Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

"ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"



1571605Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Αδέσμευτου Τύπου", η Ελλάδα και ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, είναι  από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιφέρειες της Ευρώπης και ικανή να αποτελέσει σταθερή πλουτοπαραγωγική πηγή ΜΕΜΟ (μη ενεργειακά μεταλλικά ορυκτά) και να έχει τεράστια συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.
Η μεταλλευτική αξία των αποθεμάτων χρυσού, αργύρου, χαλκού, νικελίου, μολύβδου και ψευδαργύρου, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν στη Μακεδονία και τη Θράκη, ανέρχονται, περίπου, σε 27,6 δισ. ευρώ και σήμερα, ένα ελάχιστο μέρος αξιοποιείται παραγωγικά.
Το βεβαιωμένο αποθεματικά δυναμικό κάνει λόγο για 420 τόνους χρυσού, στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Η εφημερίδα φιλοξενεί απόσπασμα ομιλίας, σε ημερίδα του κ. Κ. Παπαβασιλείου, γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών και αναπλ. καθηγητή στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με
"Σημαντικά λατεριτικά κοιτάσματα νικελίου (Δ. Μακεδονία), μαγγανίου (Χαλκιδική), επιθερμικού χρυσού (Θράκη), ζεολίθων (Έβρος) Χουντίτη, Αστρίων (Δ.και Κ.Μακεδονία), ορισμένα από τα οποία αξιοποιούνται ή είναι σε τελική διαδικασία αξιοποίησης, είναι τα αποτελέσματα της ερευνητικής παρουσίας του ΙΓΜΕ. Τα μη ενεργειακά μεταλλικά ορυκτά βρίσκονται στο επίκεντρο της πλουτοπαραγωγικής αξιοποίησης και εκμετάλλευσης λόγω των υψηλότερων οικονομικών και αναπτυξιακών μεγεθών που διαθέτουν σε σχέση με το αποθεματικό δυναμικό και την αξία των περιεχόμενων μετάλλων. Συγκεκριμένα τα μετρημένα μεταλλευτικά αποθέματα ανέρχονται σε περίπου 5,7 εκ. τόνους συνολικής οικονομικής αξίας 38,2 δισ. ευρώ με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων".
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται οι κοιτασματολογικές περιοχές του Κιλκίς και των Σερρών, όπως και της Χαλκιδικής.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

γιατι δεν λενε τιποτα για το ουρανιο που η αξια του, συμφωνα με ενα αρθρο που εχει δημοσιευθει σε διαφορα sites, ειναι καπου στα 960 τετρακις εκατομυρια δολαριαμε την αξια που ειχε το δολαριο το 1998 το καιρο δηλαδη που εγιναν και οι μελετες.
αν βαλεις αναζητηση στο google σκετο τον αριθμο 960.000.000.000.000.000 θα βγουν πολλες δεκαδες sites με αυτο το αρθρο. επισης αν βαλεις τον ιδιο αριθμο αναζητηση στο youtube θα βγει αυτο εδω το βιντεο
http://www.youtube.com/watch?v=Ghmt2eLu5Ew