτε σοβαρό άρθρο να ξεράσετε τη χολή και το μίσος σας κατά του Κυρίου μας Ιησού χριστού και του Χριστιανισμού,καλυπτόμενοι πίσω από την μάσκα του Ελληναρά,παλιοκαθήκια Ταλμουδιστές,αλλά ένοια σας σας πήραμε χαμπάρι και θάρθει και η δική σας ώρα.ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΙΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΠΑΙΣΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ.ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΙΡΩΝ.ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΤΟ ΞΥΛΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΙΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΟΧΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ!!!!!

Β Λ Α Χ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΑΧΟ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΕΦΑΓΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, Η ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΣΒΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΜΟΥΔΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΝΟΡΩΜΙΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΛΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΣΟΥ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ [ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ] ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ; ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΚΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ, ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΕΡΕΒΟΣ ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ.ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΝΑ ΨΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΡΕΙΣΑΓΙΟ ΠΟΤΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΙ ΕΙΔΟΛΛΟΛΑΤΡΕΣ ΘΑ ΠΕΙ, ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑ ΤΟΤΕ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΤΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΣ ΒΑ/ΜΑΙΟΣ ΑΠΙΚΟ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΡΕ ΑΛΛΑ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙΕΙ Η ΛΑΜΠΑ. ΧΑΙΔΟ